Dette målet skremmer meg!

Jeg har lovet dere oftere oppskrifter, det skal jeg holde. Innimellom så skriver jeg alikevel om andre ting, det meste som opptar meg. Bloggen har jo egentlig vært en god blanding hele tiden, men i det siste har det skorta på mat. Det skal jeg ordne opp i fremover, da det plutselig gikk et lys opp for meg 🙂 Selv om jeg føler jeg repeterer, så føler nok ikke dere det på samme måte 😉

Men, så over til dette målet som skremmer meg. Jeg har aldri, og da mener jeg aldri gjort dette før. Det handler om treningsmål, og jeg tar opp igjen løpemålet mitt fra ifjor. Vinteren har vært tung, og jeg har slitt mye. Men nå er det bedre tider, og jeg føler det er riktig å sette seg nye (gamle) mål igjen.

image

Det er et/flere mål som skremmer meg, rett og slett fordi jeg ikke har gjort dette før. Jeg har drevet løpetrening relativt mye ifjor, jeg driver løpetrening også nå. Men det er mye intervall basert, og jeg har aldri løpt en distanse på et eksakt antall km.

image

Jeg driver med bakke intervaller, trives veldig med det. Men føler det er på tide å utvide løpetreningen, over til km mål. Jeg vil veldig gjerne få til å intervall trene en distanse på 3 km, og jeg har veldig lyst til å jogge et distanseløp på 5 km. Jeg snakker aldeles ikke om et løp jeg melder meg opp til, jeg snakker om at jeg (alene) skal jogge en distanse på 5 km.

Når det gjelder intervall på 3 km, så er jeg innen rekkevidde der. Skal skrive treningsplan nå senere idag, for kommende uke. Da skal jeg legge inn 2 intervall økter på den planen. Så får jeg se hvor nærme jeg kommer 3 km, innen neste uke. Såklart viktig for meg å ikke glemme styrketreningen opp i dette, det må balanseres.

Men jeg har satt en dato, for når jeg første gang skal prøve meg på et 5 km løp. Dette er skremmende, og det er ikke langt frem i tid heller!

Tirsdag 7. April skal jeg gjennomføre min første 5 km!

Det vil si at jeg har til over påske å forberede meg på, jeg kjenner spenningen for å si det sånn. Jeg vet ca. hvilken rute jeg skal løpe, blir spennende og se hvor tungt det blir. Jeg forventer meg at det blir tungt første gang, jeg forventer at jeg sikkert må gå noen korte perioder underveis. Jeg har rett og slett ikke erfaring med å disponere et sånt løp, jeg har gått over 5 km utallige ganger. Men det er jo slett ikke det samme, her skal jeg løpe/jogge og disponere energien min for hele distansen. Tror jeg må gå rolig ut, og heller justere opp tempo om jeg klarer underveis.

Så om litt over to uker skal det skje, jeg skal gjennomføre min første 5 km. Jeg har ikke noe som helst mål om tid, målet er å gjennomføre første gang. På best mulig måte 🙂

Dette målet skremmer meg nok i seg selv, men jeg har jo helt klart et mål etter 5 km sitter. Da er det helt klart et mål å løpe 7,5 km, og deretter gjennomføre 10 km. Jepp, der sa jeg det. 10 km, jøsses… Det er en smule overveldende å tenke på. Når de målene skal gjennomføres, må jeg ta etterhvert. Først skal 5 km sitte, og jeg skal jobbe med best mulig tid på 5 km først og fremst. 5 km skal sitte rimelig bra, før jeg setter km opp til 7,5.

Jeg har aldri i hele mitt liv gjort dette, jeg har aldri drevet med løping av distanser. Jeg hadde heller aldri trodd jeg kunne gjøre det noen gang, med min skrott. Utrolig hva styrketrening har gjort for knærne mine, derfor er helt klart styrketrening veldig viktig for meg. Jeg er nervøs for om kneet tåler det, men jeg er ved godt mot. For jeg kjørte en kjempehard video på youtube her om dagen, og den innehold et ukjent antall jumping jacks.

Leggmusklaturen min er sarva etter den økta, på en god måte 🙂 Men knærne tålte det overraskende bra, og det var da jeg turte å tenke på løpemål igjen. Så da har jeg bestemt meg, dette skal gjennomføres. Jeg vet ryggen kan få det tøft under og etter en såpass lang distanse, men jeg velger å ta det som det kommer. Jeg føler at ryggen min ikke blir noe bedre, selv om jeg trener styrkeøvelser som bare det. Smerten er akkurat den samme, og blir ofte verre av trening. Men jeg velger heller å prøve å fokusere positivt, det blir heller ikke noe bedre av å ligge på sofaen.

Heller tvert om, om jeg ikke trener så blir det bare verre med åra. Så det er definitivt verdt det å presse seg, og du så mye bedre man får det i hodet av å trene 🙂 Humøret blir jo så bra av trening!

Hva tror dere om disse målene? Jeg skal bare klare det, og såklart skal jeg skrive om hvordan mitt første 5km løp var. Nå har jeg litt over to uker på å legge et godt grunnlag, slik at jeg er best mulig rustet for å klare det. Drømmen hadde jo definitivt vært å jogge hele veien, uten å måtte gå periodevis. Men det er jeg redd er et litt for stort mål, første gangen jeg prøver. Jeg har ingen erfaring fra det, og trenger nok å lære meg «greia» først 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Min reise ned 10 kg til!, Trening med lavkarbo! og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s