Oppsumering av 2015!

//reklamelenker//

Jeg tenker det er på tide og oppsummere året som har gått, hvordan ble året og hva kan jeg lære av videre inn i 2016. Jeg må bare starte med at 2015 har vært helt fantastisk, det beste året på lenge. Er veldig fornøyd med det meste som har skjedd, og noen ting jeg kan lære av i det nye er det alltid.

Januar, februar og mars!

Jeg startet året litt smådårlig, jeg slet med mye angst og uro. Endelig ble jeg tatt på alvor av lege, og jeg fikk en ordentlig sjekk på det som egentlig plaget meg og lå bak angsten. Jeg sliter med masse ekstraslag på hjertet, og det har jeg egentlig gjort mer eller mindre siden tenårene. Jeg opplevde en forverring, og jeg fikk mye angst pga. det. Jeg fikk henvisning til spesialist, og jeg har ingen alvorlig lidelse. Urolig hjerte og mange dobbeltslag, men ikke noe farlig i det hele tatt. Det hjalp veldig på, bare å få vite at det ikke var noe farlig, jeg har også fått medisiner jeg kan ta om det er ordentlig ille i perioder. I Mars kom jeg i gang med trening igjen, etter at jeg rett og slett ikke hadde klart pga den sterke angsten.

Siden det har jeg vært så og si fri for angst, deilig 🙂 Jeg har lært meg å leve med ekstraslagene, og noen sa til meg at de levde så godt med det etter at de ble ordentlig sjekket. Jeg tenkte der og da at det ikke var mulig, joda, det er det. Jeg lever helt fint med det, så lenge det ikke er farlig.

Jeg kom godt i gang med videre vekttap for nytt IVF forsøk, og jeg hadde tatt bort 5 kilo iløpet av jan/februar.

wpid-img_20150130_105920.jpg

Dette var vel meg i januar.

April, Mai og Juni!

Jeg fortsatte min vei nedover på vekta i april, mai og juni. Fortsatte treningen og vi gikk mye på fjellet i April. Fin natur, god mat og mye trening.

wpid-1944537-10-1430663365681.jpeg

Jeg var under NAV og i tiltaket som de kaller raskere tilbake, i håp om å finne meg jobb. Jeg var utplassert på en ungdomsskole i nærområdet og jeg likte meg veldig godt der. Samtidig så sleit jeg litt etter påsken, jeg havnet utpå kostholdsmessig, og brukte lang tid på å komme meg på riktig spor igjen. Det resulterte jo såklart i oppgang på vekta, og jeg var fortvilet. Samtidig skulle dette vise seg å bli et vendepunkt i min tilværelse, jeg visste hva som måtte til for å komme meg på riktig spor igjen. Jeg hadde tross alt gjort det flere ganger før, og det eneste som kom til å hjelpe meg var å strippe kosten for karbohydrater.

Jeg hadde blitt godt kjent med August, via min adminrolle i en lavkarbo gruppe på facebook. Til slutt endte det opp med at vi gikk sammen om et prosjekt i mai, hvor vi satte opp en matplan med under 10 gram karbohydrater pr. dag. Denne skulle vi følge begge to, og se hva som skjedde med kroppene våre. Kom vi til å reagere likt? Gikk jeg ned igjen det som kom på? Hjalp det å kutte ut meesteparten av meieriproduktene forutenom smør? Jeg var spent, og sykt motivert. Det var givende og gjøre dette sammen med en venn, og vi kjørte uka omtrent helt likt.

Noe plan om å starte eget firma hadde verken jeg eller August på det tidspunktet, det var ikke i tankene våre rett og slett. Mange har trodd at det var planlagt, det kan jeg si at det slett ikke var. Etterhvert som jeg merket hvor utrolig bra jeg responderte på kostholdsplanen vi hadde laget, kom jeg på å kjøre en prosjektuke på bloggen. Hvor alle som ville kunne prøve seg en uke, på samme meny som vi hadde fulgt. Både meg og August satt igjen med kjempegode resultater etter uken, og vi ble egentlig litt overrasket over at vi hadde opplevd mye av det samme. Jeg var nærmere IVF kravet når det kom til vekt, enn hva jeg noen gang hadde vært etter den uken. Etter en uke til var jeg i mål med IVF kravet, og jeg hadde da gått ned 10 kilo fra jan-mai. Vi gjorde klar for prosjekt uken, jeg holdt på å svime av når over 800 meldte sin interesse! 😮

20150513233750961

(Her var jeg i mål med kravet)

Allerede før prosjektuken var ordentlig ferdig, haglet det forespørsler om vi kom til å fortsette med dette. Om vi ikke kunne holde på videre, og at folk veldig gjerne ville ha tilbudet og hjelp videre. Grunnlaget var lagt, og før vi fikk sukk for oss hadde vi startet firma og var i gang. Helt merkelige tilfeldigheter, og jeg klyper meg fremdeles i armen. Livet mitt fikk en helt ny mening, og jeg ble fri fra NAV. Plutselig kunne jeg jobbe med det jeg virkelig brenner for, og jeg har vært takknemlig siden.

