Jeg har forandret meg mye!

Jeg har forandret meg mye, spesielt i 2014 og i år. Husker så godt da lavkarbo var nytt for meg i 2011, de første to årene gikk jeg jo ned mye. Men når jeg ser tilbake nå, så hadde jeg kanskje ikke det sunneste synet på lavkarbo.

Det første halvåret spesielt, var jeg veldig på jakt etter erstaningsmat. Jeg var vel også i overkant opptatt av lavkarbo godteri og dessert. Til tross for dette, gikk jeg ned mye i vekt. Så det funket jo vektmessig for min del, alikevel. Alikevel føler jeg nå at min personlige utvikling, går i mer riktig retning.

Jeg sier ikke at jeg aldri spiser usunt, eller at jeg aldri tar meg noe lavkarbo søtt. Det er å lyve, og det vil jeg ikke. Men behovet er mye mindre, jeg velger heller å kose meg med ordentlig MAT! Rene råvarer, gode smaker og er mer glad i salt enn søtt for å si det sånn. Det er befriende, og det er iallefall ingen tvil om at det er best for kroppen min. Jeg drikker svært lite light brus, og drikker jeg så er det isåfall helg. Favoritt drikken er faktisk vann, tro det eller ei. Kaffe og te kommer på en god andre plass, og når jeg drikker te bruker jeg kvalitets te UTEN søtning.

Når jeg ser nå, så føles det som om jeg endelig har funnet «meningen» med lavkarbo. For noe av det herlige med lavkarbo, er jo å slippe søtsuget. Spise rent, og nyte naturlig mat. Om vi er 100% ærlige med oss selv, så vet vi jo at det ikke er noe naturlig med atkins barer for eks. Det er heller ikke særlig heldig å spise søtt hver eneste dag, søtt avler søtsug. Søtstoffer er nok også årsak nummer 1, til hvorfor folk ikke får resultater de ønsker seg.

Jeg er veldig glad for at jeg har utviklet meg, og det er så sant at veien blir til mens man går. Samtidig er vel jeg et bevis på at det er ok å «famle» litt i starten, fokusere på «feil» ting. Man kan komme veldig fint ut av det alikevel, og holder man ut, lærer man. Når jeg tenker meg om, så la jeg ikke om til lavkarbo og ny livsstil fordi jeg da kunne Spise søtsaker hver dag. Jeg ville ha en ny livsstil, og ikke fortsette de gamle (u)vanene i en ny vri bare.

Så vil jeg jo gi lavkarbo varianter av kaker og snop et ja, til spesielle anledninger og en og annen helg ☺Men husk en ting, man kan faktisk kose seg minst like mye med ordentlig mat. Som med noe søtt…. 👍

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Min reise ned 10 kg til!, Mine meninger!, Tips for overvektsproblemer!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s