Chiagrøt med sjokoladesmak!

Dette er definitivt en dessert, men selvfølgelig så kan den nytes som frokost om man ønsker det. Den er søt, og derfor tenker jeg dessert.

Nå har jeg spist chiagrøt veldig mange ganger denne siste uka, og jeg har brukt stort sett litt sukrinmelis i den. Jeg har egentlig ikke reagert noe negativt på det, og har holdt meg mett lenge. Jeg har fremdeles ikke vært sulten 4 timer etter en prosjon med chiagrøt, laget på kremfløte. I tillegg har jeg hatt en del problemer med magen i det siste, og jeg kan faktisk nå skrive under på at chiafrø har vært til god hjelp.

Idag er det lørdag, og derfor bestemte jeg meg igår kveld for å lage en chiagrøt til idag med sjokoladesmak. Så får det være opp til hver enkelt om man  vil nyte det som helgefrokost, hverdagsfrokost, dessert eller hva 😉

Chiagrøt med sjokoladesmak! (1. prosjon)

  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ts sæterrømme
  • 2-3 ts sukrinmelis (smak deg frem)
  • 1 ts kakao (vanlig bakekakao eller raw kakao)
  • 1,5-2 ss chiafrø (jo mer chiafrø, jo tykkere blir den)
  • Raspet 86% sjokolade

Fremgangsmåte!

  • Bland sammen kremfløte, rømme, søtning, kakao og chiafrø i en skål med gaffel. Pisk godt sammen, ta gjerne med deg bollen inn i stua. Pisk med gaffelen hvert 5 minutt, i 20-30 minutter. Da er du sikker på at grøten blir bra og lett og piske opp dagen etterpå.
  • Pisk opp grøten dagen etter (grøten må stå minst 4-5 timer, om du lager samme dag), hell over i en skål og rasp 86% sjokolade over. Det gir en fin ekstra touch på det hele 🙂 Liker du mandler eller nøtter, kan du finhakke dette og ha over også.

DSC_0184

DSC_0193

Blandingen er vel det viktigste punktet, når man lager chiagrøt. Om man er slapp og bare putter alt i en bolle, rører det sammen og setter det i kjøla. Da vil du garantert våkne til en bolle, med frø som er i en eneste umulig klump. Gjør den lille jobben med å røre flere ganger, før du setter den i kjøleskapet. Da blir den perfekt! Vet noen tar den  på glass med lokk, da rister de den noen ganger før den går i kjøleskapet. Så det finnes flere måter å gjøre dette på 😉

DSC_0211

Jeg synest jeg har klart å finne en perfekt konsistens på grøten som jeg liker, andre kanskje vil ha den tykkere. For meg er 1 ss chiafrø pr. dl veske perfekt, og jeg kommer til å fortsette med det.

DSC_0213

Så da er det bare å prøve dette som dessert, om du er glad i chiafrø! Smaker nydelig, og chiafrø er ufattelig sunt og næringsrikt. Mye omega 3, proteiner og fiber. Disse små frøene har faktisk blitt brukt for å gi energi til trening og løping 🙂 En ting er sikkert, jeg er smålig hekta!

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo desserter!, Lavkarbo frokost/kvelds/lunch! og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s