Kom i gang!

Nå har det vært sommer, mange har hatt ferie. De fleste glipper av en eller annen grunn på kostholdet i ferie tider, og jeg er ikke perfekt der selv heller. Jeg har klart meg bedre totalt sett i år, og det er jeg glad for. Men, det har jammen meg blitt en del usunt også.

Men ingen grunn for å gi opp av den grunn!

I ferien glipper man lettere, man «unner» seg mer og tenker at det er greit. Det er det gjerne også, om man vet å komme i gode rutiner igjen etter ferien.

Imidlertidig er det akkurat der mange feiler! Hva kan grunnen være?

Jo, den største er kanskje oppgitthet over egen vektoppgang.
Man får «sjokk», blir deprimert og motivasjonsløs.

Den andre hovedgrunnen er karbohydrater, og det at man har tillatt seg mer av dette over flere uker gjerne. Karbohydrater og sukker har en syk makt over oss, og er man avhengig så kan det jammen meg være vanskelig å komme på rett spor igjen. Man vil ha mer og mer, og mange kan være innstilt på å komme i gode rutiner igjen. Klarer en dag, for så å sprekke totalt igjen. Da er det lett å gi opp, og la suget etter sukkeret vinne.

Har man store problemer med sukker avhengighet, bør man egentlig vurdere veldig mange ganger om utskeielse i ferien er verdt det. Men er det først gjort, må man bare stå av sukker avvenningen igjen. Den er knalltøff, men etter 4-5 dager går det som regel bedre. Dag 2 er alltid værst, spis fett og fett og atter fett. Om du så må spise «hele dagen», bare du unngår sukker og stygge karbohydrater 🙂

For å komme i gang igjen hjelper det iallefall ikke å bli deprimert over egen vektoppgang, og trøste seg med enda mere (feil) mat. Tenk, har du gått opp 4 kg, bare for å ta et tall. Så ryker dem mest sannsynlig rimelig fort av igjen 🙂 Lchf er vanndrivende i seg selv, og det meste av de kiloene er vannsamling i kroppen din.

Kort fortalt, det hjelper ikke å fortsette på den syndige vei. Det eneste som hjelper er å komme i gang igjen. Yes, det er tøft i starten. Men du vet alt blir bedre, ganske kjapt.

Er du sukker avhengig, kan det være ekstra krevende. Men du har klart det før, og kan klare det igjen!

image

Trenger du hjelp? Det er ingen skam! I hele august har vi kampanje, ved kjøp av 4 ukers valgfri meny. Får du en uke gratis Boostmeny som kickstart, med oppfølging. Ta en titt HER (adlink) for å se vårt utvalg. Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet på hjemmesiden først, om du har spørsmål.

Uansett hva, det hjelper ikke å fortsette med det du vet er feil for deg. Tenk på det, og bruk det som motivasjon. Ikke bare med tanke på vekt, men tenk og føl etter hvordan du kjenner deg. Antageligvis kjenner du deg oppblåst, tung i kroppen og lav på energi. Tenk så etter hvordan du føler deg med riktig kosthold, antageligvis lett i kroppen, full av energi og mindre oppblåst. Det hjelper alltid for meg å tenke på, mer enn vekt i seg selv faktisk 🙂

Gjør det beste for deg selv, enkelt og greit!

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s