Slik gikk boostuka mi, her er resultatet!

NB!Inneholder reklamelenker!

Ja, jeg sitter nå med flere tanker. Hva som skjedde tiden før boostuka mi, og hva jeg nå har oppnådd gjennom boostuka. For å lage et bilde, som kanskje kan hjelpe andre til å se hva en boostuke går ut på. Tenkte jeg å oppsummere ganske nøyaktig og detaljert. Da er det kanskje lettere å forstå hva man går igjennom, og hva man som regel får i retur.

På dag 1 var jeg helt fed-up, for å si det mildt, allerede kvelden før hadde jeg laget meg tusen unnskyldninger for å utsette det. Det var sukker trollet i meg som snakket, og jeg bestemte meg der og da for å dele dette med dere. For å øke egen motivasjon, legge litt press på meg selv og ikke minst dele at jeg også har tøffe perioder jeg må ut av.

IMG_20150927_145259

Her kan dere for eksempel se hvor ufattelig stygg huden min ble, fullstendig sprekk i 1,5 uke og dette var det som skjedde. Jeg mista (nesten) kragebeinene mine ut av synet og konturene i halsen var borte. Nesen var knallrød, masse illrøde urenheter på halsen og i ansiktet generelt. Dette er ikke noe jeg viser med glede, jeg viser det fordi det er en realitet. Sukker og karbohydrater fremmer betennelser, og dette er altså det som skjer med huden min…

IMG_20150929_085110

Dag en var jeg altså langt nede, som dere ser. Det var vanskelig for meg å forstå, siden jeg har all kunnskapen jeg trenger om dette i grunnen. Jeg vet hva sukker gjør med meg, jeg vet hva raske karbohydrater gjør med meg. Som regel starter sprekken med lavkarbo søtt, om jeg ikke er forsiktig. Jeg kan klare små mengder av og til, men om jeg gir etter og overkoser meg. Da havner jeg fort på sukkerkjøret, noe som ikke er bra.

På kvelden på dag 1 var jeg en millimeter fra å bryte hele opplegget, jeg ble så kvalm og svetta som fy på kvelden. Abstinensene var så kraftige fra den relativt massive kutten av karbohydrater, at jeg fikk merke det sterkt fysisk. Rett fra masse karbo, til godt under 10 gram karbohydrater på en dag. Den kjentes, og det gjør det for de fleste. Noen merker mer enn andre, saltshot eller mer salt i maten kan hjelpe og lindre en del. Jeg hadde jo gått opp syke 5 kg på 1,5 uke, bare i veskeansamlinger og dritt. Er det rart jeg var oppblåst? Samt at jeg bestandig blir forstoppet av masse sukker og karbo. Hvorfor vil man seg selv så vondt da? Vel, har sukkertrollet fått ordentlig makt, kan det være vanskelig å spore inn igjen på. For meg gjelder dette særlig om jeg er bortreist hjemmefra… det er jo i grunnen ingen unnskyldning, og jeg vet ikke hvorfor dette er et så stort problem for meg. Men på mange måter er jeg glad det ikke er omvendt, hadde akilleshelen min vært hjemme (der jeg tross alt er mesteparten av tiden) hadde det vært verre. Mange sliter jo med å havne utpå hjemme, når ingen kan se dem. Det problemet har heldigvis ikke jeg 🙂

Jeg kom meg altså igjennom dag nummer 1, med et nødskrik. Da det var fristende å bryte, og heller trappe ned. Da kan man unngå de sterkeste abstinensene. Men siden jeg var fed-up, og bare måtte komme i gang. Holdt jeg ut, og i tillegg hadde jeg jo offentliggjort boostuka mi. Litt vel flaut å bryte da 🙂 Så det var et smart knep av meg..

Dag 2 våkna jeg, ikke i drittdårlig form. Heller ikke i super form… Jeg var mest glad for at jeg klarte å holde ut kvelden før, og at jeg hadde fått sovet noenlunde om natta. Jeg gikk på vekta, og da steg jo motivasjonen bare 1000 hakk igjen. På det første døgnet kunne jeg konstatere en nedgang på hele 1,7 kg på vekta. Det gav virkelig motivasjonsboost. Jeg var litt ekstra sulten på dag to også, så måtte «småspise» litt kjøttpålegg og majones på kvelden. Ekstra fett og proteiner, det hjelper.

