En jungel av mirakelpiller og mirakelkurer!

Etter noen rimelig kjappe google søk, sitter jeg i en sjokktilstand bak tastaturet. Dette representerer på mange måter, det jeg slukte rått før i tiden. Den desperate jakt etter den pillen, eller den kuren, som mirakuløst skulle senke vekta mi. Jeg får vondt langt inni hjerterota når jeg ser dette, og hele kroppen min vrir seg i smerte.

Det å skrive at jeg er i sjokktilstand er vel kanskje litt på kanten, siden dette ikke akkurat er noe nytt fenomen. Vi alle er veldig kjent med det, og hvor mange av oss overvektige har ikke en eller flere ganger i livet prøvd noe sånt vas? Jeg tror de aller fleste vil si ja, og de fleste vil si ja på at de har prøvd flere forskjellige. Selv har jeg prøvd:

  • Nutrilett
  • Slankepillen Alli
  • Eplesidereddik i kapsler
  • XLS-Medical

Jeg har sikkert også prøvd en haug med ting, jeg bare ikke husker navnet på. Min karriere som slanker har vært lang, den har vart et helt liv omtrent.

For å være ærlig blir jeg helt KVALM når jeg tenker på hvor mange griske mennesker, som faktisk har klart å utnytte min desperasjon!!!

Det er nemlig dette alle må få øyene opp for nå, alle evige slankere. Det finnes ingen kur eller pille som kan fikse dine vektproblemer. Sorry for at jeg sier det, men det er den brutale sannheten. Du kan ikke svelge en pille før maten, spise det du vil og miste vekt samtidig. Det burde egentlig si seg selv, men som desperat menneske så er man desverre ufattelig lett påvirkelig. Man vil så gjerne tro, mens vi er blinde for det egentlig problemet. Problemet er jo vårt eget forhold til mat og kosthold, det henger ikke på greip hos mange.

0_XLS_Medical_Capta_827281a

XLS Medical, de fleste har nok kjennskap til den.

0015526_250

Epleeddik, skal hjelpe med fettforbrenningen.

Alli

Alli, helvetespillen som jeg velger å kalle det. Har prøvd den også jeg, men faktisk så er jeg usikker på om den fremdeles er i handelen. Kan egentlig være det samme, den skulle føre 1/4 av fettet man spiste ut av kroppen. Som en slags antabus for de feite. Skrekk og gru 😮

WEB_Image 30 Days Plus - kan hjelpe deg ned i vekt1046766494

30 days…. Ja, slank på 30 dager. Hmmmm, skeptisk!

green-coffee-forte-plantapol-500x500

Green Coffee Forte, noe av det nye i vinden.

Felles for mye av det her, er at det lover deg å hjelpe på forbrenningen. Det skal hjelpe på vekttapet, og mange av produktene sier til og med at du ikke trenger å endre kostholdet ditt. Noen produkter sier det er lurt å endre kostholdet og trene mer, men at det ikke er nødvendig for resultat.

Hva i alle dager?

Det henger jo ikke på greip, selvfølgelig må man endre kosthold og livsstil for å gå ned i vekt og bli der. Man trenger slett ikke være rakettforsker for å forstå det, men det er her vi blir lurte opp i stry.

For hva skjer om denne store industrien her blir avslørt, og man oppdager at det er kostholdet man må endre? At man ikke trenger piller for å få ned i vekt, man trenger å endre sitt forhold til mat?

Jo, en ting er sikkert. Hadde alle overvektige åpnet opp øynene sine, forstått industrien som bare vil utnytte og tatt tak. Ja, da blir disse her gribbene fort arbeidsledige. Desverre tror jeg neppe det skjer med det første, for vi elsker å bedras. Tenk hvor mange år det tok for meg å forstå dette, hvor mange kroner jeg har regelrett kasta rett i søpla. I håp om å få et slankere liv, med minimalt av egeninnsats.

Mange går sånn et helt liv, et helt liv med slanking. Hjelp, sier jeg.

WEB_Image Noka Milkshake med jordbærsmak - kan hje-1492402557 kickstartban-0d5a7d5cd5 nutrilett_shake_sjoko Allevo-original-grupp2

Så har man i tillegg det store og uendelige markedet for barer og shaker, i alle mulige varianter. Det er ustoppelig, og det selger som bare rakkeren!

C9094_atkins_product_range

Jeg er en lavkarbo blogger, men jeg skal være helt ærlig med dere. Jeg synest ikke at lavkarbo shaker, barer og sånt er noe bedre.

Felles for alle disse shakene, barene og jeg vet ikke hva er en ting. Hva tror dere at det er?

Det smaker søtt!!!

Jeg spør meg selv, hvorfor i alle dager skal alt smake søtt? Skal man gå ned i vekt med magert kosthold, skal ting smake søtt. Skal man gå ned med fettrikt kosthold, ja da skal ting jammen meg smake søtt da også. Hva er det med alt dette søte da?

Det er ingen hemmelighet at de fleste av oss som sliter med vekta, spiser for mye av feil mat. For mange er godteri, søtsaker ol. den største feilen. Så hva gjør produsentene av slankemat da? Joda, selvfølgelig lager de søte shaker, søte barer ol. Men hva skjer med oss som tenker:

Yes, endelig. Jeg kan gå ned i vekt, men jeg kan fremdeles spise søtsaker! 

