Kunsten å holde vekta!

Hvordan gjør man egentlig det?

Det er en kunst å holde vekta, det er helt sikkert. Jeg lykkes veldig bra med det om dagen, og har skjønt et par ting som er veldig viktig for å lykkes med det. Det er helt klart noen feller som er kjempe lett å falle ned i, om man ikke har hodet med seg. Det vil kort sagt si:

Man kan ikke gi fanken, og tenke at vekta holder seg selv!

Det er nemlig viktigere enn noen sinne å holde fokuset oppe, når du har kommet i mål vektmessig. Disse fellene er veldig lett å falle i:

  • Jeg kan jo baaaaaaare unne meg det, jeg er jo i mål.
  • Jeg kan jo baaaaaaare drite i det sunne kostholdet denne helgen her, jeg er jo i mål.
  • Jeg kan jo baaaaaaare drite i det sunne kostholdet denne uka, jeg er jo i mål.

Dere skjønner sikker hvor jeg vil?

Det er helt greit å unne seg litt mere, når man er i mål vektmessig. Men det er neppe smart å gjøre det hele tiden. For oss som vet hva det vil si å ha vært skikkelig storvokst, så vet vi en ting. Det er null problem å legge på seg igjen, og det kan skje skremmende fort. Klassiske feilen er å begynne med å unne seg noe av og til, noe som er helt greit. Problemet er imidlertidig at veien til å skli mer og mer ut der ifra, er veldig kort. Om du merker at du begynner å dra utskeielsene over flere dager, uker og så måneder. Da bør du se din egen varsellampe blinke rødt, med en kraftig alarm på.

Om du har vanskelig for å holde på kostholdet om du skeier ut, bør du vurdere hvor vidt det er verdt det.

Jeg lever veldig godt med lavkarbo, jeg koser meg med mat hver eneste dag. Sånn sett føler jeg ikke at jeg forsaker noe som helst 🙂 Jeg holder vekta veldig fint nå, har gått pittelitt ned faktisk. Men det er ikke noe jeg har jobbet for sånn egentlig. Jeg sa det her tidligere, fra nå av er det vedlikehold som gjelder. Går jeg ned, er det helt greit. Men da skjer det bare.

Når jeg nå holder vekta, har jeg egentlig ikke tenkt så veldig mye. Det eneste jeg tenker på er dette:

  • Maten jeg spiser til vanlig skal være sunn og lavkarbo
  • Føle matglede når jeg spiser, og spise til jeg er god og mett
  • Om jeg vil ha noe ekstra, så bør det helst være lavkarbo varianter og ikke høykarbo
  • Trene og holde meg aktiv

Jeg passer meg fremdeles ganske mye for å skeie for mye ut, enten det er lavkarbo godteri eller høykarbo. Dette fordi det skaper såpass mye trøbbel for meg, at jeg er rett og slett redd for å legge på meg av det. Det høres kanskje helt fanatisk ut, og det hørest sikkert ut som om jeg fremdeles prøver å gå ned i vekt. Sannheten er den at jeg prøver å holde vekta, og dermed kan jeg ikke risikere å havne ut på godteri kjøret 🙂

Derimot spiser jeg godt med mat, og er ikke redd for den maten min som jeg vet er sunn og bra for meg. Det er rett og slett bare min avgjørelse på at jeg holder meg mest mulig unna. Nå har jeg bestemt meg for at jeg har lyst til å lage lavkarbo pavlova kake, og det har jeg faktisk aldri prøvd før. Men jeg har funnet en oppskrift jeg kunne tenke meg å prøve. Jeg vet ikke helt enda når jeg skal lage det, men i neste uke en gang kanskje.

Det er med andre ord ikke noe rom for å bare spise ting uten å tenke seg om, det er svært lite lurt. Jeg tror mange feiler nettopp ved å gjøre det, tro at her er det ganske frie tøyler og plutselig har man rotet seg langt ut på vidda igjen. Jeg vet iallefall at det er der jeg har feilet tidligere. Nå vet jo jeg hvilken makt sukker og karbohydrater fort får over meg, så da kan jeg ikke bare slappe av og tenke at alt er greit en gang iblant.

Ingrid

Det siste jeg ønsker er å begynne med vekttap, igjen!! Så da må man fortsette å leve sunt, sånn er det med den saken 😉

Det er ikke mulig å faktisk spise alt mulig crap, og forvente å holde vekta. Det gjelder rett og slett å huske på hva som gjorde at man ble stor i utgangspunktet 😉

Dette innlegget ble publisert i Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap! og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s