Teamlavkarbotips2015- treningsinspirasjon!

På instagram (jeg heter lavkarbotips der også), starta jeg en utfordring for 2015. Utfordringer går på fysisk aktivitet, og at man minimum skal utføre 104 økter, iløpet av 2015. Det vil si minimum 2 økter i uka, hvor hver økt må være 30 min. Dette er altså en utfordring med svært lav terskel, og noe av målet er at flere skal bli bitt av treningsbasillen 🙂

Når man først har begynt med to økter i uka, er veien til å utføre flere kortere. Et sted må man uansett begynne, og etter lengre tid med uklarhet rundt evt. sykdom. Så er jeg nå i full gang igjen, og det føles helt fantastisk. Jeg har jo trent fast lenge nå, og er bitt av basillen for lengst. Jeg er avhengig av trening, mye pga. fibromyalgi og slitasjeskader. Er jeg veldig inaktiv stivner jeg lett helt i kroppen, det er langt fra behagelig. Jeg får nødvendigvis ikke mindre smerter av å trene, av og til får jeg mer smerter av det. MEN det er en vesentlig ting som alikevel blir bedre, som veier kraftig opp for min del. Jo bedre fysisk form jeg er i, jo mer klarer jeg i hverdagen. Altså, jo bedre kondis, jo mer energi får jeg. Da takler jeg smerter bedre,  og klarer meg dermed en hel del bedre.

En god del har hengt seg på utfordringen på Instagram, jeg håper det kan bli flere også. Jeg skal i alle fall gjøre mitt, for å være en bedre motivator nå. I tillegg vil jeg nevne min erfaring med trening på 20 gram karbohydrater om dagen, kontra 50-70 gram karbohydrater om dagen. I fjor spiste jeg 50-70 gram karbohydrater om dagen, og jeg trente aktivt. Treningsøktene gikk helt ok med det, men ofte etter harde intervaller for eks. så ble jeg helt shaky i kroppen og svimmel. Jeg tilførte da ofte et eple, liten bit mørk sjokolade eller noe annet med litt karbohydrater. Kanskje ikke noe galt i å gjøre det sånn, det funka det også 🙂 Men nå er jeg noe strengere, og spiser rundt 20 gram karbohydrater om dagen. Disse kommer for min del stort sett ifra grønnsaker og frø/kjerner, og en liten del fra melkeprodukter. Jeg var spent på hvordan treningen skulle fungere på dette nivået av karbohydrater, men det har fungert kjempefint.

Jeg trener bedre nå faktisk, med det mener jeg at energien varer godt. Jeg får ikke den store skjelven etter økta (heller ikke etter intervall trening), og tilfører kroppen kun vann både under og etter trening. Jeg kan kjenne at jeg er sulten etter en økt, men jeg er aldeles ikke svimmel og har ikke sånn shaky følelse. Bortsett fra skjelvne muskler da, men det er jo noe helt annet 🙂

924458_1551348895144591_468307696_n

Ta økten min i dag som et eksempel, økta varte i 56 min. Men energimessig hadde jeg MYE igjen på lager, da jeg ga meg. Jeg hadde da kjørt gjennom to treningsvideoer på youtube, fra FitnessBlender. Hadde altså rikelig med energi gjennom begge øktene, gikk rett fra ene videoen til den andre. Det som stoppa meg var rygg, knær og skuldre. Men nå mener nå jeg at en økt på opp mot en time, er rikelig i utgangspunktet da. Det var bare et eksempel på at jeg trener meget godt på så lite karbohydrater, og faktisk bedre enn på noe høyere inntakt. Nå er jeg godt tilpasset fettforbrenning da, etter over 4 år med dette kostholdet. Er man ny på lavkarbo, vil man naturligvis måtte ha litt tålmodighet med kroppen den første tiden. Faktisk første gang jeg begynte med 20 gram karbo om dagen, måtte jeg vente 6 uker ca. før energi til trening var på topp. Gjør også oppmerksom på at andre kan oppleve dette annerledes enn meg, og trives bedre med litt mer karbo på treningsdager.

Jeg foretrekker helt klart å slippe den store skjelven/svimmelheten etter økten, så da spiser jeg heller strikt gitt. Jeg tror dette MÅ ha noe med utskillelsen av insuling, jo høyerer opp på karbo man kommer. At jeg da faktisk har opplevd lavt blodsukker… Uansett, jeg trives med trening på det nivået jeg er på nå. Fettforbrenningen er jo på topp også da, når man ligger så lavt på karbohydrater og man er godt tilpasset fettforbrenning. Anbefaler dere for øvrig til å prøve dere frem, hvor akkurat dere fungerer best.

Denne (link) videoen er fin, og denne (link) videoen er fin å starte med. Mye tyngre enn man tror faktisk, og tar godt i musklene også. Jeg gjorde begge to i dag, men merker jeg må avansere litt snart 🙂 Dette er i alle fall et bra startsted for de fleste, gjør det du klarer på EN av videoene først. Du må nesten tenke på din egen form, og ta det der ifra. Videoene forklarer også veldig behagelig, hva man skal gjøre og at man ikke skal gjøre mer enn man føler man klarer. Er viktig å holde seg stabil for eks.

Jeg håper jeg kan motivere dere mer nå fremover til trening igjen, nå som jeg selv er i full gang igjen er det litt lettere å være motivator. Opp av sofaen folkens, det er herlig når man først setter i gang. Man blir gladere av å trene, og selvfølgelig sterkere og sprekere.

Bruk taggen #teamlavkarbotips2015 om du er på instagram, og loggfør øktene dine der 😉

Lykke til 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Min reise ned 10 kg til!, Trening med lavkarbo! og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s