Du sitter i en drapsmaskin!

Få tenker over dette i hverdagen tror jeg, tror egentlig ikke folk tenker på det i ferien heller. Selv om folk burde ha tid i ferien, har de heller ikke det virker det som.

Hva snakker jeg om?

Bilkjøring, og all den stygge kjøringen som finnes der ute. Jeg må ærlig si det, jeg blir skremt og jeg har mange ganger sittet med hjertet langt opp i halsen.

Derimot sjokkerer svært få ting meg lenger….

Hver eneste sommer kjører vi ufattelig mange mil, fra sted til sted. Jeg kjører stor bil med campingvogn på slep.

Joda, på dårlige veier klarer jeg gjerne ikke å holde optimal fart. Jeg har da lært meg at man skal stoppe når man får anledningen, for å slippe forbi.
Jeg lurer på om jeg herved skal slutte å gjøre dette, for helt ærlig, jeg er ikke intressert i flere fingrer mot meg….

image

Hva feiler det folk egentlig? Stakkars, dere måtte kanskje ligge i litt saktere tempo bak noen km. Men når man stopper å slipper forbi, forventer jeg iallefall ikke å få en stygg finger ut sideruta de, pent rettet mot meg…. For å si det sånn, det skjedde ikke bare en gang, men mange ganger!

Når ble folk sånn?

Når man kjører med vogn har man IKKE lov til å kjøre fortere enn 80 km/t. Selv om det skulle være 110 på stedet. Man har ikke lov, selv ikke når det er 90 km/t har man lov. 80  km/t er fremdeles det høyeste man kan kjøre i fart. Guess what?

Det samme gjelder faktisk lastebiler. Så du i lastebil som lå bak meg i 80 sona, som synest det var helt fint og signere med et skikkelig tuuuuuuuuuuut da du hissig freste forbi i forbikjøringsfeltet. Du hadde ikke lov. Jeg holdt allerede 80,  og det hadde jeg gjort hele tiden. Jeg fulgte loven, den loven man har her i Norge! Men du var så forbanna du…. For hva????
Du hadde ikke lov til å kjøre noe fortere du heller…

Så har man alle de farlige forbikjøringene, folk tar sjanser. Når ble det ikke godt nok å følge fartsgrensen??

image

Disse skiltene her har null effekt tydeligvis…..

Samme pokker, om jeg følger fartsgrensen er det alltid en drøss med biler som bare MÅ forbi. Ikke bare må de forbi, men de må tydeligvis ta enorme sjanser også. Hva får folk til å tro at det er en god ide å frese forbi like før en sving, i 80 sona, med null sikt?

Greit, om du selv skulle bli kvestet eller død, da er du skyld i det selv. Men om du ikke bryr deg om deg selv, kunne du iallefall ha brydd deg om den/de du evt. møter. Og hva med barna dine i baksetet, kona eller mannen din i setet ved siden av?

Da vi kjørte hjem på søndag så vi mye stygt iløpet av de 8 timene vi hadde på veien. Da vi kom hjem var hoved nyhetene flere stygge bil ulykker, med flere dødsfall. Er det verdt det?

Du sitter i en drapsmaskin, tar du en feil vurdering i så stor fart, er du nærmest sjanseløs.

Husk det neste gang du tenker det er en bra ide å kjøre langt over fartsgrensen. Det finnes faktisk langt viktigere grunner for å holde fartsgrensen, enn det å unngå en bot som svir. Det handler først og fremst om sikkerhet, sikkerheten til de du er glad i og de du ikke kjenner!

image

Og la meg få si det en gang til…

Når jeg viser hensyn og slipper deg forbi i trafikken, ønsker jeg IKKE å se den stygge fingeren din!!!

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsprat!, Mine meninger!. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s