15 år eldre, men mye sunnere!

Det er aldri for seint å lære, det tørr jeg å påstå at jeg er et bra bevis på. Jeg hadde en særdeles usunn livsstil før lavkarbo, og alle mine tusen slankeforsøk var heller ikke sunne… Vi kan bare kalle en spade for en spade, og si at jeg hadde ikke peiling på hva en sunn livsstil er!

En sunn livsstil etter min mening, er minimum et bra og sunt kosthold! Kostholdet er selve grunnlaget til sunnhet, og det hjelper egentlig ikke så mye om man trener. Visst man er veldig overvektig, og fortsetter å spise særdeles usunt. Blir kanskje litt feil å si at trening ikke hjelper, trening vil alltid være sunt. Men det er kostholdet som er hovedgrunnlaget, om man vil være sunn og gå ned i vekt. Om man spiser en haug med crap, og trener 5 dager i uka. Går man mest sannsynlig ikke ned i vekt alikevel, og man kan i tillegg fint klare å legge på seg også.

Det er jo ofte overvekten og fedmen man vil ha bukt med, for å få en velfungerende og sunn kropp. Jeg snakker ikke om utseende nå, alle mennesker er god nok og vakre nok. Jeg snakker om hva som er bra for både kroppen og helsa 🙂 Det handler aldri om å ikke være bra nok, det handler om å få en bra helse.
Skal man oppnå en bra helse, må man ha et bra kosthold.

Om du trener 5 dager i uka som et eksempel, så er det ikke sunnere å spise drittmat av den grunn. Mat full av sukker, og full av raske karbohydrater er ikke bra for helsa vår. Det er noe alle er enige om, også de som sverger til lavfett kosthold.

Jeg brukte kroppen min mer og mindre som ei søppelbøtte. Alt jeg kunne spise av crap mat, fant veien ned. Jeg hadde ikke begrep om hva et sunt kosthold var, og jeg var i en evig ond sirkel. Alt som betydde noe var mat som smakte søtt, brødmat og alt som hadde masse karbo i seg. Ofte var jeg slapp og energiløs, og jeg sov ofte midt på dagen. Orket ikke gjøre noe, jeg var rett og slett lat. Resultatet vet dere jo, jeg ble med årene sykelig feit.

image

Det som imidlertidig også er intressant, er at jeg ser (nesten) yngre ut nå og iallefall mye sunnere ut, enn for ca. 15 år siden. Jeg var jo mye større for 5 år siden, enn jeg var for 15 år siden. Men det er alikevel intressant og sammenligne fra den tiden, og virkelig se hva et bra kosthold gjør med et menneske.
Er dere ikke enig? 🙂

Det er ganske oppløftende å vite, at man definitivt kan lære seg å leve sunt. Selv om man ikke hadde peiling, som liten/yngre. Det er aldri for sent, og jeg håper det når ut til andre som er fortvila. Jeg levde nesten 30 år, uten å være spesielt sunn et eneste sekund. Jeg hadde ikke peiling rett og slett, men vekta tvang meg til slutt til å få peiling. Helsa tvang meg også, for øvrig. Jeg kunne ikke fortsette med det løpet jeg kjørte, med overspising, trøstespising og frotsing.

Det er aldri for seint folkens, det er faktisk mulig å lære seg å leve sunt, også i voksen alder! 😉

PS! Jeg mener trening er veldig viktig, så ikke misforstå. Men det aller viktigste for helsa, er kostholdet. Og det aller beste er nok kombinasjonen, sunt kosthold og trening. Men kostholdet er grunnmuren vår, skal man begynne et sted. Så bør det være der….

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s