Julen 2015!

//reklamelenker//

Julefreden senket seg, og det var godt. Vil benytte anledningen til å takke de to samarbeidspartnerene jeg har hatt med på laget i julekalenderen. Økosjokolade (adlink)og Funksjonellmat AS (adlink) stilte med flotte premier, til stor glede for mange 🙂 Ut året har Funksjonellmat 3 for 2 på alle sine produkter hos helsekostbutikken Life, så det er enda ikke for sent å få laget seg noe sunnere snack i romjula. Økosjokolade sine fantastiske kakaoprodukter fås også i alle helsekost butikker, kanskje det frister å lage raw sjokolade til romjulskosen? 

I julen så langt har jeg slappet av med familie, som de fleste andre vil jeg tro. Stappet altfor mye mat i kroppen, som de fleste andre der også vil jeg tro 🙂 Man lærer aldri, og har ikke vett til å stoppe. Igår kveld var jeg rett og slett veldig uvel fordi jeg var så stappa, så da bydde det meste meg imot. Idag har jeg startet dagen mye mer fornuftig når det kommer til mat, det merkes for å si det sånn. Valgte et bedre brød alternativ ( 14 karbo pr 100 gram) til frokost, og til middag er det kalkun og jeg sklir LETT forbi poteten.  Jeg har altså tatt meg litt i skinnet og kutter karber der jeg kan, og det gjør godt.

Ikke noe strikt LCHF her  akkurat, men det er greit å stramme inn litt og ikke la hele jula flyte fritt. For min del så merker jeg hvor oppblåst og uvel jeg blir av å spise nesten non stop. 

  
Ellers så har jeg endelig komt i gang med trening igjen, etter 2,5 uke uten sånn ca. I forbindelse med IVF får man treningsforbud en periode, pga veldig tunge eggstokker. Så man får ikke lov til å hoppe, løpe ol. Nå er jeg kommet i gang igjen, og selv om jeg merker det er forstørret der nede enda. Så funker det helt fint, ikke fått problemer selv med hopp og sprett 🙂 

Kanskje dere også trener eller er i litt aktivitet i jula? Det gjør godt, la kroppen få kjøre seg litt mellom slagene. Det værste man kan gjøre er egentlig å bare sitte i ro, og attpåtil spise hele tiden nesten. Trening kan ikke hindre vektoppgang eller få oss til å gå ned i vekt uansett hva vi spiser, men det gjør veldig godt for kroppen og bli brukt litt. Få pulsen opp, og kjenne at man lever litt 😉 Sitte stille og spise, i tillegg til at maten generelt er mer usunn enn til vanlig. Det sier seg selv er en dårlig kombo. I tillegg så føler man seg jo litt mer opplagt, om man får litt fart i blodomløpet. 

Jeg trente før frokost idag, fordi vi venter gjester her til middag idag. Planlegger man litt, får man alltids tid til å putte inn en halv times tid. Og de fleste av oss har nok tid til litt bevegelse i julen, hele familien kan jo gjøre det sammen for eksempel 😉 

Uansett, sunn mat eller mindre sunn mat. Trening eller ikke trening, jeg håper dere slapper av også. Nyter tid sammen med familie og venner, uten dårlig samvittighet. Snart er det nytt år og nye muligheter, er viktig å huske det også. Fortsatt god jul 🎄

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

1 svar til Julen 2015!

  1. Heidi sier:

    Hei:) Har fulgt litt med på den gamle bloggen din, mest for å finne oppskrifter til LCHF kosthold 🙂 Har vore litt fram og tilbake på LCHF dei siste åra, og veit kor bra det er for meg, men det blir ofte til at eg sprekker, spesielt i ferier. No i jula har eg likevel klart å holde meg godt innafor, og det kjennes bra. Det er jo så masse god julemat som er innafor, og eg har aldri vore spesielt glad i julekaker, så det er lett å holde seg unna… MEN.. Her kjem spørsmålet: Har ein stor lidenskap for Cola Zero, og tenker at det kan vere årsak til at eg ikkje oppnår dei store vekt- resultatene??
    Eg er ikkje overvektig, har «berre litt ekstra» her og der, men følger kostholdet mest Pga angstproblematikk, og eg merker stor forskjell dersom eg inntar sukker/ andre raske karbohydrater.
    Helsing Heidi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s