Slik går forsøket!

Tenkte å ta meg litt tid nå, til å oppdatere dere litt rundt IVF forsøket. Jeg var igår til den første undersøkelsen, for å sjekke utviklingen. Jeg hadde en magefølelse på at det gikk litt bedre enn sist gang, og den var vel relativt riktig. Ingenting er jo sikkert enda, på noen som helst måte. I et IVF forsøk så er det ufattelig mye som skal klaffe, og et innsett av et befruktet egg er enda «langt» frem i tid. Det som skjedde forrige gang, var jo at ingen egg var gode nok. De «døde» kjapt, og av dem som ble befruktet var det bare et som overlevde natta og begynte å dele seg. Alikevel så ble det ikke noe innsett, fordi det viste seg at det ikke delte seg normalt.

Slik jeg har forstått det så var noe av problemet at eggene ikke hadde helt optimal størrelse, og at de rett og slett ikke var av noen bra kvalitet. Som dere sikkert forstår, så er det jo umulig å si noe om hvordan kvaliteten blir denne gangen. Alt vi kan gjøre, er å vente og se.

Det som er bedre denne gangen er utviklingen som har skjedd så langt, jeg hadde kommet lenger på første ultralyd nå enn forrige gang. Det var mange cyster på eggstokkene som vanlig hos meg, men mange av dem var små og rundt 6 mm. Men det var en del av dem som hadde begynt å vokse, og jeg tror det var ca. 7-8 til sammen (husker ikke helt) som var 10 mm ca. De må bli 18 mm tror jeg det er, før eggløsningsprøyten kan settes. Fordi eggene skal vel være ca. 20 mm ved uthenting. Så da blir det ikke noe uttak på fredag, slik vi håpet på. Det som skjedde var at de nå økte dosen min, fra 137,5 IE og opp til 175 IE. IE står for internasjonale enheter, for de som lurer.

Så fra igår og frem til og med fredag skal jeg sette 175 IE, og forhåpentligvis så er det nok. Da blir isåfall uttaket på mandag, rett over helga. Dette betyr at i forhold til sist gang, så ser det nå foreløpig ut som om det går fortere enn forrige gang. Forrige gang ble jeg stimulert med hormonsprøyter i hele 16 dager, før vi kom til uttak den 18 dagen. Det var ganske lenge, og var veldig tungt. Nå krysser vi alt som krysses kan for at det går bedre nå, og at vi får vite på fredag at det er klart for et uttak av egg på mandag. Det ser foreløpig sånn ut, men vi må jo sjekke på fredag om det er blitt som vi håper og tror. Det er så mye som skal klaffe hele tiden, og det er en prosess som man bare må igjennom.

Jeg merker at magen blir mer og mer øm og stinn. Jeg er ganske så oppblåst også, så den nesten flate magen min er herved på pause 🙂 He he he, det visste jeg nå på forhånd. Så det får bare være sånn, jeg tåler det. Vi er veldig håpefulle, men holder litt tilbake. Da vi kan oppleve akkurat det samme som sist gang, og de på klinikken er forsiktige med å gi oss forhåpninger også når det kommer til forsøket vi er inne i nå. Det merket jeg igår, så det er vel en grunn for det.

Men samtidig så hadde vi en flott samtale med dem, og det kom frem at det var flere ting vi kunne prøve om det ikke gikk som planlagt nå heller. De har med andre ord planer for oss, og vi ble påminnet at det enda er tidlig i prosessen. Så å gi opp er ikke et alternativ, rett og slett. Det som ble nevnt igår, er at det kan bli aktuelt for meg å få gjennomført en laproskopi, det er en kikkhulls operasjon. Da kan de sjekke om det kan være andre ting som gjør det vanskelig, de kan drille bort cyster (eller hva de kaller det) ol. Får vel vite mer om tanken bak det, om vi kommer til det. Jeg er iallefall kjempe positiv til en laproskopi, jeg ønsket egentlig det før vi gikk i gang med IVF. Men vi ble sendt til IVF først, og det er egentlig helt greit sånn sett. Samtidig synest jeg det er veldig greit, om jeg får en laproskopi om det kan hjelpe.

Ellers så går det fint med meg, jeg er ikke helt i 100% form. Men det hadde jeg heller ikke regnet med. Alikevel er jeg i såpass god form at jeg får gjort jobben min, og det er deilig å ha det og fokusere på.

Nå håper jeg at de eggene som var begynt så fint og vokse, er store og fine på fredag. Slik at det blir uttak.. det værste som kan skje, er vel om det blir for få egg. Da vet jeg ikke om de avbryter oss, igjen….. Den tid den sorg. Men det er vel kanskje litt tvilsomt om det blir for få, jeg er vel heller redd for at alt det andre skal ta løst nedi der i tillegg liksom… Men nå er det nå noen få dager frem til fredag, og forhåpentligvis skal jeg bare sette Gonal F 3 ganger til, før det blir eggløsningssprøyte next.  Ber en stille bønn inni meg kjenner jeg, dette må bare gå bedre enn sist.

IMG_0308

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, PCOS og veien mot et barn! og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Slik går forsøket!

  1. Ønske deg / dere så masse lykke til med -IVF. forsøket !! kjenner meg igjen så masse i dette.. med medisiner, sprøyter, håp, ventetida,, spenning..og forventningspress ! Har i dag to flotte barn..1 gutt og 1 jente med hjelp av Ivf.. og det lyktes på første forsøk på begge. men vi var heldige! men den frustrasjonen og ventinga va det verste!! og ikke minst innsett av egg der det måtte gå 14 daga før vi fikk vite om det hadde lyktes .Har fulgt med litt på bloggen din og må bare si stå på videre!!

  2. Nina Nilsen sier:

    Så hyggelig å lese at dere er i gang med IVF igjen 🙂 jeg er gravid i uke 33 med IVF, og fjernet cyster på eggstokkene før forsøket. Har også PCOS, og hadde en såkalt perlerad med cyster i den ene eggstokken som ble fjernet 🙂 krysser fingrene for dere 🙂
    -Nina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s