Nærmer seg 5 km!

Det nærmer seg mer og mer nå, den store dagen for å løpe 5km så best som jeg kan klare. Forberedelsene går helt greit, jeg bruker intervall trening ute i bakke som jeg er godt kjent med fra før. Ellers så trener jeg en del legger, men føler de er i bra form og at det ikke blir noe problem med leggene.

image

Var ute å trente intervall igår, jeg pressa meg vesentlig hardere enn jeg trodde. Men økte på med hele 14 intervaller, og jeg hadde mye mindre pauser imellom. I tillegg hadde jeg økt på gjennomsnitts farten ifølge sporty appen, så dette går jo veien. Får rimelig høy puls når jeg jobber sånn i bakke, blir spennende og se hvordan det blir på 5 km. Jeg skal ha på meg pulsklokken, og kommer til å bruke den litt for å kontrollere at jeg ikke brenner av for mye krutt. Spesielt i starten, da er det bedre med en sterk avslutning om jeg har noe mer å gi.

Idag var det styrketrening, og det ble en nedtur etter igår og løpingen. Jeg har rett og slett veldig vondt i kroppen idag, ingenting spilte på lag. Alt gjorde vondt, og tårene spratt omtrent samme hva jeg gjorde. Hadde jeg ikke vært så forbanna sta, og brukt hodet. Burde jeg ha droppa økten, og hvilt. Men neida, jeg pressa den igjennom, sta som et esel. Mens jeg banna og sverta, og skreik hvor forbanna urettferdig det er at jeg må ha så mye smerte. Urettferdig, fordi jeg jobber knallhardt for å prøve å holde kroppen i sjakk. Gubben lurte vel litt på om det klikka for meg… Men jeg fikk ut frustrasjonen, og klarte å gjennomføre. Måtte rett i pille eska etterpå, men det er en annen sak….

Jeg må seriøst bli flinkere til å lytte til kroppen, for i værste fall kunne jeg nå endt opp sengeliggende. Med masse smerter, og ikke klart å trene på en uke/to. Det har skjedd før, for å si det sånn. Men heldigvis virker det som om det kommer til å gå greit, og at fridagen imorgen kommer til å gjøre meg klar for cardio igjen fredag.
Flaks, og jeg er skikkelig dust :/

Det er kun en ting som har forandra seg for 5 km, og det er løpsdagen. Jeg har som mål å gjennomføre den 5 km, innen første uka etter påske er over. Jeg hadde satt datoen til den 7. April, men jeg MÅ til legen den dagen. Snakka med legen på tlf. igår, og jeg må ha den timen. Ble skuffa med en gang, for jeg hadde låst meg på den 7. April. Men da velger jeg heller å sette målet til, at det skal være gjennomført innen første uka etter påsken. Mest sannsynlig blir det den 8. April, men jeg må se. Vet jo aldri hva jeg skal for tida, men håper jeg får gjort det den 8.

De to siste dagene før løpet, skal jeg bare lade opp. Ikke trene, bare slappe av. Tror jeg er riktig, for å ha masse guts og energi. Veldig til planlegging tenker kanskje noen, men jeg må nesten det. For meg er det uendelig stort å tenke på, at jeg skal gjøre et sånt løp. Jeg har aldri gjort der før, og jeg trodde heller aldri at jeg kunne ha kropp til å gjøre det. Jeg vet jo egentlig heller ikke hvordan kroppen kommer til å reagere, det får jeg jo først vite etterpå/underveis.

Fordi om jeg tåler å løpe på grusvei i oppover bakke, aner jeg ikke hvordan kroppen tar 5 km på asfalt. Selv om jeg har gode løpesko osv…..men etter forskjellige tester jeg har gjort, tror jeg at jeg er klar. Men det vil vise seg, worst case senario er jo at jeg må bryte. Men da skal det være ille, kjenner jeg meg rett 😂

Ja ja, jeg gledegruer meg fortsatt og håper jeg er i bedre form imorgen. Føles som om jeg kan komme meg fort iallefall, er bedre allerede så det er håp 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Trening med lavkarbo! og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s