Dag 3 var egentlig mye lik som dag 2, uggen i formen. Men kvalmen var vesentlig bedre, hodepine har jeg ikke hatt. Tror det henger sammen med at jeg virkelig passer på at jeg har ekstra salt inn når jeg booster. Sjekk på vekten ga et nytt smil rundt munnen, hadde gått ned 800 gram iløpet av døgn nummer to. Totalte vekttap på 2 dager lå nå på 2,5 kilo. Klart man føler seg klar for fortsettelsen da, får masser av motivasjon. Tok også litt ekstra med fett og proteiner om kvelden, da jeg fyste en del. Økt sult er rimelig normalt de første dagene, så det er fullt lovlig å spise litt ekstra enn det kostholdsplanen (adlink) sier om man føler behov.

Dag 4 våknet jeg egentlig mye likt som de andre dagene, litt sånn i koma. Ikke noen kritisk dårlig form, det var jeg ikke i dag 2 eller dag 3 heller. Litt vanskelig å forklare, men litt sån halvveis på en måte, slapp og ikke 100%. Ikke så rart, siden kroppen venner seg til å gå på fettforbrenning igjen. Jeg saboterte jo egen fettforbrenning ganske så bra i 1,5 uke, så at kroppen protesterer ved omlegging er ikke det minste rart. Dette kaller man keto-flu, og jeg har virkelig kjent på den uken som har gått ja. Kjapp tur på vekta fikk smilet på plass atter en gang, minus 900 gram siden dagen før. Totat vekttap var nå altså 3,4 kg på 3 dager… Jeg tenkte at uansett hva som skjer de siste dagene nå, så er jeg pokker meg fornøyd 🙂 Utpå fredagen kjente jeg mindre og mindre til fysing også, men jeg var noe emosjonell. Vet ikke helt hvorfor, men det var vel bare en reaksjon på det hele.

Dag 5 som var lørdag for min del, var på mange måter et lite vendepunkt. Jeg følte at energien var litt på vei opp igjen, og turen på vekta gjorde ikke gleden mindre. Det siste døgnet hadde jeg nå gått ned 500 gram til, for godt til å være sant nesten. Vekttapet mitt totalt var nå oppe i 3,9 kg, på 4 dager (har veid meg om morgenen hele tiden).  For alvor kom tanken om at jeg kanskje kom til å slippe billig unna, kanskje det var mulig å gå ned de 5 kiloene på bare en boostuke (adlink)…. Jeg turte ikke helt å håpe for mye, for jeg var faktisk godt forberedt på at en uke ikke kunne fikse dette her. Formen ble faktisk bedre og bedre utover dagen også, og da jeg la meg på kvelden var jeg faktisk lys våken. Selv om det var sent, og jeg burde være trøtt. Jeg kjente at nå, nå kommer energien tilbake til meg 🙂

Dag 6 på søndag våkna jeg ganske tidlig til at det var søndag, og jeg var lys våken. Ingen følelse av å være i koma eller noen ting 🙂 Gjennom de første dagen slet jeg med å jobbe helt optimalt, men søndag følte jeg meg så full av energi at jeg jobbet hele dagen. Var utrolig tilfredsstillende å få gjort så mye, ble skikkelig glad. Da jeg sjekka vekttapet om morgenen, hadde jeg faktisk gått ned nye 600 gram. Totalt vekttap de første 5 dagene var nå opp i 4,5 kg. For godt til å være sant, samtidig var det kanskje ikke så rart. Med tanke på alt drittet jeg hadde spist i 1,5 uke, så er det forventet at mye veske forsvinner fra kroppen.

Dag 7 på mandag (igår) våknet jeg atter en gang uthvilt, sultfølelsen har egentlig vært ganske i dvale siden søndag. Kan gå langt på dag, før jeg spiser frokost 🙂 Jeg gjorde rutinen min, gikk på vekta om morgenen. Kunne da konstatere at jeg hadde gått ned nye 400 gram, vekttapet totalt var nå 4,9 kg på 6 dager. Jeg trodde aldeles ikke at det var mulig å gå ned mer nå, allerede mye mer enn hva jeg så for meg. Jeg var igår i et møte, som var veldig spennende for meg. Ellers jobbet jeg som normalt, og hadde masser av energi. Keto-flu var for alvor over, så ufattelig deilig.

Idag tidlig gjorde jeg altså opp endelig status, etter 7 hele dager. Hadde gått ned nye 600 gram, og totale vekttapet på min boostuke ble hele 5,5 kg. Vet dere, dette hadde jeg ikke sett for meg. Jeg hadde sett for meg at jeg muligens kunne klare å gå ned mellom 3-4 kg av de 5 som kom på, det var min forhåpning. At 5,5 kg forsvant,  på en uke, hadde jeg rett og slett ikke turt å drømme om. Jeg kan ikke la være å tenke: «Fy søren, så billig jeg slapp unna». Ja, ja… billig og billig. Jeg råder absolutt ingen til å ryke på en sånn smell jeg gjorde, det er for vondt og altfor smertefullt. I tillegg er det en ganske tøff prosess å få seg selv nullstilt igjen, og komme i fin flyt igjen. Jeg har kjent på keto-flu, vært slapp og generelt utilpass spesielt de 4 første dagene. På dag 5 lettet det en god del, dag 6 og 7 var det over. Da kom endelig min gode energi tilbake, og takk og lov for det.

