Lavkarbo matinspirasjon!

Dere har sikkert merket at jeg er litt til og fra her for tiden, jeg prøver å bli bedre på å disponere min energi skjønner dere. Nå når jeg er i praksis jobb, kan jeg bli fryktelig sliten. Så det er faktisk ikke alltid jeg orker å blogge noe, men det tror jeg de fleste forstår. Ser derimot at innlegget om chiagrøten, ble megapopulært. Det er utrolig moro at så mange var intressert i det 😉 Jeg er rimelig hekta, og da er det godt å vite at vidunderfrøene er super sunne.

DSCN3988

Tenk så enkelt, bittesmå frø legges i bløt kvelden før. For så å spise herlig grøt morgenen etterpå, finnes ikke bedre nesten 🙂 Det er viktig å røre en del ganger før den settes i ro, slik at du ikke ender opp med en eneste stor klump med seige chiafrø 😉

DSCN3997

Mine frø var altså kjøpt på Iherb, men nå har jeg sett folk får fatt i dem på Coop Obs, utenlandske butikker og på helsekost butikker har de iallefall.

DSCN4000

Jeg har ikke smakt sukrinmelis siden helt tilbake i 2011, og jeg må bare si. Der har det skjedd store forbedringer, virkelig! I 2011 var den enormt isete i smaken, og jeg likte den ikke noe særlig. Nå er den tilsatt stevia, og den er enormt mye bedre på smak. Den isete smaken er borte, og denne er ganske så like sukrin +. Den sukrinen som også er smeltet sammen med stevia. Det tar liksom bort den ekle isete smaken, som mange ikke takler.

DSCN4007

Frokost idag også gitt, 3 gangen denne uka…. Imorgen skal jeg lage en ny variant, og skal komme med oppskrift på den også. Blir nok en del oppskrifter med chiafrø fremover, men regner med det blir godt motatt. Chiafrøene har et stort innhold av fiber, og karbohydratene i chiafrø blir ikke tatt opp i kroppen. Jeg vet om flere som spiser chiagrøt ol. som er i ketose, samme med meg 😉

DSCN3980

Ellers så er jeg inne i en salat periode, og har litt dilla på ruccola salat. Den er så fin den i pose som er ferdig vasket, og klar for bruk. Holder seg i dagevis i kjøleskapet, bare man oppbevarer den i en tett plastpose etter åpning. For de som ikke ser det, så har jeg stekt kylling her (1/2). Sammen med ruccola, agurk, paprika og fetaost. Var tilbud på grillet kylling på Coop Extra igår, og trøtt som jeg var etter jobb. Ble det helt enkelt, men gud hvor godt det var.

DSCN4017

Idag har jeg spist laks, med samme type salat og så rømme med litt gressløk. Var skikkelig digg med laks etter gammel, og jeg skal definitivt blir mye flinkere til å spise fisk fremover. Er så himla slapp i perioder, men fisk er jo både godt og lettvint. Har 3 laksestykker igjen i fryseren da, så har 3 fiskemiddager til 😉 Så nå blir det andre «boller» på fiskefronten. Omega3 er jo viktig, og med både chiafrø og fisk på menyen blir det bra.

Så håper jeg dere fikk litt matlyst, har flere nye oppskrifter på lur som skal blogges fremover. Imorgen skal jeg lage noe skikkelig digg, bare gleder meg til å dele det med dere. Kan vel si at inspirasjonen for å blogge MAT er tilbake for fullt! Så tusen takk til dere lesere, som ga meg et spark bak 😉

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch!, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s