Er dette sommerkroppen til en motivator?

Igår var jeg ute å shoppa litt, typisk nok så fant jeg ikke så veldig mye, når jeg hadde muligheten til å shoppe litt. Fant for øvrig 2 kjoler, prøvde dem på i butikken og var for øvrig fornøyd der og da. Så skjedde det noe når jeg kom hjem, og skulle prøve dem på igjen. Plutselig fant jeg en haug med feil og mangler ved kroppen min, og følte meg dårlig.

Er dette sommerkroppen til en motivator? Tenkte jeg…

En slapp og bleik kropp i kjole, som avslører flere av mine» feil og mangler». Så hva er det med oss som tenker sånn? Dette presset med denne sommerkroppen er mer aktuelt enn noen gang, og jeg tror ikke jeg er den eneste som kjenner på presset. Det er bare et par dager siden jeg gledet meg til årets sommer, gå i kjoler og korte shorts. Uten å tenke på hvordan jeg ser ut, og bare være meg. Bare nyte mitt enorme vekttap, og ikke tenke på overvekt og fedme.

Da jeg tok på meg kjolene igjen og fikk tenkt litt slo det meg jo. Jeg har jo egentlig ikke en optimal sommerkropp, så var selvkritikken komplett kan dere vite. Jeg som er en motivator for andre, som jobber med dette daglig nå. Kan jeg virkelig se sånn ut? Kan jeg tørre å vise meg i sommerklær, jeg som har en kropp som er preget av stort vekttap? Nesten 60 kg er forsvunnet fra min kropp, men kroppen bærer fremdeles preg av tidligere fedme.

Så tenkte jeg…… hvorfor skal vi alltid være så slemme med oss selv? Vi tror vi har en mal vi må være innenfor, for å kunne gå lettkledd. Skal jeg virkelig sabotere denne sommeren også, ved å nekte å gå lettkledd store deler av tiden. Jeg har rikelig av sommere bak meg, med 30 varme i sola, hvor jeg har sittet fullt påkledd i skam. Redsel for å vise meg, redsel for hva andre vil tro. Om jeg har en slapp kropp, som følge av et enormt vekttap. Det gjør meg ikke til en dårligere motivator av den grunn. Gjør det vel?

Så nå skal jeg vise dere, selv om jeg var i tvil et øyeblikk da jeg tok bildene. Hvordan en helt vanlig sommerkropp kan se ut. Jeg som alle andre må jobbe med å endre mitt syn på meg selv, være snill mot meg selv og ikke være så kritisk hele tiden. Av og til kan det være fristende å gjemme seg, og sløre ting til.

DSC_0181

DSC_0184

Så kan man jo spørre seg hvorfor man skal gjøre det, alle jenter og kvinner bør tørre å vise seg selv. Akkurat slik som de er.

DSC_0182

DSC_0186

Denne kjolen fikk jeg nesten panikk for at jeg hadde kjøpt idag, den vekker litt oppsikt og er ikke helt sort og enkel. Plutselig visste jeg ikke om det er «meg» en gang. Igår føltes det riktig, så da får jeg bare stole på det. Jeg orker i gjemme meg mer, og føle meg mye dårligere enn alle andre. Hvorfor skulle jeg det?

DSC_0193

DSC_0194

DSC_0196

DSC_0198

Da har jeg herved «spammet» dere med en helt vanlig sommerkropp. Vil ikke kalle noe en normal kropp, for hva er det egentlig? Min kropp er ikke noe mer normal enn andre sine kropper, så det blir litt feil å si føler jeg 🙂 Ting henger litt her og der, og det kan være hardt å komme seg helt over det. Jeg kan ikke gjøre noe fra eller til med dette, jeg spiser sunt og er aktiv. Jeg kan ikke trylle bort slapp hud, det funker bare ikke. Den må enten trekke seg sammen selv, eller opereres bort med tiden. At jeg har hengepupper får jeg heller ikke gjort noe med, selv om jeg bare er 32. Jeg kan ikke trylle dem bort, det eneste jeg kan gjøre er å akseptere det. Det samme kunne jeg sagt om hele kroppen, jeg må bare akseptere det. Være som jeg er, og ikke være flau over å vise det.

Denne sommeren skal jeg sitte i varmen, bare være meg. Uten å føle at jeg skulle skjult meg bak klær, og skammet meg over kroppen min. Tenk hvor mye man kommer til å tape av livet sitt, om man hele tiden skal bekymre seg over hva andre tenker og mener. Neste skritt for meg, er helt klart å våge å vise meg i badedrakt eller bikini. Jeg må innrømme at akkurat den sitter langt inne…. Det er ikke et vakkert syn ifølge meg selv iallefall 🙂

For nå får jeg være fornøyd med kjoler og shortser. Så får jeg se hva resten av sommeren bringer 😉 

Til alle andre, prøv å slapp av i forhold til sommeren. Om du liker deg selv, vil andre også like deg. Helt uavhengig av hvordan kroppen din ser ut. Så kan vi jo like godt innrømme det, om noen velger deg/oss som venn for hvordan vi ser ut. Da er det ikke noen jeg ønsker å ha i min vennegjeng iallefall… Jeg er iallefall venn med folk som bryr seg, som har gode verdier og er reale. Ikke for hvordan de ser ut 😉

Jeg er veldig god på å motivere andre til å like seg selv, men må jobbe atskillig hardere med meg selv. Fordelen er kanskje at jeg vet hvor vanskelig det er, og at det krever et hardt stykke arbeid. Hodet er ikke alltid like lett å jobbe med, men det er så viktig. Når jeg veileder andre, er det ikke bare maten jeg tenker på. Det mentale må være på plass, like mye som at maten må være riktig.