IMG_20151005_142215

Som dere sikker kan se har jeg fått konturene på halsen tilbake 🙂 Huden min er ikke perfekt enda, men det er en vesentlig forbedring.

20151005201408635_resized Her er egentlig en liten «serie» ifra uka som har gått.

På toppen er starten/før boostuka, nederst er etter 6 dager. Det er sikkert veldig tydelig at jeg har hatt det noe tøft, men  det er tøft å starte på nytt. En boostuke er ingen dans på roser, men det er gjennomførbart. Det å endre en livsstil er ikke en dans på roser heller, for de som tenker på å endre livsstil. Det krever en innsats, og man må være motivert.

Til slutt ønsker jeg virkelig å legge til: Boostmenyen  (adlink) er IKKE ment som en qiuck fix!!! Tanken bak boostmenyen er rett og slett en kickstart (for de fleste), at man tømmer lagrene i kroppen for karbohydrater og kommer et godt stykke på vei fra å bli kvitt søtsuget. Menyen er så variert som mulig er, i forhold til at det er minimalt med karbohydrater i den. Boostmenyen bør ikke brukes som en jojo-greie, annehver uke på boostmeny og annenhver uke på høykarbo for eksempel er IKKE å anbefale. Det skal ikke være en quick fix, og en quick fix finnes ikke. Det er ment som en motiverende start i reisen videre, en start på en ny livsstil som skal være varig. En boostmeny kan med fordel brukes om du først har gjort generaltabben og havnet utpå karbokjøret, slik som jeg nå gjorde. For å komme på sporet igjen 🙂 Den kan også brukes om du er på et platå, jeg brøt mitt platå i Mai i år ved hjelp av boostprinsippet. Jeg holder meg til lavkarbo (strikt lchf), og jeg har null ønske om å jojo-slanke. Jojo-slanke er ikke bra for kroppen i det lange løp. Noen få kilo i differanse er jo rimelig normalt, uansett hvor flink man er. Men 5 kg + er ikke noe jeg ønsker å sprette opp/ned igjen. Jeg gjorde en tabbe, jeg fikk betale for den.

Det er bare viktig for meg å formidle, at dette ikke er ment som en kjapp løsning. For det er det ikke… booster du deg ned 5 kg på en uke, kommer jo de tilbake om du går tilbake til gamle vaner, istedenfor å bygge videre på det du har oppnådd med boosten din. Varig livsstilsendring er det som må til, derfor velger mange av våre kunder å gå videre på strikt lchf etter endt boostuke 🙂

Ta kontakt om noe er uklart, via dette kontaktskjemaet her (link).

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Slik gikk boostuka mi, her er resultatet!

 1. Hilde Bertine sier:

  Wow, dette er rett og slett for imponerende til å ikke kommentere!!! (og jeg kommenterer blogger sjelden)
  Det er ikke bare de 5kg som er imponerende, noe det virkelig skal sies at det er altså! Og jeg gleder meg til jeg mottar boostmenyen og kommer igang (kjøpte den i går) 🙌😁
  Det jeg kanskje ble mest imponert over er huden og halsen din..så mye bedre på så kort tid! Du har jo fått en fantastisk glød i tillegg til at urenhetene er mye bedre. Ikke bare en bra livsstil å spise lchf, men kostholdet gjør jo underverker for huden også.. Så vinn-vinn, vekt og hud.. Woohoo 💪 😊 Tusen takk for en inspirerende og motiverende blogg 💜💜💜

 2. Du er kjempeflink! Jeg gikk over til lavkarbo for et par år siden, og har aldri hatt det så bra før! Nå spiser jeg ikke direkte lavkarbo lenger, men jeg spiser langt mindre karbohydrater enn det som er «vanlig» og holder meg helt unna hvitt mel, pasta, ris og sukker 🙂 Litt karbo må jeg bare ha, for å fungere best på muskelbyggingen min. Men da henter jeg dem fra bedre kilder 🙂

  Du var til utrolig stor hjelp og inspirasjon, da jeg først gikk over til lavkarbo. For i starten er det forferdelig vanskelig å vite hva man kan spise, når man ikke kan spise brød til nesten alle måltider, haha! 😀 Jeg kommer fortsatt innom for inspirasjon og blir imponert av deg hver gang!

  Stå på videre, du er super!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s