Mer informasjon om oss finner dere på hjemmesiden (adlink) vår, vi er fremdeles i drift og der kan du få hjelp og støtte om du trenger. Høydepunktet i år vil jeg si var Mai mnd. den mnd. og dette prosjektet har endret livet mitt totalt. Fra å gå å føle seg unyttig, til å være veldig nyttig hver eneste dag, for mange mennesker 🙂

Juni, Juli og August!

I slutten av juni hadde jeg faktisk gått ned 4 kilo til, siden jeg nådde kravet. Alt pga kostholdsplanene som vi hadde begynt å lage og prinsippet vi brukte i dem. Det løsnet virkelig opp i min stillstand på vekta, og jeg fikk ordentlig fart nedover. Jeg var så happy da sommeren kom, overlykkelig.

wpid-20150830152943953.jpg

Jeg var nervøs for juli mnd. da jeg skulle være på turne så godt som hele mnd. Det gikk som forventet ikke knirkefritt, jeg gjorde det bedre enn før. Men jeg klarte ikke å holde på kostholdet like bra som hjemme, altså som forventet. Ingen direkte krise var skjedd, og jeg kom meg okei inn igjen i august. Sommeren østpå og sørpå var eventyrlig fin, og vi hadde mange glade voksne og barn innom teltduken vår. Perfekt sommer, men litt travelt og drive både cirkus og kostholdsveiledning i noen uker. Var kjempesliten da sommeren var over…

September, Oktober og November! 

September kom, og vi reiste på «ferie» til mine foreldre, det måtte til. I mai ble vi nemlig tante og onkel til verdens søteste nevø, han var desverre født i uke 25+3 og var med andre ord ekstrem prematur. Det var et lite sjokk, men i september kom de hjem med den lille gutten og vi bestemte oss for ferie på Osterøy. Vi selv hadde fått beskjed om at IVF forsøk i sep/okt var uaktuelt, da det var skjedd en feil. Så da reiste vi rett og slett på ferie da. atter en gang fikk kostholdet mitt seg en knekk. Da vi kom hjem igjen i slutten av september var det komplett, vekta hadde fått et skikkelig hopp oppover på skalaen igjen. Det var vondt, det var så smertefullt. Det var nok en liten reaksjon på alt som hadde skjedd, all den harde jobbingen og at jeg var totalt utslitt.

wpid-img_20150929_084419.jpg

Allikevel er jo ikke jeg kjent for å gi meg, så da jeg la ut dette bildet tok jeg dere med på min reise den uken. Atter en gang tok jeg i bruk vår egen kostholdsplan boostmeny (adlink) og uken gjorde meg nok en gang fantastisk godt. Iløpet av oktober hadde jeg gått ned de 5,5 kiloene jeg hadde gått opp igjen på en uke med boostmenyen, pluss 2 til etter en ukes tid til. Vekta landet på 78 kilo, og jeg var storfornøyd. Noterbart at de 5,5 kiloene jeg gikk ned på en uke med boostmenyen var mye vann, kroppen min hadde så mye vann og jeg var så oppblåst… Alikevel takket jeg høyere makter for at jeg slapp billig unna med sprekken min, og jeg hadde det bra. Søtsuget forsvant, energien kom tilbake og kroppen føltes normal igjen.

IMG_0252

Så kom november mnd. og vi skulle ha vårt andre forsøk med IVF/ICSI. Endelig kom tiden, og jeg la vekttap litt til sides. Egentlig var jeg fornøyd med hvor jeg var kommet så hadde i grunnen ikke noe mer mål med vekttap heller.

Jeg startet på sprøyter i november, men uttaket kom ikke før 1.desember. Jeg merket stor forskjell på reaksjonen på medisinene kontra første forsøk i 2014, som ikke endte så bra. Jeg delte hele forsøket med dere denne gangen også, og jeg tror dere fikk se et annet forsøk denne gangen. Alt gikk så mye bedre, bortsett fra uttaket som var verre. Jeg kjempet meg igjennom, og motivasjonen ble at legen hele tiden fortalte hvor enormt mange store og fine eggposer jeg hadde. Jeg ville ikke stoppe, selv om de sa at de kunne. Motivasjonen for å få ut alle potensielle gullegg var for stor.

