Oppdatering etter 3 dager på boostmeny!

NB! Innlegget inneholder reklamelenker!

Jeg hadde hatt noen tøffe uker med kostholdet, men takket være min erfaring og gode verktøy jeg har laget for meg selv, så er jeg nå godt tilbake i rutiner. Ekstra strenge rutiner nå da, i form av kostholdsplan (adlink) etter boostprinsippet.

Det var særdeles nødvendig for meg å gå hardt til verks, for å få bort alt av søtsug igjen og drive vannet ut av kroppen min igjen. Jeg har ikke følt meg så ekstremt oppblåst på aldri så lang tid, det var så ubehagelig. Bare det at kroppen gikk opp 5 kilo på 1,5 uke sier jo sitt, da har man virkelig hatt en matorgie man helst vil glemme. Det brakte mange tunge følelser på banen igjen for min del, i forhold til forhistorien min så var det ganske så smertefullt. Ikke fordi jeg var redd, jeg sitter på gode verktøy og vet hva som skal til i sånne tilfeller. Men det gjorde vondt å tenke på at jeg hadde matorgie hver bidige dag, for bare få år tilbake. Hvordan jeg orket det, aner jeg ikke. For det er regelrett smertefullt, men jeg visste vel ikke om noe annet.

Sukker og raske karbohydrater har en syk makt over oss, det er helt sikkert. Man bare spiser, ting går på autopilot og man bare må ha mer, hele tiden. Ekkelt og frustrerende.

Nå har jeg startet på 4 dagen min i skrivende stund, og ting er begynt å bli vesentlig bedre enn de første dagene. Sykt vekttap på 3 dager BTW, 3,4 kilo ned allerde! 🙂 Det er veldig tilfredsstillende å føle at kroppen er på vei tilbake til harmoni, full kontroll og at jeg ikke er oppblåst lenger. Enda har jeg jo litt over halve uka igjen, så enda mere kan jo skje på vekta frem til tirsdag morgen. Men  jeg er strålende fornøyd allerede, mer enn hva jeg kunne bedt om på så kort tid egentlig. De 5 kiloene er nok borte igjen rimelig kjapt uansett, så det er en lettelse.

Det å jobbe for å holde vekta er en ganske så vanskelig oppgave, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gripe det an. For jeg ser meg helt nødt for å bare gjøre som jeg gjorde da vekttap var målet, i og for seg null problem for da trives kroppen min bra. Så det blir strategien fremover, selv om jeg egentlig ikke jobber aktivt for å gå ned mer nå. Om det ender med at jeg alikevel går ned, så satser jeg på at kroppen finner sitt punkt hvor den stabiliserer seg. For jeg har lært en ting…. Jeg kan ikke spise masse bær, sukkerfritt godteri ol. Da kommer jeg aldri til å holde meg vektstabil, og jeg ønsker ikke å bli en jojo slanker for å holde vekta.

Jeg er klar over at litt variasjoner er vanlig, 1-3 kg opp/ned må man vel regne med i variasjoner. Det er greit, men når vekta går så kraftig opp som 5 kilo, og jeg VET at det er fordi jeg har spist crap. Ja, da er det ikke bra. Jeg skal tåle variasjon, men ikke på grunn av at jeg har spist usunt. Det er ikke bra for kroppen, eller psyken.

DSC_0002

DSC_0219

(Noen eksempler på hva jeg har spist)

Så da kan jeg være takknemlig, for at jeg har verktøyene jeg har etter mange års erfaring. At jeg kan hente meg inn igjen, selv om det er tøft. Jeg har nå på 4 dagen mye mindre søtsug og fysing, så det går fremover rett og slett. Nå ser jeg frem til neste uke, og mer grønnsaker. Jepp, da vet man at man er på riktig sti. Når man drømmer om litt mer grønnsaker, istedenfor godis og dritt 🙂 Først ferdig med denne boostuken (adlink), så er det strikt lchf som gjelder for min del fremover. Rett og slett! Så får jeg se hvordan det går, kroppen får bestemme heretter når det kommer til vekta. Jeg følger bare på 🙂 Blir gøy å oppdatere vekttap totalt ol. på tirsdag neste uke. Jeg irriterer meg bare over en ting, jeg glemte å måle cm før start. Antar at det hadde vært en rimelig massiv forskjell der ja… 😉

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Følelser og tanker i forbindelse med stort vekttap!, Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Oppdatering etter 3 dager på boostmeny!

  1. Marit Skare sier:

    Hei Ingrid. Jeg har også skeiet ut og lagt på meg litt. Du vet barn og barnebarn på besøk i høstferien , da blir litt anderledes enn vanlig hverdag. Men jeg lurer på hvilken boostmeny har har spist denne gangen, det ser deilig ut på bildene. Jeg har vært med siden prosjektmenyen og har kjøpt en med litt mer karbo. Men kunne tenke meg en ny boostmeny. Er der forskjellig å velge mellom? Jeg har spist LCHF i flere år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s