Det er aldri for sent!

Det er en viktig ting vi mennesker må lære oss:

Det er aldri for sent!

Hvem er det som bestemmer eller sier at noe er for sent? Det er vel aller helst oss selv, som kommer til den konklusjonen. Vi kommer ofte til den konklusjonen om vi feiler.

Vi tåler ikke at vi feiler, vi ønsker ikke og feile. Men gjør det saken noe bedre å bli i den feilen for alltid?

Greit nok, fallhøyden er vesentlig mindre. Men det gjør heller saken så mye verre på sikt. I livet må man tørre å satse, tørre å tro på seg selv og bare gjøre. Hva så om du faller en gang eller to (eller flere)? Får man valget mellom å kravle i gjørma, eller seile på havet. Tror jeg de fleste vet hva de ville velge?

Man reiser seg kjapt opp igjen, og fortsetter mot havna 😉

image

Dette jeg snakker om nå, kan knyttes tett opp mot det å endre livsstil og bekjempe kiloene. Det er nesten heller en regel enn unntak å falle litt underveis, man kan alikevel velge å reise seg igjen. Av bildet ser dere jo at min reise ikke har vært problemfri, det har ikke bare vært en dans på roser.
I 2013 sleit jeg, hele året ble halvveis. Jeg endte opp med pluss 10-11 kg ca. Det føltes grusomt, det var ekkelt inni meg og jeg var litt redd.

Redselen gikk egentlig fort over til ny kampånd, det var langt fra for seint å rette opp i feilen. Det var nok ganske sårt fordi jeg kjente på presset, siden det er så mange som følger med meg. Alikevel kunne jo jeg bruke det «presset» til noe positivt, ta meg sammen og vinne grepet tilbake.

Hodet må være med, det holder faktisk ikke å bare begynne å spise sunt uten en tanke bak. Spesielt ikke om man har alvorlige vektproblemer, da må man faktisk orke å fikse opp i hodet sitt også. Tenke over hvorfor man tenker det man tenker, tenke over hva man spiser og hvorfor. Vårt største hinder, er egne tanker.

I det øyeblikket man feiler litt, er det så uvinnelig enkelt å bare gi opp hele greia. Tenke at alt er ødelagt! Men er det virkelig det? Ødelagt?

Bare for å ha det klart, den sjokoladen eller det kakestykket er kun ødeleggende om du lar det ødelegge!

Okei, så spiste du noe du vet du ikke burde. Ta noen minutter, reflekter over hvorfor det skjedde. Hva kan du gjøre neste gang, for å unngå samme feilen? Så går du videre som om ingenting har skjedd 😉 Det blir ikke bedre av å henge seg fast i den sjokoladen, eller det kakestykket!

Det er tross alt din egen fremtid du har mulighet til å forme, ikke din fortid. Den er allerede forbi 😉

Vil du bli veiledet av meg? Da kan du gå inn på linken HER og se hva vi kan tilby. Ta gjerne kontakt på mail først HER om du har spørsmål rundt tilbudet.

NB! Dette innlegget inneholder reklamelenker til egen nettbuikk!

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Det er aldri for sent!

 1. Hilde sier:

  Er så enig med deg ❤ Det er aldri for seint 🙂 Jeg tenkte masse på det når jeg startet med lavkarbo. Var jeg for gammel til å gå ned. Mange sliter med nedgang når de har passert 50 år, men slik var det heldigvis ikke for meg ❤ Det går ikke så fort som før, men jeg har god tid og dette er ikke noen slankekur, men en forandring for resten av mitt liv ❤ Er så sprek og nesten alle plagene jeg hadde er borte ❤ Det beste er at øresusen er så å si borte <3.
  Har gått ned ca 7 kg på 3 måneder og alt kan jeg takke deg for ❤ Du er min inspirator ❤ Tusen takk kjære deg ❤
  Sommeren har gått så bra ❤ Har hatt 3 planlagte utskjeielser og det var 1 kakestykke i bryllup, banansplitt på restaurant på min fødselsdag og 1 kakestykke i begravelse. Jeg var veldig glad i kaker før så det unner jeg meg nå også når det er noe spes. men dette er ikke mye når en ser sommeren over ett ❤ Stolt av meg selv ❤

 2. Gerd B. Lilleskjæret sier:

  Jeg ønsker utmelding av denne gruppa. Kan noen hjelpe meg med det?

  • Lavkarbotips sier:

   Jeg aner ikke hvilken gruppe du snakker om, men om du får opp blogg innlegg fra meg i feeden din på Facebook. Er det fordi du har trykt liker på FB sida mi. Da må du trykke på «liker ikke» så får du ikke flere innlegg opp fra meg i facebook feeden din. Om det er mailer du får fordi du «følger meg» på bloglovin må du slutte å følge meg der. Jeg har iallefall ingen makt til å gjøre endringer over dette, og jeg sender heller ikke ut mail eller oppdateringer på bloggen min til noen. Jeg oppdaterer bloggen og lenker den opp til facebook siden min, det er alt jeg gjør 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s