La sommerkroppen være akkurat det den er, for ettertiden. Sommeren er ufattelig kort i Norge, vi må nyte den når vi har den 😉

Så da avslutter jeg med å si: «Ja, dette kan være sommerkroppen til en motivator» 😉 Jeg håper dere er enige!

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med . Bokmerk permalenken.

9 svar til Er dette sommerkroppen til en motivator?

 1. Yvonne sier:

  Flotte kjoler og du er flott. Sleng på noen høye hæler så blir det enda bedre 😉 (men jeg hater å gå med de da….) 😛 Nå fikk du meg til å smile 🙂 Vi har alle noe vi ikke er fornøyde med, men det handler om å være glad i kroppen sin og ta vare på den , og kalle det en uansett hvordan den ser ut 😉

 2. merete sier:

  Du er bare helt fantastisk Ingrid, du stråler. Jeg har selv vætt 40 kg over det jeg er nå og kjent på den følelsen du beskriver. Har sittet hjemme når andre gikk på stranda, fortsatt går jeg ikke på stranda hjemme. Reiser til syden et par ganger hvert år, der nyter jeg sol og bading og klarer å la vær å tenke på hvordan kroppen ser ut. De siste sommrrene har jeg også klart å gå i kjole og skjørt
  her hjemme.. Reaksjonene har jo vært masse skryt om at jeg ser flott ut. Det tok lang tid, men det begynner å nå inn. Tenker at om de sier det, så mener de det. Mener de det ikke så tror jeg de lar være å si noe. Du ser flott ut i kjole og er utrolig inspirerende å følge. Selv har jeg også klart å iomme meg bort fra bare sort og bruker mye klær med farger, men velger gjerne ensfarget. Kom igjen Ingrid, dette klarer du og overvinne. Følger med på lavkarboopplegget ditt nå og igjen imponerer du, det er fantastiske menyer. Lykke til og kos deg i kjoler i sommer.
  Sommerklem fra Merete Kvanneid (53 år)

 3. Sissi sier:

  Hei!

  Synes kjolene var kjempe fine, og ho som har de på enda finere!

  Vær stolt av kroppen din du, skulle ønske jeg så så fin ut i kjole. Jeg er på vei 🙂

  Stor sommer hilsen fra meg

 4. Lill-Tove sier:

  Du er feiende flott i de nye kjolene!! 🙂
  Ingenting å være bekymret over med de på nei! Du er blitt så lekker.
  Tror vi alle har litt å jobbe med «oppe i hodene» våre, er ikke like lett å akseptere seg selv som man er når media overlesser oss med sylfider. Heldigvis er vi ganske mange -de fleste av folket som er ganske normale, slik om oss!

  Riktig GOD SOMMER og lykke til videre!
  Klem fra Lill-Tove

 5. Elisabeth sier:

  Vakre søte du, gå ut i verden og vis ditt vene, strålende DU.. Bare en eneste av DEG, vær stolt.

 6. Maiken sier:

  Jeg tror du ser noe helt annet i speilet enn hva vi ser på disse bildene. Men sånn er det jo alltid – finnes ikke verre kritiker enn deg selv. Jeg synes du ser strålende ut! 🙂

 7. Birte sier:

  Så fin du er! Likte kjolene veldig godt, hvor er de i fra? 🙂

 8. Beate sier:

  Du er kjempeflott i kjolene. Nyt sola og sommeren 🙂 Har selv turt å gå i kort shorts og bluse i dag, og det var faktisk deilig i varmen. Dessuten så er det deilig med sol og varme, og man føler seg bedre når man har fått litt farge på kroppen.
  Ha en strålende sommer 🙂 Beate

 9. Annett sier:

  Du har ingenting å skamme deg over. Jeg kjenner igjen tankegangen din. Hvorfor er vi så opptatt av hva andre tenker? Mest sannsynlig bryr de seg ikke en gang. Noen ganger må jeg snakke strengt til meg selv: «Hvor selvsentrert går det ann å være? Hvem tror jeg at jeg er? Tror jeg virkelig at alle ser på og legger merke til mine skavanker. De fleste er vel mest opptatt av seg og sitt , vil jeg tro.» Nyt sommeren du og bruk kjolene dine. Det er deg vel unt. Lykke til videre. Takk for at du deler dine tanker med oss. Du er modig:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s