Billig lavkarbo ukesmeny, med innkjøpsliste 👍

Her gjentas suksessen, og jeg skal gjøre alt jeg kan for at dette skal bli en fast ukentlig greie. Når noe blir så godt motatt, er det vel verdt å fortsette. Så jeg håper dere fremdeles setter like stor pris på det. Jeg vil prøve å publisere menyene på torsdag eller fredager, for kommende uke. Da har folk tid på seg til å tenke og handle inn i god tid ☺ Som sagt så vil det handle om middager, så rimelige som mulig. Jeg vet det er behov, for mange opplever lavkarbo som dyrt, desverre. Det trenger det ikke være, så sug til dere middagstipsene og evt. sparetips!

Mandag:

Stekt hysefilet (eller annen fisk) med blomkål og brokkoli. Smelta smør.

Tirsdag:

Osteburger med salat og hvitløksdressing Burger lages av kjøttdeig og ønska krydder, 3 burgere av en kjøttdeig.

Onsdag:

Nakkekoteletter med blomkålmos og stekt løk. Bruk samme fremgangsmåte på blomkålmosen som forrige ukesmeny

Torsdag:

Kyllinglår med blomkålris og salat. Blomkålris: Rasp blomkål og stek noen minutter på stekepanna med smør.

Fredag:

Tacosalat med guacamole

Lørdag:

Biff med grønnsaker og hvitløkssmør

Søndag:

Stekt laks eller ørret med salat og fetaost

Handleliste uke 2

Hva du trenger å handle inn denne uka, spørs litt på hva du har igjen fra forrige uke. Jeg regner med de fleste har igjen både nakkekoteletter og kylling.

➡Om du er tom for nakkekoteletter eller kylling, kjøper du nytt i 2 kg poser fra fryseren. Men regner med de fleste ikke er så mange, at det er oppbrukt. Isåfall kjøper dere såklart ikke mer ☺
➡Kjøttdeig kjøp gjerne på Coop Extra 2 for 58,- eller følg med på andre evt tilbud. Kjøp etter hvor mange dere er såklart.
➡Hysefilet eller annen hvit fisk, se på fryseren, eller på coop extra om de har rimelige pakker på ferskvare avd.
➡Ørret eller laks fra fryseren, hel fisk du skjærer selv er billigst. Eller kjøp ferdig fileter, gjerne av billig merke.
➡Noen stusser kanskje over at biff er på en billig meny…. Vel, er du smart så kan det gå fint. Kjøp HELE stykker, gjerne indrefilet import fra fryseren. Det krever av du tiner den, renser den og deler den opp i passe biff biter. Posjoner i poser, frys ned overskuddet og ha til andre helger. Er dere to stykker for eks. har dere lett biff til minst 4 lørdager. Med rundt 250 kr for en indrefilet, blir ikke det mye pr pers. Biffen koster da ca. litt i overkant av 30 kr pr prosjon. Det er rimelig stor forskjell fra ferdig oppskjærte pakker.
Skjær bort tydelige sener på stykket, og del opp.
➡Blomkål og brokkoli fra frysen
➡Fersk blomkål, skal rekke til både blomkålmos og blomkålris.
➡Grønn salat, ikke ferdig kutta. Kjøp hel salat, og kutt selv.
➡Grønnsaker som paprika, tomater og rødløk til salat. Ikke kjøp for mye på en gang, pass på så du rekker å bruke det opp.
➡Smør
➡Glass med fetaost, sjekk pris. Ofte finnes det billigere merker som er like gode.
➡Ferks hvitløk, oppbevares i kjøleskapet!
➡Avokado, 1-2 stk. Alt etter hvor mange dere er. Pass på så den er moden.
➡Løk
➡Hvitost, om du er tom fra forrige uke.
➡Rømme, om ikke du har fra før.
➡Handle inn egg om du trenger i stor økonomi pakke, men mange har gjerne egg igjen fra forrige uke
➡Pålegg til evt. lavkarbo knekkebrød er greit å handle inn, max 3-4 sorter er å anbefale. Ikke vits i å kjøpe 10 forskjellige sorter pålegg, om du aldri spiser det opp.

Igjen er det viktig å sjekke over hva du faktisk har hjemme, før du handler. Mange sitter nok igjen med at fra forrige uke, og det er jo isåfall bare bra.  Fleste middagene her ligger på max 20 kr pr. pers. Men noe ligger under, og biffen litt over. Uansett så håper jeg dette arbeide jeg gjør med disse menyene, får budsjettet til å bli bedre. Man må sjekke for tilbud, kjøpe smart og ha tilgang på fryseboks. Har man tilgang på fryser, gjør det helt klart stor forskjell på hvordan man kan handle inn.

Ellers er hjemmelagede lavkarbo knekkebrød greit og billig og ha, og middagsrester bør også brukes til frokost eller lunch. Et tips er også å lage salat av evt kjøtt eller fiske retter, og bruke det til frokost/lunch. Vær kreativ, så er det potensielt mye å spare ☺

Har fått spørsmål om oppskrifter for gryteretter som kan fryses, det skal jeg helt klart jobbe med til neste meny til uka igjen. Det er bare å komme med ønsker, så gjør jeg mitt beste for å komme opp med noe billig OG godt 👍

image

Dette er en av rettene du kan nyte på denne ukes menyen, gled deg!
Ellers vil jeg nevne at middagene skal passe lchf, og de fleste vil nok kunne spise disse middagene og holde seg i ketose (om det er målet).

Da er det bare å planlegge neste uke, og sjekk statusen for varer hjemme ☺Neste uke blir det altså nye retter, da jeg skal prøve å rullere litt på det.
Setter pris på alle de positive ordene jeg har fått ang disse menyene, og gleder meg til å videreutvikle dette her. Målet er jo å bli bedre og bedre 👍

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo ukesmenyer! og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s