Skal aldri tilbake!

Nå har det gått snart 1,5 år siden utgangen av 2013, hvor jeg kunne konstatere en vekt oppgang på 10-11 kg. I 2011 og 2012 hadde jeg hatt stor suksess, så kom vel smellen når den gjorde. Det å oppleve at jeg la på meg igjen, sakte men sikkert, gjorde vondt. Panikken var stor i meg, og jeg var redd for å feile igjen.

Det var mange skippertak det året, egentlig til liten nytte. Vekta gikk opp, og ikke ned uansett. Det var lett å skylde på hormoner, da jeg tok flere hormonkurer. Ingen tvil om at det rota til matlysten min, men jeg er sikker på at om jeg hadde jobbet hardere med hodet hadde jeg lykkes bedre.

Den positive vendingen kom jo i Jan 2014, da var det bare nok. Gråten kom nesten når jeg gikk på vekta,  og jeg følte meg elendig. 10-11 kg er jo ikke så mye, men samtidig mye alikevel. Det utgjør jo en hel del på kroppen, og det er så surt. Iallefall når jeg visste at jeg hadde vært veldig nærme målet mitt, vektmessig. Så føltes det som om jeg hadde sabotert det, og beveget med feil vei igjen.

image

Nå veier jeg omtrent 20 kg mindre enn i Jan 2014, og de kiloene har jeg jobba knallhardt for. Jeg skal aldri la det skje igjen, det er ikke aktuelt rett og slett. Jeg tror på en måte at den smellen i 2013 gjorde noe godt også, jeg fikk besvist at det er mulig å snu det igjen. Selv om man skulle gjøre noen dårlige avgjørelser, og rote seg bort litt.

Jeg klarte å rette det opp igjen, uten å tenke at alt var tapt. Det hadde jeg fort tenkt før, men jeg hadde lært så mye av mine år med lavkarbo. At dette var mulig å fikse, at det bare var å få riktig kurs igjen.

Nå sikter jeg mot målet mitt, aldri har det vært så nærme før. 3-4 kg til, så sier jeg stopp. Da er det kunsten å holde vekta som gjelder, det blir spennende. Fortsetter ting å gå bra, som nå. Kan jeg klare å være i mål til 1. August kanskje. Tenkte å ta badevekta med meg ut på tur i sommer, høres kanskje voldsomt ut for noen.

Men for å unngå at jeg slacker med kosten, må jeg ha tilgang på vekt så jeg ser konsekvensene tydelig og klart 🙂

Det høres kanskje rart ut, men det at jeg nå satser på å leve av dette motiverer meg. Jeg «må» være flink, slik at jeg kan bevise for kundene mine at det er mulig. Ikke det at jeg ikke allerede har bevist det, blir litt «feil» å si det sånn. Men jeg mener at skal jeg være et godt forbilde og motivator, er jeg nødt til å ha orden på meg selv også 😉 Det har jeg i aller høyeste grad også, og det at jeg nå jobber fulltid med å veilede så mange flotte mennesker, motiverer meg virkelig til egen kontroll også 🙂

I tillegg elsker jeg jobben min, kan det bli bedre da? Tror ikke det  😉

Er du bekymret for sommeren og kostholdet forresten? Jeg anbefaler virkelig å gå inn på butikken vår HER ta en titt på tilbudene der. Vi har mye god sommermat i sommer, og på menyene med 30 og 50 gram karbohydrater blir det en del kos med bær og litt diverse. På den måten kan du nyte sommeren, men samtidig være trygg på at du har et akseptabelt nivå av karbohydrater i kostholdet ditt. Det er bedre med en middelvei, enn å bare la alle gode vaner fly ut vinduet. Dere aner ikke hvor mange fortvilte mailer og meldinger jeg bruker å få, etter sommeren og etter helligdager….  Er det verdt det, å skli helt ut i ferien? Er bedre med litt kontrollert kosthold da, men samtidig kose seg litt. Det er faktisk mulig å holde vekta, og kanskje til og med gå litt ned gjennom sommeren. Våre menyer er laget i underskudd, så følger du dem, vil du iallefall ikke gå opp.

Noen generelle råd til de som ikke ønsker å benytte seg av menytjenesten:

✔Velg og kos deg med bær, litt melon og litt mørk sjokolade. Fremfor å ta den helt løst med alt mulig av gjærbakst, kaker, godteri, potetgull osv.
✔Lag god grillmat, med gode lavkarbo grillsalater. Basert på grønnsaker og majones/rømme.
✔Lag din egen lavkarbo iskrem
✔Slipp gjerne litt opp på nivå av karbohydrater, heller det enn å gå bananas i karbohydratene. Bare fordi du ikke klarte strikt. Strikt kan være tøft om sommeren, og for noen blir fort ting sort/hvitt. Alt eller ingenting, sånn er det jo ikke 🙂
✔Klarer du å holde kosten noenlunde ved like, vil du føle deg lett og glad. Gir du totalt blanke, føler du deg tung og slapp. (Jeg snakker av erfaring, desverre).

Prøv med andre ord å behold de gode vanene mest mulig, det er utrolig hvor mye en sommer kan straffe seg om man bare gir pokker. Da må du veie opp om du synest det er verdt det 🙂

Vil du lese hva våre kunder sier, kan du gjøre det HER

Men som skrevet, prøv å følge de gode rådene jeg skrev her. Det er ikke sort/hvitt, du kan kose deg litt og ikke gå helt av skaftet for det om. Bær med kremfløte er jo en sikker vinner om sommeren, og smaker jo helt nydelig. Grill masse, lag grillsalater og nyt sommeren 😉

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s