Tusen takk Haukeland!

Hadde ikke trodd jeg skulle si de ordene der, jeg var så skuffa etter det mislykka IVF forsøket ifjor høst. Var regelrett knust over beskjeden om å gå ned minst 10 kg til, at jeg gråt et helt døgn. Dere som følger meg, husker nok garantert dette innlegget! Oppløst i tårer (link), et innlegg som ble spontant skrevet akkurat ut ifra hva jeg følte der og da.

Det var så vondt, og jeg var oppblåst etter forsøket som ble avbrutt bare for få dager siden. Full av hormoner, og følte meg kjempe feit. Når den beskjeden ble gitt, var jeg knust.  Det føltes som om hele verden raste sammen rundt meg…. Innlegget ble også delt i media, på Bodø Nu

DSC_0284 (3)

Det tok et døgn, før jeg reiste meg igjen. Dagen etter var det fullt kjør, med strikt lavkarbo kosthold, og fullt fokus. Dette skulle jeg klare, jeg ville klare det og måtte klare det. Det å slite med å få barn, er det mange som gjør. Mange får et krav om å gå ned i vekt, og en god del tror jeg faktisk sliter med å lykkes med dette. Jeg for min del hadde allerede planer om å gå mere ned, men alikevel reagerte jeg som jeg gjorde. Med sinne og frustrasjon, håpløshet. Hvordan er det da for de som kanskje ikke har den erfaringen jeg hadde? Jeg visste godt hvordan jeg skal gå ned i vekt, jeg hadde allerede et massivt vekttap bak meg.

Erfaringen var kjempegod å ha, og det redda meg nok veldig. Jeg visste det var mulig, og jeg visste heldigvis det var mulig uten pulverkurer og minimalt med kalorier. Husker jeg fikk mange forslag om hvordan jeg skulle presse kroppen min ned i vekt, på kortest mulig tid. Hodet mitt var heldigvis der det skulle være, etter mange år med ny og sunn livsstil. Hadde det vært for 6 år siden, hadde jeg nok fokusert på ekstrem kur. Jeg vet nå at det ikke er lurt, og man får ingenting igjen for det. Jeg var ikke intressert i å gå ned i vekt, og sprette opp igjen.

Forrige helg 2-3 Mai, føltes målet uendelig langt unna. Jeg hadde vært i en litt dårlig flyt siden påsken. Hadde ikke vært kjempedårlig på maten, men søtsug og litt for mye halvveis resulterte i full stillstand og litt opp i vekt. Var den helga nesten 4 kilo fra målet mitt for IVF kravet, det føltes tungt og håpløst. August som nå driver dette prosjektet vi har gående, sammen med meg, tilbydde seg at vi skulle kjøre en uke sammen med mat. Han var ute etter noen resultater selv, og vi ble nygjerrige på å finne ut hva vi kunne få til med en meny med god prosent fordeling av energi, nok mat og uten melkeprodukter (forutenom smør). I tillegg er det minimalt med karbohydrater i den menyen, men den er laget så variert som er mulig på så lite karbohydrater.

Jeg var med på den, og trengte motivasjon på plass igjen. Jeg delte jo mine resultater (link)  av den uka for noen dager siden, og det var jo bare helt fantastisk hva det gjorde for meg. August fikk også kjemperesultater (link)

Jeg snuste på vekttallet som er målet for å få flere forsøk, og idag er det onsdag. 3 dager til er gått, og jeg kjører fremdeles strikt og ren lavkarbo mat, med litt flere karbohydrater fra grønnsaker. Idag tikka tallet inn….

Jeg har nådd IVF kravet når det kommer til vekt, jeg har gått ned 10 kg fra september ifjor!

Grunnen for at jeg skriver takk Haukeland, er helt klar. Selv om jeg ble sønderknust da jeg fikk kravet, er jeg uendelig takknemlig idag. Jeg fikk det sparket bak til å bare fortsette, og jeg jobber som regel veldig bra under press. Jeg føler meg mer vel enn på lenge, og jeg har endelig nådd det. Jeg visste jeg ville klare det, det var bare spørsmål om tid. Vendepunktet nå for meg, har helt klart vært å oppdage hvor mye fløte, rømme og andre meieriprodukter faktisk kan hemme vekttap. Jeg var klar over bremsen man får ved sukkerfritt godteri, drikker og kaker, men var mer skeptisk til om meieriprodukter kunne ha noe særlig å si. Det hadde det gitt, det hadde ekstremt mye å si for meg og tydeligvis for August også.

Det er kanskje mer krevende å sette sammen menyer uten stor bruk av meieriprodukter, men det er så verdt det for min del iallefall. Jeg fikk kravet på meg, og jeg klarte det. Det føles sinnsykt bra, jeg er høyt der oppe om dagen for å si det sånn 😉 Riktig sammensatt mat har mye å si, veldig mye.

