Entrecote med ovnsbakte grønnsaker!

Så har jeg fått dilla da, på entrecote. Typisk meg å få dilla på en ting, og spise det ofte. Jeg kan spise en ting veldig ofte, helt til jeg plutselig går lei og begynner å spise noe annet 🙂 Sikkert flere som kjenner seg igjen?

Idag har jeg vært utrolig lite sulten, men måtte jo ha en ordentlig middag om ikke så mye annet. Da vi handlet idag kjøpte jeg flere ting, slik at vi skal ha middager ut uka her hjemme. Om nøyaktig en uke reiser vi østover nemlig, så da er det greit å planlegge mat frem til vi reiser. Det meste jeg har kjøpt står seg godt på fryseren, så det som ikke blir spist står seg til vi kommer hjem så.

Middagen ble himmelsk, og så enkel at det skulle ikke vært «lov» 🙂 Eller jo, det skal det, for jeg elsker enkel og velsmakende mat 😉

Entrecote med ovnsbakte grønnsaker!

  • 1 entrecote på ca. 150 gram
  • 50 gram paprika
  • 50 gram rødløk
  • 50 gram sopp
  • 35 gram hvitløkssmør

Veldig enkelt å greit, bare å skjære opp grønnsakene. Legge de i en ildfast form, sette stekeovnen på 250 grader. Stek grønnsakene i ca.5-7 minutter, spørs litt på hvor stekt du liker dem.

Entrecoten bør være litt romtemperert før steking, jeg liker den best medium. Steker den da først på ene siden til det kommer opp rosa kjøttsaft. Steker den så på andre siden, til det samme skjer der. Legger den til side litt, og lar den hvile.

Hvitløkssmøret lager jeg alltid klart i store porsjoner, og har i fryseren. Så det var klart på forhånd.

DSC_0276

Salt og pepper på, har smørt med smør i bunnen.

DSC_0278

Beste oppbevaringen av crispy salat, skyll av blandene i kaldt vann. Putt dem i en brødpose, lukk igjen og inn i kjøleskapet. Står seg i flere dager, like crispy.

DSC_0279

DSC_0283

Smakte ikke annet enn nydelig, var kvelds middagen sin det. Skulle tro det var lørdag og ikke mandag 🙂

Må legge til at når jeg kjøper entrecote og biffkjøtt generelt, kjøper jeg alltid hele stykker og deler opp selv. Kjøper mer enn gjerne «billig» merker også, dette er for eks. av merket Extra til Coop. Mørt og godt alle gangene jeg har kjøpt det, veldig bra kjøtt.

Du sparer mye penger på å kjøpe hele stykker med kjøtt, og ta dele og porsjons jobben selv. Jeg fryser ned i porsjoner, og sparer mye penger. Både på indrefilet av storfe, og entrecote.

God middag! 😉

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s