Det som for det første skjer, er at vi ikke lærer en dritt. Vi lærer absolutt ingenting av det, null og niks. Etterfulgt av en haug med fornektelser, og ingen vilje til å virkelig endre seg og sine matvaner. Det er jo tross alt ikke mer søtsaker vi trenger, når vi vil ned i vekt å bli der. Atkins som et eksempel, er sukkerfritt. Ja, det er uten sukker. Men det smaker alikevel søtt, og søtt opprettholder søtsug, uansett om det er sukker du spiser eller sukkeralkoholer. Jeg kan strekke meg til at en Atkins er et noe bedre alternativ, om alternativet er å dykke totalt ned i posen med smågodt. Men det er ikke direkte sunt, det vil det aldri bli. Men man blir fort avhengig av sånne produkter, og vil stadig ha mer av dem. Dette vet jo alle disse produsentene, hvorfor skulle de ellers lage de på denne måten?

Noen kanskje blir skuffa over meg nå, noen synest kanskje jeg er altfor streng og hard. Men la oss være ærlige da, ingen av disse shakene eller barene her kan vel sees på som sunne? Mange av de inneholder faktisk mengder med sukker, fruktsukker ol. Det er jo ikke sunt, kom igjen 😉

Problemet er at vi som slankere ønsker at det skal være sunt, men det er jo ikke det!

Industrien vet at vi slankere er på evig jakt, etter den tingen som mirakuløst kan hjelpe oss uten noe særlig egen innsats. Hadde den tingen funnest, hadde vi ikke hatt de massive problemene med overvekt og fedme, som vi har idag. Problemet med fedme blir større og større, og samtidig fornekter vi det hele. Vi elsker å bedras, elsker å bli lurt. Ikke blir vi lurt bare en gang, men ofte flere ganger. Fordi ønske om å gå ned i vekt, er så sinnsykt sterkt. 

phase2_tabl packshot-carb-da

Så kom lavkarbo bølgen, den begynte vel for alvor å skylle over landet i 2010/2011. Det tok helt av, og etter min mening er det noe av det beste som kunne skjedd meg iallefall. Men hva skjer så tror dere? Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett folk har spurt om karboblokkere, funker dem?

Hjelp, tenker jeg. Her kommer det et kosthold som for mange funker, la meg si det igjen: Kosthold!!!

Men da klarer ikke denne kyniske industrien å dy seg, da må vi slutte å lage fettblokkere. Vi må lage karboblokkere, det vil folk kjøpe vet du. Igjen elsker vi å bedras, hvorfor i all verden skal man kjøpe karboblokkere? Når det er så enkelt som å spise helt vanlig mat, som er lav på karbohydrater?

Mange sier da at de bruker dem om de vil skeie ut, aha….. da kommer jo sakens kjerne til synest igjen. Man vil ha begge deler, man vil ikke ha konsekvenser for sine dårlige valg. Man vi ha i pose og sekk.

Ja takk, begge deler. Som Ole Brum sa så fint!

Men det store tusen kroners spørsmålet blir jo så, funker de egentlig? Har de noe for seg? Nei, det tror ikke jeg. Livet har lært meg, ser noe for godt ut til å være sant. Ja, da er det som regel akkurat det. Hva med å slutte å bruke penger på sånt tull, slutte å støtte denne typen industri med milliarder på kroner?

En ting er sikkert, det er vi som sitter igjen som taperene. Det er vi som fortsatt sliter med vekta, etter alle disse tullete pillene og kurene. Istedenfor å gjøre det som trengs, så fortsetter vi å jakte på billige løsninger. Løsninger som koster minst mulig innsats, men det koster mye penger.

Hva med å begynne med eget kosthold, innrømme at du gjør noe grunnleggende feil? Jeg kom ingen vei, før jeg innrømmet det for meg selv. Plutselig så falt alle brikken i hodet mitt på plass, en stemme inni meg som sa høyt og tydelig.

Den quick fixen du leter etter Ingrid, den finnes ikke!

Siden den dagen, har livet mitt vært annerledes. Livet mitt handler ikke lenger om slankepiller, shaker, barer, søtsaker og alt mulig fiksfakseri. Livet mitt handler om sunn og balansert mat, hvilket er ren glede å oppleve at man mestrer. Jeg spiser mye heller ordentlig mat, enn en haug med barer, shaker og gudene vet hva.

DSCN3801

Jeg er fri, gudene må vite hvor deilig det føles!

Så vær så snill, ta en liten bit av din tid. Reflekter over hva som egentlig er årsaken til dine vektproblemer! I nesten 100% av tilfellene er det kostholdet som er feil, da er det vel ikke så veldig rart om det er akkurat det vi må ta tak i.

Hva bruker å skje om man for eks. går ned i vekt med en kur full av shaker, barer ol. ?  Veldig mange, om ikke så og si alle går opp igjen vekta de gikk ned. Så tenker man kanskje, hvorfor det?

De to største grunnene vil jeg si er:

  • Man har ikke lært noe nytt om kosthold, man har ikke tatt tak i det som virkelig er problemet.
  • Man har opprettholdt et søtt kosthold, når man har gått ned det man ønsket. Er veien faretruende kort, tilbake til det dårlige kostholdet man hadde. Noe som også er det første punktet her sin skyld, man har ikke lært noen ting!

Så da får man velge da, fortsette å skyve unna det virkelige problemet. Eller støtte en milliard industri, som tjener grove penger på andres ulykke! Hva velger du? 

Dette innlegget ble publisert i Mine meninger! og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s