DSC_0682 (2)

Bildet er tatt idag tidlig, rimelig trøtt men så ufattelig glad 🙂 Til og med katta var glad 😀

Nå går veien min videre, jeg vil ned minst 4-5 kg til. Da begynner jeg å si meg fornøyd tenker jeg. Har absolutt ikke noe mål om å bli «skrapa», men jeg vil som sagt ned litt til. Bare det at resten av kiloene ligger det ikke noe press på, det er jeg som bestemmer. Det hjalp meg faktisk en del i starten, jeg la på noen kilo til målet mitt og da følte jeg mer på at det var mitt prosjekt og ikke Haukeland sitt. Det har tatt tid og gå ned disse 10 kiloene, vekten har svinga litt opp og ned underveis. Jeg har definitivt hatt mine utfordringer, det er helt sikkert. Men nå kan jeg være stolt av meg selv, klappe meg på skuldra og si at jeg greide det. Nå føler jeg at ting har løsnet på ordentlig for meg, det er på dette sporet jeg må være.

Til alle der ute som måtte slite med det samme, det er håp. Du trenger ikke pulverkurer, piller, barer, shaker eller noe sånt. Du trenger ordentlig sunn mat, og du trenger nok mat! Det er det eneste som skal til, endring av kostholdet. 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Min reise ned 10 kg til!, PCOS og veien mot et barn!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Tusen takk Haukeland!

 1. Turid sier:

  Gratulerer så mye!

  Vil det komme eksempler på disse dagsmenyene?
  Jeg har ikke fått med meg prosjektet før nå jeg 😔

 2. Heidi sier:

  Gratulerer, Ingrid!! Endelig klarte du det. Klapp deg på skulderen og vær stolt over jobben. Da er det bare å stå på videre. Ønsker deg og din kjære lykke til med nytt forsøk når den tid kommer. Mvh Heidi

 3. Lill-Tove sier:

  HURRA!!! Vel jobbet!
  Tror du har en god tanke med å ta av et par kilo ekstra, noe å gå på liksom.
  Lykke til mot det endelige målet 😀 😀 -nærmere nå.

 4. Anonym26 sier:

  Jeg kjenner meg sååå godt igjen i det du skriver. Jeg har ikke pso men av andre grunner så kan ikke vi få barn på den «naturlige» måten. Vi er også i den posisjon at norske myndigheter ikke tillater oss å få barn slik vi ønsker det. Vi drar derfor til danmark, jeg har heller ikke posetive erfaringer med norsk helsevesen sånn sett. Erfart lite respekt for pasienter og ønsker derfor ikke ligge å sprike med bena her i norge. Vi bruker en utrolig flott klinikk i danmark, sist vi var der ble tema vekt tatt opp på en helt utrolig god måte. Det er grunnen til at jeg begynte på lavkarbo. Det er så utrolig inspirerende å følge deg på bloggen. Det du skriver spesielt i forhold til IVF behandlingen gir meg en psykisk støtte og troen på at det en gang skal gå bra. I danmark betaler vi selv, og er derfor ikke avhengi av bmi slik som i norge, men fordi sjansene er så utrolig mye større har jeg/ valg å vente noen mnd slik at jeg skal gå net litt først. Jeg er på bmi med 10 kg, men delmålet er 5 kg. Jeg er med på prosjektet til deg og august å håper dette vil ha en posetiv innvirkning på min vekt også.

  Jeg håper at du vil lykkes ved IVF behandlingen og at det vil komme en mini you om ikke alt for lenge. Du inspirerer så utrolig mye og håper at du vil fortsette med bloggen i mange mange mange år.

  • Lavkarbotips sier:

   Tusen takk, og så utrolig spennende da ☺ danmark har jeg KUN hørt bra om, og hvem vet hva vi gjør i fremtiden her. Nå har jeg endelig nådd kravet, og det er jo bra. Jeg føler meg jo ordentlig vel selv også nå, så er jo bra alt i alt. Jeg skal ned ca 5 kg til tenker jeg, for min egen del. Men med lavkarbo så stabiliserer kroppen vekta selv, så kan jo være jeg ender opp med enda mer vekttap. Men akkurat nå trives jeg, og stresser ikke. ☺
   Du vet, sammen er vi sterke 👍 regner med du har fått menyen ;-)? Klem.

   • Anonym26 sier:

    Menyen ble veldig bra etter redigeringene 😉 slik at jeg også kunne følge den ut i fra hva jeg kan spise 🙂 I følge legen skal 10 kg gjøre mye og fordobler ofte sjansene for å bli gravid. Det er en stor motivasjon nå <3. Det var en stor seier i går, når jeg innså at jeg var nærmere 70 enn 80. Ventetider er alltid det verste og tærer på både psykisk,fysisk og mentalt for min del. Jeg har troa på at du vil nå målene dine 🙂 Og gleder meg til å lese om fortsettelsen 🙂 Stå på Ingri, du er en av de menneskene som inspirerer meg mest, du viser pågangsmot, styrke ,drømmer og håp. En dag kommer du til å bli værdens beste mamma 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s