Ukens topp-lavkarbotips: Roastbiff, uten steketermometer!

Dette ble jeg så enormt fornøyd med, at jeg herved tittelerer det som ukas topptips 😉 Jeg vet ikke om dere har sett det, eller lagt merke til det. Men jeg er skikkelig inspirert på matfronten igjen, og det føles så deilig. Det er jo i stor grad derfor jeg startet bloggen lavkarbotips, nettopp fordi jeg ønsker å dele min matkunnskap med andre flotte mennesker. Jeg er utdannet kokk, men er herved «pensjonert» fra den yrkestittelen. Det hindrer meg jo alikevel ikke i å dele av min matkunnskap, med dere!

For en tid tilbake så begynte jeg å få tilbakemeldinger på at bloggen hadde beveget seg litt bort ifra navnet «Lavkarbotips», dette hadde egentlig skjedd for meg over tid. Egentlig var det en ubevisst handling, og  når jeg satt meg ned å reflekterte over tilbakemeldingene, skjønte jeg hva jeg måtte gjøre. Jeg måtte komme tilbake til grunnlaget jeg hadde for bloggen, og det var matinspirasjon til et sunnere liv. Jeg håper dere ser og legger merke til det jeg iallefall mener er en positiv utvikling, i riktig retning.

Jeg har hatt en litt tung uke, det er ikke til å legge skjul på. Men da var det ekstra godt å nyte en skikkelig deilig frokost idag, som i tillegg krevde et minimum av innsats fra meg. Dette har jeg hatt i tankene lenge, men først nå fikk jeg gang i det og kjøpte inn. Utrykket «Just do it» er visst relevant for så mangt 😉 Så jeg deler herved av min egen matglede, og håper virkelig dere har lyst til å prøve dere på dette. For dette er noe som virkelig smaker, det er helt sikkert!

Hjemmelaget roastbiff, uten steketermometer!

 • Et stykke storfekjøtt, du kan bruke flatbiff slik jeg har gjort. Du kan også bruke mørbrad, om du heller vil det.
 • Krydre godt med salt og pepper.

Fremgangsmåte!

 • Krydre kjøttstykket godt, jo nærmere kjøttstykket er utløpsdatoen. Jo mørere er det…
 • Varm steikepanna godt opp, den skal være skikkelig varm. Brun kjøttstykket på alle sider, legg det så i en ildfast form.
 • Sett det inn i stekeovnen på 70 grader.
 • La kjøttstykket stå i ovnen i minimum 6 timer, gjerne 7-8 timer også. Dette er altså langtidssteking, og kjøttet blir kjempebra av det. Et av de store plussene her, er at du ikke trenger å stresse med steketermometer eller å passe veldig på det. Kjøttet gjør seg selv, og det er ikke fare for oversteking.
 • Etter 6-8 timer tar du roastbiffen ut av ovnen, la den hvile på benken litt. Jeg klarte ikke la være å smake på, og det tror jeg vil være vanskelig for andre også 😉
 • Etter at du har smakt, legger du den i en tett pose og oppbevarer den i kjøleskapet. Den blir lettere å skjøre tynne, fine skiver av den, når den har lagt kaldt i kjøleskapet over natta.
 • Nyt med smørstekt løk, ruccola, agurk, paprika og litt remulade for eks. Remulade kjøpte jeg ferdig på pose, den har 6 gram karbo pr. 100 gram. For meg er det helt greit, bruker veldig lite uansett. Liten mengde remulade, setter stor smak!

DSC_0283

DSC_0281

Smørstekt løk!

 • 2 Gule løk
 • 3 ss meierismør
 • Salt, pepper

Fremgangsmåte!

 • Skjær løken i strimler.
 • Steik løken i smør på stekepanne over lengre tid, på svak-middels tempratur.
 • Når den er blitt bløt og lettere brunet/karamellisert, er den ferdig.
 • Smakt til med salt og pepper.
 • Den kan oppbevares i kjøleskapet, og nytes til roastbiff. Aller best er den om den får rom tempratur før servering, men den kan også spises helt kald.

DSC_0249

Dette krever veldig liten innsats på kjøkkenet, men du verden for et måltid man får i retur. Frokosten idag smakte ikke noe annet enn luksus! Jeg bruker såklart ikke 2 løk, på en frokost. Bare for å ha det sagt 😉 Men løken står seg fint et par dager i kjøleskap, i tett boks eller lignende. Jeg er generelt fan av å lage opp i litt større kvantum, så blir det lettere å lage seg flere måltid, kjappest mulig. Og det liker de fleste 😉

DSC_0296

DSC_0297

Hjelpes meg……. jeg trenger kanskje ikke å si mere? Jeg anbefaler bare videre, ganske høylytt 😉 Det setter en ekstra piff på roastbiffen, om du strør ørlite salt over skivene. Jeg koste meg glugg, og dette her er et luksus måltid som faktisk ikke blir altfor dyrt heller. Kjøper man de pakkene med ferdig roastbiff, ryker det lett en pakke på et måltid ikke sant?

En pakke med ferdig roastbiff koster vel lett rundt 50 lappen, litt dyrt… Tar du denne (minimale og enkle) jobben her selv, får du mye mere roastbiff, uten å blakke deg. Jeg betalte vel ca. 120 kr for kjøttstykket mitt, da har jeg mange prosjoner for å si det sånn. Kostet 159 kr. kg. tror jeg det var 🙂 Kan skjæres opp i skiver og fryses i bokser, selv om den jo helt klart er aller best nylaget da.

Da håper jeg at dere vil prøve på dette her, veldig enkelt. Men ufattelig godt! Lykke til. 

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch!, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s