Intervalltrening, kort forklart!

Jeg tror mange har en oppfatning, på hva intervalltrening er. Mange gjør ikke intervall trening, fordi di tror de da må løpe full fart. Ellera så er det ikke intervall trening, for det har de sett/lest. Da spørr jeg bare, er man i topp løpeform med en gang?

Jeg er så lei av alle misforståelser, når det kommer til trening. Ikke fordi jeg er sur på noen altså, ikke misforstå meg. Men mange ser på topp trente personer, sånne som har trent i mange år og har en god form. Om man ser på hvordan de trener intervaller, så sier det seg selv at man tror man ikke kan. Spesielt om man tror de utføres, på den måten topp trente gjør. Tror du de som er i god fysisk form, kom i den formen over natta?

Svaret er nei!

Såklart har de også starta et sted, ingen i hele verden kan bare ta på seg løpesko. Gå ut eller på mølla, og løpe som en gaselle…

Et sted må du starte, uten å se på alle rundt deg. Og det viktigste er å vite hvordan du skal gjøre det, og ta det ut ifra egen form.

Intervall trening, kort forklart!

➡ En intervall med så raskt tempo du klarer, blir etterfulgt av aktiv hvile eller total hvile.
➡ For eks. 1 min jobbing, 1 min aktiv hvile (roligere tempo). Eller løpe opp/gå fort opp en bakke, og gå rolig ned igjen. For så å gjenta x antall ganger.
➡Du kan gjøre intervaller uten å løpe/gå fort også, for eks på sykkel, elipse eller egentlig hva som helst.

Som dere forstår, så skal man presse seg den tiden man skal jobbe på. Om det betyr at du bare klarer å gå i litt tempo opp en bakke, så gjør du det. Gå rolig ned igjen, og ta i når du går opp igjen.

Dette er svært effektiv trening, for å få en rask form stigning. Jeg elsker denne typen trening, den er tung men veldig givende da resultatene kommer fort. Jeg foretrekker bakkeløp som intervaller, og holder på å øke på der. En intervalløkt er god om den bare er 20 minutter, det er 20 effektive minutter 🙂 Jeg kjører en halv time nå, men starta med 17-18 min, når jeg tok treningen opp igjen. Det vil si, prøv deg frem på lengde. Klarer du bare 10-15 min første gang, så gjør du det. Så øker du etterhvert.

Begynner du med å gå så fort du kan, så kan du etter noen økter prøve deg frem med rolig jogg opp bakken. Eller rolig jogg på en rett strekning, og gå rolig tilbake. Må ikke begynne med bakke liksom, her må hver enkelt tilpasse sin form. Håper jeg kan inspirere dere til å prøve intervall trening, det er veldig deilig og faktisk veldig gøy.

image

Her har jeg løpt 30 min ute i herlig sol 😉 Økte antall runder med 6 idag, og måtte jobbe mye hardere enn forrige gang for å få pulsen over 180 🙂 Økta var like lang som forrige gang, men fikk altså flere runder. Så med intervall trening stiger utholdenheten raskt, og det er det som er så moro.

Så du kan altså FINT trene intervall, uten å løpe full speed! Du skal gjøre opp mot maks av det du klarer, ikke hva sidenmannen klarer.

NB! Er du veldig overvektig, ville jeg vært forsiktig med jogging og løping. Sykkel intervaller kan være et godt alternativ, til man er lettere 🙂 Sykle det tempoet du klarer i stigning, og sykle rolig etterpå. 1 min på og 1 min av for eks 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s