Desember!

Er ikke vanskelig å se hva som var før egguttaket og hva som var etter 🙂 Jeg var så sliten og utladet etter det vonde uttaket, samtidig overlykkelig over at jeg klarte å stå det igjennom og at resultatet forhåpentligvis var kjempebra. Alikevel reiste vi hjem med nervøsitet, de hadde tatt ut 19 egg. Men spørsmålet var hvordan befruktningen gikk, var der vi fikk sjokket i 2014. Da ingen av eggene var gode nok, og da tok de ut 17.

Jeg ringte selv 2. desember for å få vite hvordan det gikk, da var den forespeila tlf. 1 time på etterskudd. Så jeg orket ikke vente lenger. Gleden var stor da hele 7 egg var fint befruktet. Så kom angsten for at delingen ikke skulle bli bra nok. Jeg pustet ikke ordentlig før vi kom på KK dagen etterpå, og fikk vite at et perfekt egg skulle settes inn og 3 gikk på frys. Tenke dere det, hele 3 egg på frys. Forsøket i år, kontra 2014, var som natt og dag. Alt pga vekttapet, er jeg sikker på.

Nå ble jo forsøket av negativ art, jeg ble ikke gravid. Vi ble begge kjempelei oss, men så prøvde vi å fokusere på det positive opp i det hele. At vi faktisk har fått bekreftet at jeg kan få bra egg, og at det er store sjanser for å lykkes for oss. Men jeg må nok innrømme at jeg har hatt det litt tungt, det har vært stunder som har vært tunge. Det tar på psykisk og gå igjennom disse forsøkene, nå håper vi på fryseforsøk så snart som mulig neste år.

img_0524

Nå er det jul, og igjen har ikke kostholdet mitt vært optimalt. Jeg prøver å ikke stresse for mye med det, jeg har ikke lagt på meg så veldig mye. Ikke mer enn at en uke tilbake på lchf kan fikse det. Meste er nok vann ja, så jeg prøver å slappe av med det.

2015 har vært et fantastisk år, det må jeg si. Jeg har utrettet mye, har gått ned 12 kilo. Har blitt selvstendig næringsdrivende, har rett og slett hatt det veldig bra. Jeg ser tilbake på året med glede og entusiasme for det nye året som kommer. Jeg håper å fremdeles få lov til å hjelpe mange andre mennesker, med å få et bedre, sunnere og lettere liv. Jeg skal holde foredrag på kostholdskonferansen i Larvik i slutten av februar. Jeg skal fortsette å jobbe for det jeg tror på, og jeg skal bli ferdig med studiene mine.

Det jeg tar med meg fra 2015 og skal prøve å lære av, er å være mer konsekvent. Ikke la meg vippe så lett av pinnen… For selv om jeg fikser mye med en uke på boostmenyen (adlink), så er det ikke bra å få sånne voldsomme avsporinger. Jeg ønsker ikke å være så veldig jojo på vekta, jeg ønsker å holde meg innafor 78-80 kilo og holde meg stabil i det området. Jeg spiser lavkarbo, fordi jeg tror på at det er sunneste måten å spise på for meg. Om jeg skeier litt ut gjør ikke det noe, problemet er når jeg sporer helt av i uker i strekk. Det skal forhåpentligvis bort i 2016.

Om jeg har noen mål med vekttap i 2016? Nei, i grunnen ikke. Jeg skal få av vannet etter jula, så skal jeg holde meg stabil først og fremst. Det er hovedmålet mitt for 2016, ikke legge på meg igjen og holde vekta. Om jeg går ned 3-5 kilo til, sier jeg ikke nei takk. Men det er ikke noe jeg kommer til å ha hovedfokus på.

Nyttårskort Ingrid

Da gjenstår det bare å ønske riktig godt nyttår til dere fantastiske mennesker! Ta deg litt tid til å reflektere over 2015 før det forsvinner, så kan du ønske 2016 velkommen ikveld ved midnatt. Ta med deg det positive og bygg videre på det, og lær av det som kanskje var mindre bra.

Skal du starte med ny livsstil fra nyttår kanskje? Se på mitt 2015 år, det var langt fra perfekt kostholdsmessig. Jeg klarte allikevel å gå ned 12 kilo 🙂 D handler om å ikke gi seg, prøve å holde fokus. Jeg har en svakhet, det er når jeg er borte hjemmefra. Da ryker det ofte på en smell, men dette skal jeg atter en gang prøve å bedre i 2016. Kanskje jeg lykkes enda bedre med det nå 🙂

Riktig godt nyttår, du er god nok 🙂

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s