Billig lavkarbo ukesmeny, med innkjøpsliste nr.3!

Da tar jeg opp igjen tråden med disse ukesmenyene, siden de ble så utrolig populære. Det er faktisk givende for meg å bruke tid på dette, når jeg vet det blir godt tatt imot. Har fått flere tips om at folk bør handle i Sverige, for å få ting ekstra billig. Jo, jeg ser den. Men jeg og mange andre har null mulighet for å reise til Sverige på handel, så disse menyene er med utgangspunkt på handling her til lands. De som har mulighet til å handle i Sverige utnytter nok det til det fulle, uten at de trenger tips om det tenker jeg 🙂 Igjen opplyser jeg for ordens skyld, om at menyene og innkjøpslisten utelukkende tar utgangspunkt i hva som er billig. Ikke hva som er «etisk riktig» å kjøpe i forhold til dyrevelferd og annet. Her er også hovedfokuset på middag, da jeg har inntrykk av at det er der flesteparten sliter med prisen.

Lavkarbo ukesmeny!

Mandag:

Strimlet svinekjøtt med salat og fetaost.

Tirsdag:

Sprøstekt makrell med rømme og råkost av hodekål og litt gulrot. (rå gulrøtter har en MYE lavere glykemisk index enn kokte)

Onsdag:

Baconrett i form 

Torsdag:

Kjøttgryte med salat *se fremgangsmåte nederst i innlegget

Fredag:

Tacosalat!

Lørdag:

Har du biff på fryseren fra forrige ukesmeny, kan du lage det. Se forrige ukesmeny HER

Søndag:

Seibiff med løk og dampet blomkål og brokkoli.

Innkjøpsliste!

 • Strimlet svinekjøtt, er billig de fleste steder.
 • Makrell og seifilet fra frysedisken.
 • Kjøttdeig, Coop Extra har fastpris på 2 for 58,-
 • Stykke på ca. 500 gram bacon, velg gjerne fra billigmerker som extra, first price eller lignende.
 • 2 poser med frosne brokkoli og blomkål buketter.
 • Ingredienser til salat, ikke kjøp for mye i slengen.
 • Fetaost, om du ikke har.
 • Rømme
 • Løk
 • Smør
 • Kremost
 • Baconost
 • Hvitost (sjekk for tilbud)
 • Hodekål
 • Gulrøtter
 • Sjekk om du har ønsket krydder hjemme, de fleste har vel det.
 • Boks hakka tomater
 • Purreløk

Så kommer litt tips til  innkjøp for frokost, lunch og evt. kvelds.

 • Egg kjøpt stor pakke  av billigmerke.
 • Frø og kjerner til å lage knekkebrød mulig du har det allerede?
 • Pålegg har vel de fleste i hus, bruk ost, smør og andre pålegg som ikke er søte.

Ellers så funker middagsrester fint som frokost/luch også, og vil du ikke det så fryser du rester og bruker til middag senere. Pass da på at du faktisk bruker det, og at det ikke bare ligger der 🙂 Planlegging er så utrolig viktig, for å få til et lavt matbudsjett. Du må til enhver tid vite hva du har hjemme, og ikke bare fylle på. Derfor anbefaler jeg sterkt at du storhandler en gang i uka, og ta da alltid en oversikt i fryser, skap og kjøleskap før du handler. Slik slipper du å dobbelthandle, noe som er et stort problem hos mange. Tar kanskje litt tid ja, men er det ikke verdt det? Jeg mener det. Samme med å hande inn pålegg til evt. lavkarbo knekkebrød, ikke ha «tusen» forskjellige pålegg, du har mest sannsynlig noen få favoritter? Hold deg til 3 max 4 sorter pålegg om gangen, og ikke bare kjøp fordi du vil ha der og da.

Så skulle jeg gi forslag til en gryterett som går an å fryse, og som er lavkarbo. Av og til renner tiden ifra meg, men her er en svært enkel en. Denne er på menyen på torsdag, og rester kan fryses til neste uke 😉

Kjøttgryte:

 • 1 pk kjøttdeig
 • 1 boks hakka tomater
 • 1 purreløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 løk
 • 200 gram hodekål (ca.)
 • 1 ss tomatpure (kan sløyfes)
 • Smak til med krydder og urter.
 • 2 ss smør til steking.

Steik kjøttdeig i en stekepanne. Hakk opp grønnsaker, og fres dem i en gryte. Ta kjøttdeigen i gryta, og hell over hakka tomater og tilsett evt. tomatpure. Spe med vann til litt flytende konsistens, la gryten putre i 30 minutter. Spre med mer vann underveis om nødvendig, smak til med ønsket krydder og urter. Dette kan spises med salat ved siden av, og gjerne fetaost som også er på menyen denne uken.

Da tror jeg at jeg har fått med det meste, så får dere heller spørre meg om det er noe 🙂 Rettene ligger i snitt på rundt 20 kr. per pers til middag. Noen gjerne litt under, og noen litt over. Jeg prøver så godt som jeg kan og gi gode forslag. Er dere få pers. får dere gjerne en del på fryseren, frys da ned i prosjoner. Da kan disse prosjonene brukes uken etter, istedenfor det jeg evt. skriver. Men det må dere nesten finne ut selv, men ikke la det bare ligge i alle fall. Da er litt av vitsen borte 😉 Dessuten er jo alle kjappe, ferdige middager som kan varmes i microen veldig bra. Eller hva?

Vel bekommen, og ha en god kommende matuke ! 🙂

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo ukesmenyer!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s