Laksefilet med hvitløkssmør!

Laks må være favoritt fisken min, er stort sett det jeg velger å spise om jeg skal ha fisk. Jeg liker annen fisk også, men smaksmessig er det laks og ørret som vinner for min del.

Ofte lager jeg mos av brokkoli og blomkål ved siden av, da det er et veldig passende tilbehør synest jeg. Så igår spiste jeg nettopp det. Laksefilet med mos av brokkoli og blomkål, samt hvitløkssmør. Hvitløkssmør synest jeg egentlig løfter det meste av mat, og det må være hjemmelaget. Det hvitløkssmøret man kjøper, blir ikke det samme. Tro meg 🙂 Om du ikke har prøvd å lage selv før, bør du prøve for det er veldig enkelt.

Hvitløkssmør! (kan oppbevares i tett boks i fryseren)

  • 100 gram ekte smør
  • 1 stort fedd hvitløk
  • Salt
  • Chili
  • Gressløk, og/ eller andre urter

Fremgangsmåte! 

  • Bland mykt smør, sammen med finhakket hvitløk og krydder/urter. Når det gjelder krydder og urter, så er et «dryss» av alt godt nok. Ta det litt på følelsen, det kan ikke bli så veldig feil. Pass på at det ikke blir for mye salt, da smøret er salt fra før. Knivsodd salt er rikelig.
  • Sett i fryseren i tett boks, ta opp 20 minutter før måltid. Sett tilbake på fryseren, etter bruk. Holder seg lenge.

DSC_0118

DSC_0122

DSC_0130

Servert sammen med laks og brokkolimos, var det en høydare til middag igår.

  • 1 laksefilet
  • 200 gram blomkål og brokkoli, moses med stavmikser sammen med salt, pepper, smør.

DSC_0135

Koser meg med mat hver eneste dag, og jeg har overhodet ikke noe søtsug lenger. Det er helt fraværende, og det er så deilig. Nå har jeg vel gått 4 uker uten sukkerfri brus, sukkerfritt godteri og alt sånt. Jeg har ingen planer om å bryte den gode flyten nå, her er det bare å fortsette med det som gjør meg glad og fornøyd. Istedenfor å ha søtsug, har jeg nå lyst på god ordentlig mat. Det er befriende rett og slett!

Derfor er våre ukesmenyer via nettbutikken vår, basert på helt vanlig mat! Ikke noe spesialvarer fra 10 forskjellige butikker ol. Vanlig mat, hentet fra butikken. Med klare anbefalinger, om å droppe søte saker. Av og til er det greit å unne seg noe ekstra, er ikke det jeg mener. Men i det daglige er det veldig greit å ha fokus på mat, ikke lavkarbo godterier.

Det negative med søtsaker, er at det avler søtsug. Uansett om det er lavkarbo, eller vanlig sukker. Det høres sikkert ut som om jeg har blitt heeelt koko når det kommer til dette, og ikke unner meg noen ting. Jeg har ingen planer om å aldri ta meg noe lavkarbo søtt eller noe, for resten av mitt liv. Jeg har bare lært av dårlige erfaringer, lavkarbo goderier får meg til å spise mer. Samt det får meg til å sprekke også, på karbomat. Det er det ikke verdt, all den tid jeg skal ned noen kilo til. Samt at jeg ønsker at min hverdag skal bestå av mat, ikke godterier 🙂 Det samme ønsker jeg å hjelpe andre med, ellers så er det lett å kjøre seg fast faktisk.

For øvrig bør dere prøve den laksen, med hvitløkssmør 🙂 Kjempegodt!

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s