Chiagrøt!

Jeg har gjort en fantastisk oppdagelse, rett og slett. Som person kan jeg ofte være litt skeptisk til helt nye ting, jeg har hørt mye prat om chiafrø. Jeg har derimot aldri helt turt å prøve selv, da jeg har vært redd for en sleip konsistens på hele greia. Disse fantastiske frøene er jo supersunne, og karbohydratene i de frøene jeg har kjøpt er fiber. Med andre ord så er de uten karbohydrater, og fiberet kan hjelpe mot kranglete mager.

Disse supersunne frøene sveller om man legger dem i veske, for eksempel over natta. Jeg gjorde mitt første forsøk mandag kveld, og spiste min første chiagrøt til frokost tirsdagen. Helt fantastisk opplevelse, og jeg angrer ikke på at jeg kjøpte meg disse herlige frøene. Jeg kjøpte mine frø på iherb, link til frøene HER Om du aldri har handlet på Iherb før, kan du bruke min rabattkode: BOF961 Da får du fra 5$ rabatt på ditt aller første kjøp 🙂

Enkel chiagrøt! (1 prosjon)

 • 1,5 dl kremfløte
 • 1,5-2 ss chiafrø
 • 2 små ts tagatesse (kan sløyfes, eller halveres om man vil)
 • 6 Jordbær, gjerne fra frossen blanding

Fremgangsmåte!

 • Mål opp fløte og tagatesse og ha i en bolle/skål.
 • Tilsett chiafrø, min grøt ble ørlite tynn. Men jeg liker det best sånn, du kan ha 2 ss chiafrø, om du vil ha den tykkere.
 • Rør med gaffel i blandingen, la den stå fremme på benken i ca. 15 minutter.
 • Rør rundt i grøten med gaffelen, 2-3 ganger iløpet av den perioden.
 • Sett skålen i kjøleskapet, hvor den skal stå over natta.
 • Ta ut jordbær om du har dem på fryseren, legg de i en boks i kjøleskapet så de tiner til dagen etter.
 • Ta ut grøten og jordbærene på morgenen, rør godt rundt i grøten og tilsett bærene.
 • Vips, så har du en veldig god og mettende frokostgrøt.
 • PS! Grøten skal spises kald ja, og skal ikke varmebehandles.

DSC_0168

Frøene er ganske små når man blander det sammen på kvelden, men over natta så eser de ut. Blir litt geleaktig på en måte, men faktisk veldig god smak.

DSC_0174

Med jordbær opp i, får jeg faktisk assosiasjoner til riskrem. Jepp, det lignet forsvinnende på riskrem med jordbærsaus. Bare uten karbohydratene fra risen, det beste fra to verdener spørr du meg 😉 Smaken er vel som baken, men jeg har sett flere har nevnt det samme. Det var det første jeg tenkte på, og det falt rett og slett i smak.

Med 1,5 dl kremfløte, inneholder denne frokosten i overkant av 500 kalorier, for de som bryr seg om det. Jeg holdt meg god og mett på denne lenge, absolutt mektig grøt. For de som ikke ønsker å handle på Iherb i USA, kan chiafrø kjøpes på helsekost butikker her i Norge. Chiafrø er dessuten veldig rik på Omega3, det er slett ikke feil. Les gjerne litt mer om chiafrø HER ser frøene er på tilbud i den butikken. Jeg har for øvrig ingen erfaring med den nettbutikken selv, så det skal jeg ikke uttale meg om i verken positiv eller negativ retning 🙂

Nå håper jeg flere ble fristet til å prøve, supersunne frø og det var faktisk veldig godt. Jeg ble super positivt overrasket, rett og slett!

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch! og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

16 svar til Chiagrøt!

 1. Gry Anita Hagebakken sier:

  Flink du er!!! Blir så inspirert av deg😊

 2. kristin sier:

  Tusen takk for tips!:) smakt det for første gang i dag å ble positivt overasket 🙂 Synes kanskje det passer bedre som dessert enn frokost? Klarer ikke helt å bestemme meg 🙂 du er en god inspirasjon, og det er så motiverende når du kommer med tips 🙂 ha en strålende dag.

 3. Gerd sier:

  Er denne innafor på strikt? 😊 Har så lyst på 😊

  • Lavkarbotips sier:

   Det kan funke, hadde unnet meg det og heller skrenket litt inn på karbo et av de andre måltidene. Spørs litt hvor strikt du er 😉 ligger du rundt 20 karbo funker det helt fint, uten å tenke mer over det

   • Therese G-M sier:

    Jeg bruker go green’s kokosmelk isteden for kremfløte…. Eller blander litt🤗 Melken har 1,2 karboer pr 100g👋🏾👋🏾 Heeeelt avhengig💪🏾

 4. Theres sier:

  Hvor mange karbohydrater er det i dette kalaset da?? Hørt mye bra om de frøene. Hørtes godt ut. Må prøve dette altså. 🙂

 5. ellentorp sier:

  Ser veldig godt ut, og nå står det på benken, skal smakes i morgen tidlig. 🙂

  Jeg ville bare si at jeg kjøpte mine Chiafrø på asiabutikken nede i byen, sannsynligvis billigere enn på helsekost. Fikk ikke med meg hvor mye de koster, for jeg kjøpte et par andre ting også.. og sa nei til kassalappen… men kjøpte 5 varer (herunder 3 poser frø) for 150 kr, så kan ikke ha vært så veldig dyrt.. 🙂

 6. Theres sier:

  Nå har jeg prøvd, knall godt! Tusen takk for oppskrift. Første gangen var det ikke godt, andre sånn passe, sen fikk jeg lyst på det på dagtid, chiapudding er nesten som sushi og kaffe. Ikke godt, så «lærer» man seg opp, og helt plusselig er man hekta, som meg. Nam nam! Takk for bra blogg. Hilsen Theres 🙂

 7. Skal prøve å lage dette men lurerpå om jeg kan bruke sukrin istedet for tagatesse?

 8. Anna sier:

  Hei, Dette såg godt ut. Men lurte på kvifor du ikkje har i bær dagen før? er det ein spesiell grunn?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s