Mat som medisin!

Det er mye fokus på lavkarbo og vekttap, det er kanskje ikke så rart. Flere og flere sliter med overvekt, og flere og flere sliter med fedmeproblemer. Det er alvorlig for helsa vår,  det er det ingen tvil om. Mye av sykdommene som idag har blitt folkesykdommer, bunner nok ut i ugunstig kosthold og overvekt/fedme som et resultat av det.

Som blogger har jeg en viss påvirkningskraft, og føler personlig trang til å få frem budskapen om dette. Det er sånn at vi blir sykere og fetere, det er ikke noe vi kan fornekte. De som mener det er for mye mas om dette, har virkelig ikke sett rundt seg og fått med seg hva som foregår. Da er det på tide å åpne øynene, og forstå at dette faktisk er et reelt problem.

Hver år brukes det et massivt beløp på medisiner, som teknisk sett kunne vært unngått med riktig kosthold. Det  virker for øvrig på meg (og mange andre), som om mat som medisin er et tema våre politikere ikke vil høre snakk om. Jeg har svært vanskelig for å forstå logikken, hvorfor er det ønskelig at vi bruker masse medisiner som kunne vært unngått med riktig kosthold? Her må det jo bare være økonomiske grunner som ligger bak, det kan ikke være stort annet.

Helt ærlig, medisiner fikser ikke problemene. Men det virker som om det er helt legitimt å skjule/legge problemet i dvale, uten å se på den virkelige årsaken og gjøre noe med den. Mat som medisin er ikke frontet i den grad som det burde være, og rådene som gis for høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes holder egentlig ikke mål. Om kostholdsrådene hadde hatt ønsket effekt på disse pasient gruppene, hadde vi ikke hatt den massive medisinbruken som vi har idag. I tillegg blir gruppen mennesker som får diabetes type 2, høyt blodtrykk og høyt kolesterol, yngre og yngre. Hva er det i denne galskapen de ikke vil se? Skulle nesten tro det var et mål i seg selv å gjøre befolkningen fetere og fetere, samt sykere og sykere. Det er noe som er helt fundamentalt feil, når unge folk i 20 årene får høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes type 2. Noen er kanskje arvelig belastet, men ufattelig mye skyldes nok det enormt dårlige kostholdet mange har.

Om man tar diabetes type 2, hvor ligger logikken i å behandle den med et karborikt kosthold? Om man har litt grunnleggende kunnskap om kroppen vår, burde man vite at det ikke er noen god ide. Kroppen oppfatter karbohydrater fra sukker og stivelse på samme måte, og det rimer jo ikke å tilføre kroppen det den ikke tåler…

Det fokuseres altfor lite på mat som medisin, i form av et lavkarbo kosthold. Lavkarbo kan fremdeles bli brukt som et skjellsord, det blir kritisert som livsfarlig og bare en tullete diett. Hjelp, jeg gråter fremdeles innvendig.

Er vi så ekstremt lite opptatt av vår egen helse? Er vi så lite villig til å tenke nytt, og ikke minst våge å tenke selv?

Bak tastaturet her sitter ei ung dame, som nettopp valgte å tenke selv. Min enorme helsevandring, var det ikke noen fra offentlige innstanser som hjalp meg med. Jeg måtte ta skjeen i egen hånd, våge å finne ny informasjon og ta sjansen. For meg var fedmeoperasjon en høyst aktuell tanke, men det var ikke noe jeg ønsket. Jeg ønsket ikke å operere bort helt friske organer fra min egen kropp, fordi kostholdet ikke funket for meg. Det måtte da finnes noe annet?

Det gjorde det, lavkarbo finnes og lavkarbo er ikke en tullete diett. Lavkarbo er et kosthold som er særdeles helsebringende og et kosthold som faktisk hjelper mot fedme og overvekt. Jeg har bevitnet mange spise seg fri fra medisiner, mennesker som har våget å tenke nytt har blitt kvitt medisiner mot dia 2, høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Meg selv, sammen med ufattelig mange andre har blitt kvitt fedme. Mennesker som kanskje trodde det ikke fantes noe håp for dem, mennesker som trodde de var dømt til et liv som sterkt overvektig.

