Ytrefilet av storfe, med tomater og guacamole!

Jeg kan ikke få sagt det nok ganger, jeg bare elsker å lage enkel mat og mat som  jeg faktisk kan handle på en helt vanlig matbutikk. Den første tiden min på lavkarbo, (for 4,5 år siden), handlet det mye om å fly ned helsekosten for alle mulige erstatninger. Det skulle lages LK pannekaker, LK vafler, LK pizza med mest mulig lik bunn, LK snop, LK sjokolade… Jeg kunne fortsatt veldig lenge, fordi lavkarbo godteri og erstatninger har blitt en enorm salgsvare.

For min del er jeg ferdig med det der, og det begynner å bli en stund siden. Det er dyrt å holde på sånn i lengden, i tillegg er det en mega vektstopper. Jeg foretrekker helt klart å gå inn på en matbutikk, kjøpe det jeg skal ha og vite at det er godt nok. Av og til sitter jeg litt i et klister jeg også, men sjokolade er som regel synderen. Mørk sjokolade, og sukkerfri sjokolade. Derfor prøver jeg å bare la være å spise det i det hele tatt, for slikt gjør noe med oss som er sukkeravhengig. Selv om man er avvennet, skal det utrolig lite til før man «er i gang igjen». Med samme avhengighet, og da hjelper det ikke om det er sukkerfritt.

Men nå skal jeg bevege meg over til den oppskriften jeg skal blogge for dere, som man ikke trenger spesial ingredienser til 😉 Jeg er hekta på guacamole, veldig ironisk. Siden jeg ikke er kjempefan av avokado naturell, nå er jo guacamole naturlig når man lager den selv. Men jeg tror dere forstår hva jeg mener. For å ha det sagt, guacamole bør lages og ikke kjøpes. Det man kan få på sånn dipp boks har ingenting med guacamole å gjøre, overhodet. Jeg har aldri laget guacamole til biff før, men tenkte at det måtte jo være godt. Det var det, for å si det sånn.

Ytrefilet av storfe med tomater og guacamole! (1 pers)

  • 1 biff på 150 gram
  • 1 avokado
  • 100 gram småtomater
  • 30 gram hvitløkssmør, laget av ekte smør

Fremgangsmåte!

  • Lag hvitløkssmør på forhånd, det kan oppbevares i fryseboks. Det holder seg også lenge, i tett boks. Følg gjerne denne oppskriften her.
  • Enkel guacamole lager du av denne oppskriften her den er en veldig enkel oppskrift, men er fin som grunnoppskrift. Jeg spiser den bare sånn den er, med avokado. Det er fordi jeg liker det best sånn 🙂 Du kan hakke opp rødløk, tomater, paprika og annet grønt og ha i. Urter kan du bruke som smaksetning, osv. Men en ting er sikkert, verdens beste guacamole, lager du selv.
  • Steik biffen på middels varme, vil du ha den medium er en grei regel, å steke den på hver side til den rosa kjøttsaften har begynt å piple opp. Da er den medium 🙂
  • Lag guacamole i «siste øyeblikk», har du en liten stavmikser med boks eller noe, er det gjort på null komma niks. Du kan lage guacamole, mens småtomatene lunker seg litt i stekepanne med biffen. De tomatene er fin å legge i stekepanna når biffen er ferdig, så kan biffen hvile og tomatene bli lune.

DSC_0026

Den stamikseren der er bare genial, mitt beste kjøp til kjøkkenet i seinere tid!

DSC_0028

Biffen der var god helg tilbud faktisk, rødvinsmarinert ytrefilet. Den var kjempegod, og jeg kosa meg.

Lavkarbo mat er ikke noe spesial mat, det handler egentlig bare om helt vanlig mat. Kjøpt fra matbutikken 🙂 Ofte tar det meg mye kortere tid å mekke et måltid til meg selv, enn å lage mat til mannen for eks. Koke poteter tar jo mye lengre tid, enn å bare steike kjøtt eller fisk, og lage grønnsaker til. Kan ikke få sagt hvor glad jeg er, for at jeg er kommet meg hit jeg er idag. Har faktisk matglede, istedenfor at forholdet mitt til mat bare er mørkt og trist. Som overspiser hadde jeg konstant dårlig samvittighet hver eneste gang jeg spiste, nå nyter jeg maten og jeg vet at maten er bra for meg.

Ja til naturlig mat til folket, lag maten din selv 😉

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s