Stoler du blindt på slankemidler?

Jeg er litt oppgitt, og en god dose irritert. Overrasket er jeg imidlertidig ikke, siden svært lite overrasker meg på denne fronten lenger.

Er det et tema som aldri går ut på dato, så er det slanking og vektnedgang!

Industrien elsker det. For samme hvilket produkt dem kommer med som lover gull og grønne skoger, så vet de at det blir en salgs suksess. Vi mennesker er satt sammen sånn, vi ønsker oss noe og vi ønsker oss det kjapt. Helst med minimalt av egen innsats, og uten å gi slipp på våre egentlige laster.

Er det en ting livet mitt har lært meg, så er det at egen innsats er det som er nødvendig. Man kan ikke ta en pille, eller drikke en kaffe for å gå ned i vekt. Hadde det vært så himla enkelt og greit, hadde ikke fedme eksistert. Det folk trenger, er hjelp til å endre kosthold og ikke minst en varig endring.

Nå har man den nye farsotten, Coffee Slender (link)! Dette er IKKE oppfordring til kjøp, bare for å ha det sagt. Men via linken kan dere finne kildene,  i henhold til informasjonen jeg kommer med i dette innlegget. Vi har vel alle etterhvert fått med oss reklamen som florerer om dette produktet? Tv, radio, blader…

Jeg tviler ikke på at dette er en salgs suksess allerede, og det er vel egentlig lite man kan gjøre med det. Vi elsker jo uansett å bli «lurt», og stoler blindt på aggresiv markedsføring. Forteller ei dame om produktet, så funker det vel?

Spesielt godt virker reklamen, om man får kjendiser med på laget…

Uansett, dette er ikke et person angrep. Men jeg vet jo hvilken målgruppe sånne reklamer retter seg mot, de som er intressert i denne typen produkter er de som er overvektige. De som virkelig har et stort vektproblem, og er rimelig desperate etter en løsning.

La meg si det høyt og tydelig: En kaffe løser ikke et stort vektproblem, det er ikke mulig å drikke kaffe og så gå ned i vekt uten å endre noe selv!

Det samme gjelder jo alt annet, piller og diverse. Det går ikke, man kan ikke bøte et spiseproblem med piller, kaffe, shaker og alt mulig. Man må endre livsstilen sin, og lære seg å få et normalt forhold til MAT!

Denne nye reklamen for Coffee Slender, er det også noe som provoserer meg ekstra ved. Jeg tror alle som spiser lavkarbo vet hva jeg snakker om… Dette sitatet:

«Er du sånn som meg, prøvd LAVKARBO og alle mulige slags dietta? Funke litt, og svosj så e kiloan på igjen»

Dette provoserer meg av flere grunner… For det første, alt funker bare litt, om man ikke holder på sine positive endringer. Man får ikke et varig resultat og en varig endring, om man selv gjør bare litt. Det er ikke lavkarbo sin feil, om man ikke er innstilt på varig endring, så får man heller ikke varige resultater. Sånn er det med alt. Har man gått ned med Grete Roede, så varer det ikke om man slutter med det kostholdet.

Samme gjelder alt her i verden, slutter man med noe, mister man effekt. Så hva gjør denne kaffen, som skal være så bra for vekttap? Siden lavkarbo liksom ikke funker… (bullshit).

Jo, her er det som skurrer VELDIG for min del. Dette får iallefall mine varsel lamper til å blinke i øst og vest. For hva er så «fantastisk» med denne kaffen tror dere?

Jo, det reklameres med at denne vidunder kaffen inneholder et ekstrakt utvunnet fra ferske, ubrente kaffebønner. Okei, helt greit så langt. Så kommer det som får meg til å undre veldig.

Dette ekstraktet skal nemlig forhindre karbohydrater i å omdannes til fett i kroppen vår. Dette skal da igjen hjelpe på at karbohydratene ikke lagres i kroppen, og kaffen skal til og med hjelp å kontrollere blodsukkeret vårt. Videre henvises det til at redusert blodsukker, betyr mindre insulin i kroppen. Dermed mindre lagring av fett.

Dere som kan lavkarbo, og vet hva det er. Dere forstår allerede hva jeg vil frem til her. Til dere som ikke kan lavkarbo, skal jeg forklare.

Hvorfor i all verden bruke orden lavkarbo, som en «negativ» ting i sin reklame. Som ikke funker, og man bør heller drikke denne kaffen. Når lavkarbo går ut på akkurat det samme, som dem hevder at sitt produkt skal hjelpe mot?

Lavkarbo handler om å tilføre kroppen mindre karbohydrater, og en høyere andel fett. Dette for å få en effektiv fettforbrenning, mindre utskillelse av insulin og dermed fri tilgang til fettreservene våre. I denne reklamen hevder man derimot at lavkarbo funker «bare litt», og at denne kaffen gjør susen..

Skjønner dere logikken? Når ble kaffe bedre enn et naturlig kosthold, som gjør akkurat det samme som denne kaffien lover? 

Jeg gir meg her, men håper dere skjønner hva jeg mener og at dere ikke faller for sånne fristelser. Det å drikke denne kaffen, vil neppe hjelpe som en «karboblokker». Jeg har selv hatt svært alvorlige vektproblemer, og jeg lover dere. Verken  piller, shaker, kaffe eller annet dritt har noensinne hjulpet meg med de problemene. Endring av kosthold, og en varig endring er det som må til! Beklager altså, men en kaffe løser ingen problemer. Joda, jeg drikker kaffe selv, hver dag. Men vanlig kaffe, kjøpt på matbutikken holder lenge for meg 🙂

20150513233750961

(Ved hjelp av å lære meg et normalt forhold til mat og spise sunt, har jeg nå gått ned 60 kg.)

Forresten skulle jeg likt at noen testet forskjellen på denne kaffen de selger som Coffee Slender, og den vanlige kaffen på butikken….

Om du engasjerer deg i dette, setter jeg stor pris på om du deler innlegget på Facebook! Det er på høy tid at folk slutter å tro på vidunderprodukter, og heller begynner å konsentrere seg om et bra kosthold! Det er tross alt mat man skal leve av 🙂

Dette innlegget ble publisert i Mine meninger! og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Stoler du blindt på slankemidler?

  1. Kirsten sier:

    Hei, jeg har testet denne kaffen. Den har jo vært på markedet lenge, og jeg brukte den i ca 2 måneder. Prøvde å ta av ca 10 kilo, men jeg la på meg istedet. Spiste ubegrenset og trodde kaffen ville fjerne maten!!
    Etter at jeg la om kosten fra å spise lettmargarin, brød og syltetøy og frukt, til å spise smør, egg, kjøtt og grønnsaker som basismat, har jeg tatt av ca 15 kilo på ca 10 år.
    Har aldri vært overvektig, men la på meg et kilo i året fra jeg var 40 til seksti år. Nå er de nesten borte, er nå 53 kilo og 72 år. Aldri for seint å starte med lavkarbo, men viktig å spise nok fett for å føle seg mett.
    Lykke til videre, du har en flott blogg med enkle og gjennomtenkte oppskrifter.

  2. Du ser strålende ut!!! All ære til deg for ditt fantastiske vekttap!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s