Jeg lurte meg selv……

For en komplisert tilværelse, jeg holder definitivt på med ting jeg ikke kan for tiden. Jeg lærer alilevel stadig, og ser nå fallgruven klart og tydelig.

Jeg jobber med å holde vekta, som dere vet. Det vil si at fokuset er på å ikke legge på seg igjen, og at det er fokuset istedenfor å stresse med å gå mer ned. Det er fremdeles der fokuset mitt ligger, men jeg klarte å lure meg selv. Tenk, etter så mange år klarte jeg å lure meg selv.

Jeg tenkte at å skeie ut litt oftere var okei, nå som jeg ikke behøver å gå mer ned. Jeg trodde at jeg kunne unne meg mer LK søtt, fordi vekttap ikke er et must lenger. Trodde også at jeg nå kunne spise mer bær ol. med verdens beste samvittighet, uten problemer.

Det jeg ikke tok med i betraktningen, var hvor mye dette trigger sukkeravhengigheten min. Hvor mye det trigger lysten til å overspise… Jeg tenkte jo ikke at jeg skulle unne meg sånne ting veldig ofte, men nå har jeg lært. Det nytter ikke med LK søtt hver lørdag for min del, og jeg må virkelig passe meg. Hva det endte opp med nå sist er et stort eksempel på det , endte opp med FULL karbosmell og 5 kg opp…

Nå er jo jeg nesten tilbake til vekta jeg hadde før jeg falt av lasset…. Så det går fint. Men jeg tar med meg lærdommen, jeg lurte meg selv….. Lurte meg selv til å tro at det er null problem å være litt mer liberal nå…

Det er et problem, et stort et tydeligvis. Så her er taktikken fremover:

Leve som før, når jeg prøvde å gå ned i vekt. Strikt lchf, minst mulig søtt og begrenset med meieri prod. Godt med grønnsaker, proteiner og fett. Vil jeg holde vekta stabil er det høyst nødvendig, og bare noe jeg må forholde meg til. Jeg kommer ikke til å stresse med å gå ned mer, men jeg vil følge kroppens signaler og lytte til det. Spise meg god og mett, og bare leve det gode liv. Om det ender med at kroppen min synest det er bra å gå ned litt til, så får den lov til det. Det ser jeg bare på som noe positivt isåfall. Men det viktigste for meg er å stabilisere, sørge for at jeg ikke går opp igjen og holder meg stabil og fin på samme vekt i det minste.

Så husk på det når dere kommer til mål vektmessig en gang, ikke lur dere selv! Kanskje er det like greit å fortsette med akkurat det man har gjort, uten å komplisere ting så voldsomt?

Ikke lur deg selv, det straffer seg 😉

Dette innlegget ble publisert i Tips for overvektsproblemer! og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s