5 km og denne gangen er det gledestårer!

Denne dagen er en sinnsykt stor milepel for meg, jeg skal skrive det ned og huske det for alltid. Dette er rett og slett stort for meg, veldig stort. Jeg har jogget min første 5km!

image

Idag skulle bare være en test, men jeg hadde det hele tiden i bakhodet. Om det føltes greit, skulle jeg holde det gående og gjennomføre. Jeg var forferdelig usikker på disponeringen av løpet, fordi jeg aldri har gjort noe sånt før. Tiden ble vel heller svak, på 55 min. Men den personlige seieren for meg føles enorm, den er så stor.

Tiden kan jobbes med, og det skal jeg også. Jeg gikk max 100 meter underveis, og distansen stod på 5,1 km da vi kom hjem. Jeg trodde at jeg kom til å måtte gå mye mer, men det gikk veldig greit. Føler ikke at jeg idag kunne ha pressa frem noen raskere marsjfart, jeg har flere slitasjeskader jeg skal passe meg for og ta hensyn til. Kanskje nettopp derfor er dette så stort for meg, selv om kanskje noen vil le av tiden. Jeg ler ikke, dette er en stor seier.

Ikke bare har jeg jogget 5 km, men jeg gjorde det på en feriedag hvor mange kunne se meg. Og mange har nok sett meg, og mange kjørte forbi. Det har vært en angst jeg har hatt, for å jogge når mange kan se meg. Jeg brøt den idag, og for å være helt ærlig tenkte jeg lite på det. Jeg hadde nok med å fokusere på å holde grei steam, og disponere løpet mitt.

Mannen min var med meg på turen, han gikk for det meste og hadde vannet mitt. At han var med på den ferden jeg var ute på idag, gjorde det hele enda mer spesielt. Det var så flott at han støtta opp, og var med. Det tok litt tid før jeg fikk roet meg ned, da vi var kommet hjem igjen. Skulle jo tro det var klikka for meg, men jeg klarte ikke holde tårene tilbake da det gikk opp for meg hva jeg hadde gjort.

image

For bare år tilbake var jeg så stor, at jeg måtte sette meg ned ved hver anledning jeg fikk når vi gikk i byen for eks. Idag jogga jeg 5 km, og kunne sikkert tatt ut ørlite mer enn jeg gjorde. Jeg var sliten etterpå, ville vært å lyve om jeg sa jeg ikke kjente det. Men jeg tok det forholdsvis rolig, noe som var meningen første gang. For å kjenne på hvordan kroppen reagerer nå etterpå.

Jeg kjenner det i ryggen, men det var forventet. Forløpig er det ikke verre enn ved annen type trening jeg driver med, så blir spennende og se utover kvelden. Vet ikke helt hvordan jeg skal få beskrevet hvordan dette føles, jeg er full av adrenalin. Jeg skalv når jeg kom hjem, og følte meg rimelig «høy» 🙂 Leggene fungerte bra, ingen umennesklig smerter i knærne (kjente det, men ikke noe uutholdelig) og ryggen var brukbar.

Nå er mitt store ønske at jeg skal tåle å drive på med dette her, for dette ga ufattelig mestring og jeg digga det. Målet er nå å jogge 5 km en gang i uka, og få bedre og bedre tid. Før jeg øker til 7,5 km etterhvert… Dette er stort, jeg nådde målet om 5 km en uke før tida. Men klart det når det føltes såpass ok å holde det gående, da kunne jeg nesten ikke stoppe.

Nei, nå må jeg lande på jorda igjen. For jeg svever, for å si det sånn. Nå er det avslapping med verdens beste samvittighet! Et stort mål er nådd, det føles som å drømme. Rett og slett 😉

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Trening med lavkarbo! og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til 5 km og denne gangen er det gledestårer!

 1. Heidi sier:

  GRATULERER!!! Jeg er full av beundring! 🙂 Skulle ønske jeg var bare halvparten så sterk i hodet…

 2. Beate sier:

  Gratulerer!!! Så utrolig bra 😊

 3. Olinn Håvik sier:

  Har fulgt bloggen din noen år nå, og må si jeg liker den veldig godt. Jeg bøyer meg i støvet for din prestasjon i dag, syns du er helt superflink 👏👏👍😊

 4. Cecilia Alexandersen sier:

  Når jeg leser dette er det som om jeg kan ta på følelsene. Jeg blir overveldet av glede og kjenner jeg nesten begynner å gråte. Dette minner meg litt om Torsdagen for min det. En stor milepel og ikke minst glede å kunne mestre noe 😀 Jeg blir stolt bare av å lese dette 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s