Kyllingsalat med guacamole!

Guacamole er en av mine favoritter, når det kommer til grønt tilbehør. Avokado er jo egentlig en frukt, men blir jo mest brukt som en grønnsak. I tillegg er den jo perfekt lavkarbo mat, da den har godt med fett i seg og lite karbohydrater. Jeg er ikke så fan av avokado i helt naturell form, men som guacamole er jeg solgt med en gang. For min del skjer det noe med avokadoen, når den kjøres sammen med hvitløk og smakes til med sitronsaft, pepper og salt. I denne salaten har jeg laget guacamole etter denne oppskriften:

Guacamole!

 • 1 avokado
 • 1/2-1 fedd hvitløk (kommer anpå hvor mye hvitløk du liker)
 • Smak til med sitronsaft, salt og pepper (smaken er som baken) 🙂
 • Kjør sammen avokadoen og hvitløken med en stavmikser, og smak til etterpå.

Denne guacamolen er helt enkel, uten rødløk, tomater eller andre grønnsaker. Mange bruker å kutte opp tomat, rødløk og annet i biter og tilsette. Jeg liker den best uten, og foretrekker mer grønt ved siden av. Smak og behag, men godt er det iallefall.

Kyllingsalat med guacamole! (1 prosjon)

 • 20 gram grønn salat
 • 50 gram agurk
 • 30 gram rød paprika
 • Guacamole av en avokado
 • 130 gram salat kyllingkjøtt
 • 20 gram majones

5% karbohydrater 23% proteiner 72% fett.

7,7 gram karbohydrater 35,6 gram proteiner 49,6 gram fett.

Kalorier: 627

DSC_0686

DSC_0693

Enkel lunch, smaker godt og metter utrolig lenge! Når det kommer til guacamole, tror jeg aldri at jeg blir lei 😉  Det er litt morsomt, for jeg har gått et helt liv og tenkt at jeg ikke liker avokado. Helt til min søster foreslo at vi skulle lage til taco en gang ifjor, siden det har jeg brukt det jevnlig. Er som sagt fremdeles ikke direkte glad i avokado alene, men smaktilsatt sånn er det bare helt nydelig. Så for de som tror de ikke liker, prøv dette før du gir opp 😉

Da gjenstår det bare å si god lunch!

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch! og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Kyllingsalat med guacamole!

 1. Hanne E sier:

  Du er flink! Jeg har gått på lavkarbo litt av og på siden 2008 og har gått ned 30 kilo ved hjelp av kostholdet så jeg vet det virker. Jeg har midlertidig vært gjennom en stressende periode nå og nå har det sneket seg på over ti kilo igjen så har startet opp med ny strikt plan. Denne gangen har jeg store problemer med at jeg ikke blir sulten og dermed glemmer jeg å spise også er jeg plutselig veldig uvel for jeg har jo kanskje bare spist en frokost og en salat til lunsj. Har begynt å føre logg på hva jeg spiser nå. Mitt tips til alle på dietten er at dere fører opp det dere spiser og prøver å holde iallefall 3 måltider om dagen nå sultfølelsen uteblir så ikke kroppen går inn i krisemodus.
  Håper jeg kan fortsette å leve så lavkarbo som mulig også etter jeg er ferdig med vektnedgangen min, deltar på prosjektet ditt så vi får se om melkefritt har noen effekt på meg 🙂

  Mvh
  Hanne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s