Gode tips for å få lavkarbo til å fungere!

Jeg har aldeles ikke tenkt til å slutte å komme med tips og lærdom her på bloggen, selv om jeg nå har en tilleggstjeneste HER hvor det er mulig å kjøpe gode menyer, for en god og balansert lavkarbo hverdag. Jeg tenker nå i dette innlegget å komme med noen generelle tips, til hvordan det er lettest å få lavkarbo til å fungere. For det er nemlig et faktum at mange sliter med dette, og mange råd svirrer rundt. Alle synest å ha ulike meninger, og som ny på lavkarbo kan man jo bli helt koko! 🙂

Derfor kommer her en liste med viktige ting å tenke på når du skal bevege deg ut i lavkarbo verden:

 • Tenk at du skal spise ren mat, med rene produkter som er naturlig.
 • Søtsaker, søtning, lavkarbo kaker, lavkarbo barer, lavkarbo shaker, lavkarbo sjokolader…. det er ikke naturlig. Dette må betraktes som godterier en kveld i uka, ikke som daglig inntak i kostholdet.
 • Unngå å gå i erstatningsfella, svært mange opplever lite eller ingen resulater om de hele tiden spiser erstatningsprodukter. Noen erstatningsprodukter er til og med bare en bløff! Sånn som lavkarbo pasta, lavkarbo ris, lavkarbo lefser osv. Bare tull, ikke gå på den greia der. Dreamfields (som selger blant annet «lavkarbo» pasta) for eks. har blitt straffet og fått bøter for sin svindel, det sier vel sitt.
 • Vær forsiktig med meieriprodukter, dette stjeler faktisk masse karbohydrater. Jeg jobber daglig nå med å lage detaljerte menyer, og jeg visste det fra før. Men nå er det blitt enda klarere, kremfløte for eks. stjeler mange karbohydrater om man ikke passer på. Det er i tillegg melkesukker…. det er lett å bare slumpe på, og bruke masse rømme, fløte ol. Kanskje du rett og slett spiser mere karbohydrater enn du tror, og resulatene dermed uteblir?
 • Velg deg en retning å følge, ikke begynn å miks mellom alt mulig rart. En dag på veldig striks og høyfett, mens neste dag kanskje er mindre fett og mer karber. Det er ugunstig løsning, velg deg en retning og følg den. Problemet ofte er at folk spørr om råd, så svarer mange forskjellige mennesker. Alle de menneskene har forskjellige meninger om hva som er «lov» og ikke «lov» på lavkarbo. Vips, så er forvirrelsen komplett. Les og lær, og ta dine egne standpunkter. Visst ikke kan du jo søke hjelp fra en kilde, og ikke 100 😉
 • Vær innstilt på livsstilsendring, lavkarbo er ingen diett. Går du ned i vekt med lavkarbo, og slutter med lavkarbo. Ja, da går du opp igjen i vekt, sånn er det med alt. Slutter du med gode vaner, mister du effekt. Sånn er det bare 😉

DSCN3971Lavkarbo kan være vanskelig å forstå, men har man først lært det og funnet veien sin. Da er mye gjort 🙂 Tenk vanlig mat fra butikken, det er faktisk ikke nødvendig å tråle 10 forskjellige spesial butikker for å spise lavkarbo. I menyene jeg lager for eksempel, er all mat hentet fra vanlig butikk. Det er ikke så komplisert å leve lavkarbo som mange tror, det holder med mat fra butikken.

Ikke rart man gir opp, om man tror man må reise rundt overalt for å få det man trenger. Spis vanlig mat, er mitt beste råd 🙂 Ja… forutenom det man ikke skal ha da… som:

 • Brød
 • Hvetemel
 • Pasta
 • Ris
 • Poteter
 • Ferdigprodukter generelt
 • Sukker
Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

9 svar til Gode tips for å få lavkarbo til å fungere!

 1. Cecilia Alexandersen sier:

  Dette var en virkelig og oppsumering 😀 godt å se du fortsatt driver bloggen, den gir så mye, mer enn du selv ander 😉 ❤

 2. bjørg eldevik sier:

  Jeg skjønte ikke det med ta «kremfløte stjeler masse karbohydrater» kan du være snill og forklare det litt nærmere ?

  • Lavkarbotips sier:

   Hei 🙂 La oss si at man prøver å spise strikt lavkarbo, på 15 gram karbohydrater om dagen. Om man da bruker en del meieriprodukter, så spises de karbohydratene kjapt opp. For eks. er det 3 (2,9 nøyaktig) karbohydrater i 1 dl kremfløte. Samme med rømme omtrent. Om man bruker mye av dette da, så skal det ikke så mye grønnsaker og annet til, før man er godt over der man tror man er 🙂 Det er lett for å bare slumpe på, og da «stjeler» det lett karbohydrater. Og så er de karbohydratene melkesukker, så de er jo i tillegg ganske unyttige sådan. I forhold til grønnsakene som gir mer nyttige ting til kroppen 😀

 3. Rita sier:

  Takk for gode tips😃 noe som virkelig har gått opp for meg er at sukkerfritt ikke betyr karbofritt. Spiste tidligere pose og eskevis med sukkerfri pastiller i den tro at det var ‘riktig’, men helt tilfeldig kikket jeg en dag bak på innhold og oppdaget til min store skrekk at en slik eske/pose inneholdt oppmot 18 g. Karbohydtrater, ofte 1g. karbohydrater pr pastill😳. Ikke rart at vekta sto stille over flere uker.

 4. Hanne E sier:

  Synes det aller aller vanskeligste er å spise nok kh. og nok grønnsaker. Også synes jeg å trene på kostholdet er ekstremt utmattende… men dette har vært en livsstil for meg siden 2008 (iallefall store deler av den tiden) og jeg trives!

  • Lavkarbotips sier:

   Jeg er så hjertens enig i at man skal spise nok grønnsaker, karbohydratene bør komme fra grønnsaker i all hovedsak. Veldig mange bruker faktisk opp karbohydratene sine på andre ting, som masse fløte/rømme, lavkarbo godis osv. Da blir det noe som er helt feil i mine øyne, lavkarbo er ingen godteri livsstil 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s