Mental styrke!

Jeg er ikke hjemme om dagen, jeg og min mann er reist til mine foreldre for noen dager. Gleden ved å jobbe hjemmefra, man kan jobbe «hvor som helst» bare man har internett 🙂

Nå vil jeg snakke litt om mental styrke, for det krever mye fokus. Igår var en travel og stressende dag, dataen hang seg opp for meg når jeg prøvde å jobbe. På ettermiddagen skulle vi på et besøk på sykehus, og dagen gikk i et. Planen var å spise på sykehuset, men jeg fant ikke noe som passa mitt kosthold. Da lot jeg være, og var ikke akutt sulten heller så.

Av erfaring så vet jeg jo at søtsuget fort kan komme snikende, om jeg går for lenge uten mat. Det trenger ikke føles som sult, men det er egentlig det som er grunnen. Så stoppet vi på en matbutikk på vei hjem, og jeg var kjempesliten etter dagen.

image

Jeg fant ikke bacon snack, og denne lyste imot meg. Jeg holdt på å falle for fristelsen, og tenkte at det måtte være ok å kose seg litt. Heldigvis klarte jeg å lytte til den smarte, indre stemmen min. Som sa at det der er ikke lurt, du kommer til å slite med søtsug igjen og kommer til å miste den gode kontrollen. Sjokolade er absolutt det værste jeg kan begi meg ut på, og det som ødelegger og trigger meg mest.

Dette er et valg som lett kan få et feilt utfall, om man ikke har hodet med seg. Vet du at sjokolade trigger deg voldsomt, så hjelper det ikke at den er noenlunde LK vennlig eller sukkerfri. Kjøper du den, får du problemer. Du vet det, og da er det viktig å huske det i sånne situasjoner. Jeg kunne stolt konstatere at jeg redda meg inn, og gledet meg heller til en taco tallerken med ostechips da jeg kom hjem.

Dette er kanskje ekstra stort for meg, siden jeg normalt sett har lett for å ta rævva valg når jeg ikke er hjemme. Jeg klarte det heldigvis, og bra er det.

image

Da kan man vel si at jeg fortjente denne nye jakka da, siden jeg stod imot. Var i tvil om jeg skulle kjøpe den, men igår var det 30% rabatt på alt på Cubus. Så da kom den med hjem, og det er jeg fornøyd med. Min første «skinnjakke» i str. 42 i voksen alder. Jippi 🙂

Å jobbe mentalt krever mye styrke, og i stressa situasjoner kan man lett velge feil. Ha med hodet og tenk deg om 2 ganger, så tar man som regel et bedre valg.

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap! og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s