Meg på mitt mest sårbare….

                      NB!Inneholder reklamelenker

Igår var en tung, tung dag for meg. Jeg har ikke vist min egentlige smerte innvendig de siste ukene, men den har vært høyst tilstede den siste 1,5 uken. Noen av dere følger meg sikkert på instagram, under samme navn: Lavkarbotips.

Igår la jeg ut dette bildet…

image

Med følgende tekst:

Har egentlig ikke lyst til å vise meg idag, på dag en. Jeg har skrevet det før på bloggen iallefall, jeg ER ganske så sukkeravhengig og karboavhengig. Hver gang jeg starter på LK søtt, ender det ofte opp i en smell på HK (høykarbo). For meg som er evig fan av lchf, er det tøft.
Jeg blir som en rusmisbruker, som må ha dopet sitt…. Beklager, sammenligningen er ikke gjort for å fornærme andre som har det tyngre
Men det er et eksempel på hvor grusomt det faktisk føles. Det er EN grunn for ar jeg ALDRI anbefaler de som sliter med søtsug, å spise lavkarbo søtt….. Den grunnen kan dere nå se igjen i meg.
Sliter man med søtsug, ofte, da er ikke søtsaker den rette medisinen. Selv om de er aldri så mye sukkerfri. Det fyrer bare mer oppunder på behovet, og alt blir tusen ganger vanskeligere. Det som hjelper, er det jeg idag skal i gang med….. Mye fett og svært lite karbohydrater!
Fy flate, dette blir røft og tøft. Det tyngste er ikke en gang kiloene som har kommet på, jeg vet de forsvinner fort….. Det tyngste er makten sukkeret nå har over meg, tankene som vil lure meg og hvor jævlig kroppen føles. Oppblåst, forstoppet, null energi, vondt overalt og jeg føler meg helt i koma.
Hold dere fast, opp 5 kg, freakin 5 kg! Det bare på 1,5 uke med helt feil kosthold. Med tanke på forstoppelse siden det gikk skeis, og masse, MASSE vann i kroppen er ikke vekta noe problem. Det forsvinner fort, men hvordan jeg FØLER meg er altså mest grusomt.
Idag er det altså min dag 1, på boostmeny prinsipp. Dere skal få følge min reise, hele denne uka. Med under 10 gram KH hver dag, skal jeg om 7 dager meddele vekttap totalt og hvordan jeg da har det. Jeg oppdaterer også daglig, selv om dette er sårbart for meg.
Jeg har oppnådd mye, jeg føler IKKE fare for å komme permanent på feil sti igjen. Til det føles HK livet for jævlig…. Sorry ordbruken, men det finnes ikke annet å si. Jeg har vært borte hjemmefra i to uker, min største akilleshel å være på tur sånn. Av og til får jeg det til, av og til rakner alt.
Æsj, dette er sårbart for meg 😥 Men det er meg, en sukkeravhengig karbojunkie om jeg ikke passer meg…. Wish me luck!#lchf #boostuke #boostmeny

Jeg var faktisk veldig i tvil, på om jeg ville dele dette. Nå angrer jeg ikke et sekund, jeg har fått så ufattelig mange positive tilbakemeldinger. Det rørte rett og slett veldig i hjetet mitt, at så mange støtter meg og bryr seg om meg. Jeg som er vant med å bry meg om andre hele tiden, fikk masse kjærlighet i retur.

Jeg var i tvil, fordi mange ser på meg som det store «orakelet» og en mentor de ser opp til. Jeg legger ufattelig stort press på meg selv, men jeg klarte å se forbi det. Det er som det er, det er ikke rettferdig å bare dele et glansbilde. Når alt kommer til alt, så kommer jeg også fra et tungt og vanskelig sted. I mange år var jeg overspiser og i tillegg sukkeravhengig, det trollet kan lett få makt over meg den dag idag om jeg ikke er obs og fokusert nok.

Det er lenge siden jeg har hatt en sånn megasprekk, hvor jeg ikke hadde snev av kontroll i grunnen. Spisingen gikk på autopilot, kroppen føltes for jævlig. Men hjernen måtte bare ha…. Uff…

Igår var dag 1 på boostmeny (adlink), det er jo ganske ironisk at boostmenyen er selve grunnlaget for bedriften vi idag driver. Den ble utviklet av meg og min kollega, da jeg hadde en lignende tøff periode. Den reddet meg da, og den redder meg nå. Igår var jeg ordentlig hangover, svettet, kvalme og helt i koma egentlig. Brå overgang fra ekstrem høykarbo, og over igjen på superstrikt lchf. Det merkes, men jeg tar smerten. Jeg satte meg selv i uføre, og det er bare en ting som funker for å bli kvitt avhengigheten av det søte igjen. Det er å strippe inntaket av karbohydrater til det minimale 🙂

Jeg er altså ingen superwoman 24/7, 365 dager i året. Men jeg har absolutt ALLE verktøy og erfaringer, som fører meg tilbake på rett vei. Det er kanskje en av grunnene for at jeg kan rådgi andre ganske bra, jeg har mange erfaring og noen av dem er dyrt kjøpte….. Men det finnes alltid en grunn for mine råd, særlig når det kommer til ting som smaker søtt. Jeg vet hvordan det kan være, og hva det kan ende opp i.
Følg meg på instagram, der oppdaterer jeg svært jevnlig denne uken her.

Klem fra meg 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Meg på mitt mest sårbare….

  1. ahaugvik sier:

    At du klarer å ta deg inn igjen etter en sprekk (som forøvrig bare viser at du er ganske som oss andre) er en av grunnene til at jeg blir skikkelig imponert over hva du gjør! Så stå på! Heier på deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s