Meg og vekta mi.

Nå har det vært en stund siden jeg har skrevet om vekt og mine mål ifølge til det. Selv om jeg har gått ned veldig mye, så er jeg ikke helt 100% i mål enda. Rundt det har jeg blanda følelser, for av og til ønsker jeg at jeg bare kunne tillate meg å være fornøyd. Være glad for den jeg er nå, og bare nyte at jeg har kommet så langt. Rett og slett bare glemme higet etter å miste enda noen kilo, og bare leve det gode lavkarbolivet uten vektstress.

Nå er situasjonen den at jeg ikke kan gjøre det, jeg har ikke den muligheten. Jeg er 100% nødt til å gå ned minst 2 kg til, og aller helst hadde jeg sett at 6 til hadde forsvunnet. Dette året her har vært både positivt og negativt i forhold til vekttap, og jeg lærer stadig nye ting om meg selv. En ting er også helt sikkert, hvordan kroppen reagerer kan absolutt forandre seg over tid.

Jeg har gått ned i år, men jeg har også hatt lange perioder med stillstand og også noen perioder med oppgang igjen faktisk. Det er rimelig frustrerende og klare å finne den balansen, som liksom skal senke vekta sakte men sikkert. Kroppen gjør desverre som den vil, og så har man kostholdet. Kostholdet er så viktig for å miste vekt, det betyr alt! 

De som evt. måtte si det er ok å skeie ut/kose seg litt ekstra flere ganger i uka, og alikevel miste vekt. Den lyver, vil jeg tørre å påstå! Det er ikke mulig å kose seg med godteri og annet, flere ganger i uka og alikevel forvente at man skal gå ned i vekt bare man trener….

Jeg merker det at kostholdet mitt må være omtrent plettfritt nå, for at jeg skal gå ned må jeg være tilnærmet feilfri. Hvem klarer egentlig å være feilfri hele tiden da? 

Ikke jeg iallefall, jeg feiler jeg som alle andre. Nå har jeg hatt en periode siden påsken, hvor jeg slapp opp litt. Gjennom hele påsken slapp jeg opp litt på karbogrensa mi, det endte i smågodtskåla påskeaften og 1. påskedag. Jeg trenger vel kanskje ikke si at vekta gikk opp av det? Det sier seg selv i grunnen, man kan ikke få i pose og sekk. Men det som derimot ble et større problem for meg, var at den sinnsykt gode flyten jeg hadde før påsken var forsvunnet med alt smågodtet. Jeg husker jeg sa til gubben før påsken: «Kjære, jeg vet ikke om jeg skal skeie ut i påsken, jeg føler jeg har en sånn flott flow nå»

Det var selvfølgelig opp til meg, men etter 2 uker før påsken med stillstand og egentlig litt oppgang også (sikkert pga økt treningsmengde). Så falt jeg for fristelsen… Jeg tenkte helt feil, for jeg tenkte dette: «Spiller ingen rolle om jeg skeier ut nå uansett, vekta samarbeider ikke nå for tiden alikevel». 

Istedenfor å tenke: «Vekta samarbeider ikke, men jeg har det  bra og er i harmoni. Ingen søtsug, og vekta den kommer etter igjen bare jeg fortsetter»

Jeg har angret siden påsken for å si det sånn, for enda et par kilo kom på og jeg fikk søtsuget tilbake. Det ødelagte hele flyten min, og jeg kjempa med å komme ordentlig i sporet igjen. Jeg endte i godteskåla to lørdager til, og det var ikke lavakarbo godteri for å si det sånn…

Denne uka skjedde imidlertidig det som jeg trengte, jeg kom meg over det. Kiloene gikk også ned igjen, og jeg følte meg endelig motivert til å ta tak igjen. Så lang tid tok det altså, 3 uker for å komme på rett spor igjen. Den påsken var aldeles ikke verdt det, ikke i det hele tatt. Hadde jeg holdt det gående, så kanskje jeg hadde vært 1-2 kg lettere nå. Istedenfor så sitter jeg på stedet hvil, hvor jeg har vært i 6 uker nå minst.

Å bli forbanna på seg selv hjelper lite, jeg får heller prøve å fokusere positivt. Selv om jeg merker det tærer på meg, så er jeg jo fryktelig nærme mine endelige mål. Men ting har forandra seg, helt klart. Fra at en sprekk ikke gjør all verden, til at jeg faktisk ikke får noen resultat what so ever, om jeg er så syndig at jeg glipper litt. Det å faktisk holde 100% fokus opp i hodet hele tiden, 24/7 og 365 dager i året klarer jeg faktisk ikke. Så ærlig skal jeg være, det er utrolig slitsomt for hodet og være på hele tiden. 

Vi er ikke feilfrie som personer, det må man bare finne seg i. Jeg er dårlig på å godta det, men skal bli bedre. Jeg tar ikke til takke med der jeg er nå vektmessig, jeg må bare kjempe meg igjennom siste biten også. Jeg nekter å gjøre som de andre gangene, gi opp når spurten gjenstår. Det er bare det at det som tilsynelatende skal være spurten, er så ufattelig seig 😉 Det er en syk tålmodighetsprøve….

DSC_0375

Jeg skal virkelig bli flinkere til å sette pris på hvor jeg er nå, og at jeg nå faktisk klarer å kontrollere vekten mer. Jeg har troen, og jeg håper at de 2 kg jeg MÅ ned, skal være borte innen 1. Juli. Så får de 4 etter det tas litt over langen, de har jeg tross alt ikke noe press på! 

Så da vet dere det, det er for meg som for mange andre. Litt opp og ned her i livet, og jeg tror det er nettopp dette som gjør de siste kiloene så ufattelig vanskelige å få av. De går tregt, krever en syk tålmodighet (over lang tid) og man må være ufattelig perfeksjonist med maten som regel. Når man da glipper litt til tider, tar det jo enda lenger tid. Sånn er det, ingen kan være perfekte hele tiden 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Min reise ned 10 kg til! og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Meg og vekta mi.

  1. Rita sier:

    Hei, og hjertelig takk for inspirasjon og gode tips😃 det som hjelpet meg når jeg får søtsug er faktisk det og ikke ta den første biten😊 jeg har lært meg at tar jeg ‘bare’ en bit så blir det aldri med den ene biten. Vanskelig til tider men det eneste som virker.
    Sliter med det samme som deg, kan ikke skeie ut for da er det altfor vanskelig å komme på rett vei igjen. Synes du er flink jeg😃 og selvfølgelig klarer du de siste kiloene også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s