Mestre motgang!

Idag tok jeg en telefon, til Haukeland. Planen var at vi snart skulle i gang med et nytt forsøk i sep/okt. Vekta mi er det ingenting feil med, jeg ringte jo inn ny vekt før sommeren. Da ble vi forespeilet ventetid til sep/okt, og det var egentlig helt greit.

Når jeg ringte idag fordi jeg lurte litt, så ble jeg heller lei meg. Da hadde de glemt å reservere plass til oss på forsøk, og det var stappa fullt når aktuell startdato var for oss. Jeg kjente jeg ble lei meg, oppgitt og frustrert. Nå har jeg kjempet, gått ned 14 kg siden forrige gang vi prøvde. Men totalt sett har kampen vært mye lenger enn det, 60 kg har jeg måtte «brenne» vekk for å få hjelp med vår ufrivillige barnløshet.

Jeg forstår, feil kan skje. Jeg prøver å ikke være forbanna, og jeg er egentlig ikke forbanna på Haukeland heller. Jeg forstår at sånt kan skje, bare så leit det skjer oss….. Var så mentalt forberedt på at nå skulle det snart skje, snart er ventetiden over, igjen. Så viser det seg at vi mest sannsynlig må vente minst til desember, kanskje januar også for alt jeg vet…

Så hvordan takler man dette da?

Eneste jeg har funner ut som hjelper, er å finne noe annet positivt og tenke på. Akseptere at det er sånn, og at det ikke er noe mer å gjøre med det. Skjedd er skjedd. Før i tiden ville nok veien til godteskåla vært svært kort, men sånn er det heldigvis ikke nå lenger. Jeg er blitt mye flinkere til å våge å kjenne på følelsene mine, uten å føle for å medisinere med usunn mat. Det å akseptere, finne løsninger og gå videre er utrolig viktig.

Så nå velger vi å heller vri det til noe positivt, vi hadde tenkt til å vente med ferie til etter IVF forsøket. Vel, ferien kan komme fortere nå da, så det er jo gledelig 🙂 Planen nå er å reise på ferie iløpet av andre uka i september, og være borte en stund.

Annen ting som kan være positivt for min del, er at jeg får bedre tid til å stabilisere vekta mi og føle at jeg får taket på det ordentlig. Da blir det gjerne lett å holde vekta gjennom forsøket også. Det var imidlertidig ikke noe problem ifjor, da matlysten var lik null når jeg gikk på sprøytene… Uansett, litt pause for kroppen etter vekttap, kan jo virke positivt sånn alt i alt.

Siste ting, vi kommer dit til sist. Nå blir det mest sannsynlig ikke som vi planla før sommeren, det er leit. Men vi kommer dit alikevel, det tar bare noe lenger tid.

Så jo, vi er meget, meget lei oss begge to. Stemningen i huset falt noen hakk, men vi gleder oss iallefall til ferie. Vet ikke om jeg skal våge å si det høyt, men iløpet av de 8 årene vi har vært sammen har vi ikke hatt en eneste ren ferietur sammen, uten jobb. Okei, denne blir nok ikke helt jobbefri heller. Da jeg nok får litt kontorarbeid med firmaet, men jeg jobber opp på andre fronter slik at det blir minimalt 🙂 Vi får iallefall ikke noen fysisk tunge arbeids oppgaver denne turen, og det blir beste ferien ever tror jeg 🙂

Egentlig ingen spesiell reiseplan heller, men skal nok innom mine foreldre. Mulig min søster i Oslo får et besøk, og så blir det nok litt hotell eller hytter her og der. Som vi gleder oss 🙂

image

Så det kan føles tungt, men å spise hjelper fint lite. Mitt råd til andre er lære seg å kjenne på det man føler, bearbeide det og finne noe positivt som kan komme ut av det. Selv om det som skjedde i utganhspunktet var negativt, kan man alltid finne noe som kan vinkles positivt 😉

Dette innlegget ble publisert i PCOS og veien mot et barn! og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Mestre motgang!

 1. Nina Nilsen sier:

  Hei! Har fulgt bloggen din lenge, må innrømme at jeg også har prøvd maaange av oppskriftene dine 🙂
  Leit å lese at dere må vente enda lenger på IVF, spesielt nå som du har kommet i mål med kiloene også. Utrolig flink er du 🙂
  Jeg har selv PCOS, og vi har forsøkt i 5 år å få barn. Vi begynte med IVF i 2013, og nå er jeg gravid i snart 5. måned med ei lita tulle i magen 🙂 men fy for et slit det virkelig er med IVF… Alle hormonene og alt stresset som følger med, det var virkelig utfordrende! Med to negative forsøk så ga jeg nesten opp. Vi ble gravide på 3. innsettet, frysforsøk.
  Jeg gikk ned ca 12 kg før siste innsett da jeg la over til lavkarbo-kosthold. Fortsatt noen kg for mye, men ble gravid like vel 🙂 har vært vanskelig å spise lavkarbo de første månedene pga kvalmen. Måtte egentlig bare spise det jeg hadde for hånd så fort kvalmen ga seg, for den kom fort tilbake. Men gikk ikke opp i vekt de første 20 ukene heller, så det var bra 🙂
  Så nå krysser jeg fingrene for at det snart er deres tur 🙂 ønsker dere lykke til når den tid kommer 🙂
  Klem fra Nina 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Hei og tusen takk 😊

   Så flott å høre at dere endelig har lykkes, det gir håp for oss som fremdeles sliter 😉
   Må være en herlig følelse å gå gravid, etter å ha forsøkt så lenge. Gode klemmer tilbake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s