Er det ikke på tide å høre på oss «galninger» ? Ja, jeg vet at vi overhodet ikke er gale i hodet vårt. Men vi blir ofte fremstilt slik, som om vi gambler med egen helse og vi lever et livsfarlig liv. Hvor er logikken bak den tanken? Mange på lavkarbo blir medisinfrie, kjenner seg sunne innenfra og ut, har perfekte blodprøver og lever et liv med masse god energi i fri flyt. Hvor er galskapen i det? Beklager men jeg ser det ikke… Naturlig mat kan aldri bli galskap!

Jeg ser derimot galskapen i å stappe mer og mer medisiner i befolkningen, så lenge jeg vet at så mye kan gjøres med mat som medisin. Lavkarbo har blitt en gave til mitt eget liv, med dette bildet er det ikke vanskelig å forstå hvorfor:

wpid-20150830152943953.jpg

Dette er vondt å meddele, men enkelte mener også at lavkarbo tilhengere er som en egen sekt. En sekt som jobber med å frelse alle over til sitt eget kosthold, i dette tilfelle lavkarbo. Seriøst, en sekt?!?

Det kan være vanskelig å forstå kanskje, men når man selv har vært på bunn helsemessig og livskvaliteten har vært så ekstremt dårlig. Da er det ikke rart at man har en drivkraft til å faktisk hjelpe andre, som kanskje har det på samme måte som man hadde det selv. Det handler ikke om en sekt, som prøver å ta over verden. Det handler for min del om sunn fornuft, og å formidle at det finnes andre veier å gå. Enn det å stappe innpå med stadig flere medisiner, for det er faktisk der vi er pr. idag. Det er nesten unormalt å være medisinfri idag, det er mer normalt å ha 1 eller flere medisiner man tar på daglig basis. De vanligste medisinene er nok de for dia2, høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Såkalt folkesykdommer…

Det er jo det rene vanvidd, om ingen tørr å ta bladet fra munnen og opplyse om at det finnes andre naturlige måter å bli frisk på. Det er ikke noe som kan fornektes, at vi i mange år har spist oss sykere og fetere. Det er desverre knallharde fakta, og har svært lite med sekt og religiøs virksomhet å gjøre. Vi kan alle ta våre valg, og er ditt valg og fortsette med medisiner og det kostholdet du har pr. idag. Så er det lite vi kan gjøre med det. Men jeg mener vi har en oppgave, en stor en. Det er å sørge for at befolkningen får vite at det finnes alternativer, mat som medisin!

<3-lig hilsen Ingrid, som tidligere led av fedme klasse 3 pga. totalt feil kosthold.

Dette innlegget ble publisert i Mine meninger! og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Mat som medisin!

  1. Hanne sier:

    Hurra for deg Ingrid som skriver så levende og sant om et tema jeg har vært opptatt av siden 2008! Da jeg slanket meg ned 30 kilo på lavkarbo var alle jeg kjente overbevist om at om kort tid kom jeg til å falle dø om av hjerteinfarkt, men jeg kjente at dette var riktig for min kropp! Jeg har riktignok slitt med å finne balansen og leve lavkarbo og samtidig holde vekten og har gått mye opp og ned i den jakten. Akkurat nå er jeg 10 kg for mye og lever ketont uten at det har noen særlig effekt lenger. Er redd jeg har brukt opp sjansen min på det, men jeg går nå i det minste ikke opp i vekt når jeg lever lavkarbo og det er da enda noe. Det blir spennende og følge din kamp for å holde vekten, og jeg håper at siden du har gjort dette om til ditt levebrød så klarer du å motivere meg og andre som klarte å gå ned i vekt, men som sliter til å fortsette dette fantastiske kostholdet som jo lavkarboen er. Du ruler!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s