5 deilige lavkarbo måltider!

//reklamelenker//

Det er nytt år og nye muligheter for de fleste, er det ikke deilig? Det er noe med blanke ark og et helt nytt kapittel og skrive. De fleste av oss har godt av å redusere inntaket av spesielt raske karbohydrater, og mange av oss har godt av å kutte drastisk ned på karbohydrater generelt.

Er du i faresonen for å utvikle diabetes?

Har du pcos syndrom?

Har du høyt blodtrykk?

Da kan lavkarbo kosthold være akkurat det du trenger for å forbedre din helse. Gå gjerne til legen din for å holde øye med eventuell fremgang, det kan være svært så motiverende på veien.

Jeg jobber fulltid med å veilede andre innenfor et lavkarbo kosthold, selv har jeg gått ned 62 kilo ved hjelp av dette kostholdet. Jeg er fri for sykelig overvekt, og er mye friskere enn før. Selv satser jeg på å virkelig kicke i gang det nye året med en uke på kostholdsplanen vår boostmeny (adlink), vår absolutt mest solgte kostholdsplan. Tett etterfulgt av lchf strikt meny. Jeg bruker boostmenyen for å få bort vann fra kroppen, bli kvitt søtsug, komme raskt i ketose og få energien tilbake. Det er nok neppe kun meg som har vært litt for slapp med kostholdet i julen?

Her skal dere få 5 forslag til deilige lavkarbo måltider!

wpid-dsc_0218.jpg

Stekt laksefilet med smørstekt asparges og blomkålmos!

Kjempedeilig måltid, stek eller damp fisken og krydre med det du liker best. Asparges stekes i smør i stekepanne, salt og pepper er kjempegodt og enkelt. Blomkålmos lager du kjempe enkelt ved å dampe ca. 150 gram blomkål i lettsaltet vann. Slå av alt kokevannet, tilsett en god ss smør. Bruk stavmikser og mos blomkålen, smak til med salt og pepper. Dette er aldeles nydelig, og mettende middag.

wpid-dsc_0296.jpeg

Roastbiff med remulade, stekt løk og salat!

Oppskrift på dette finner dere i dette innlegget HER (link) Dette er nydelig godt og passer perfekt til frokost, lunch eller kvelds. Roastbiff blir absolutt best om du tar deg den enkle jobben å lage den selv, orker du ikke kan du jo alltids kjøpe ferdig. Jeg har brukt kjøpe remulade, enkelt og greit. Inneholder litt karbohydrater, men jeg bruker veldig lite som dere ser. Ønsker du ikke å bruke remulade, kan majones være like så greit. Da sparer man litt karbohydrater. Men husk, lite remulade gir mye smak 😉

wpid-dsc_0223.jpg

Hamburger med hjemmelaget burgerdressing, agurk og ruccola!

Hamburger lager du av kjøttdeig, eller karbonadedeig. Kna inn ønsket krydder, jeg bruker som regel salt, pepper, hvitløk, chili og provenceurter. Bruk ca. 150 gram kjøttdeig. Hamburgerdressing kan dere lage etter denne (link) oppskriften, den er minst like god som ferdig kjøpt. I tillegg har den mye mindre karbohydrater i seg! Bruk ca. 30 gram dressing. Kjempegod middag, eller kos på lørdagskvelden.

wpid-dsc_0025.jpg

Reker med salat og majones!

Kjempe enkel frokost, lunch eller kvelds. Du kan bruke ferske reker som du piller selv, eller du kan kjøpe reker i lake. Jeg bruker av og til å kjøpe av typen som er håndpillede i lake, de koster mer enn de vanlige lake-rekene. Men til gjengjeld så smaker de veldig mye bedre, de beste er nok alikevel de ferske rekene. Bruk ca. 70-100 gram reker (nettovekt), lag deg en god salat av det du liker. Bruk majones på, gjerne 40-50 gram for å bli ordentlig mett. Bruk gjerne 1-2 sitronbåter og klem sitronsaft over.

wpid-img_20150824_165814.jpg

Stangekylling med blomkålmos!

Du kan helt klart bruke annen kylling enn stangekylling, men jeg må bare si at Stange sin kylling smaker veldig mye bedre. Jeg bruker aller helst Stangekylling, utelukkende pga. den gode kvaliteten og vekstvillkårene kyllingen har. Jeg legger den i ildfast form, krydrer med salt, pepper og hvitløk. Denne var 2,3 kg, jeg steikte den i ca. 60 minutter, altså en time. Første halve timen på 200 grader, siste halve timen på ca. 175 grader. Husk å la den hvile litt etter steking. Blomkålmos lages på samme måte som jeg beskrev til fisken. Virkelig god og saftig kylling 🙂 Du kan selvfølgelig bruke stekemetoden for annen rå kylling også.

Da håper jeg dere har fått litt inspirasjon her. Husk at vi har salg på kostholdsplaner og veiledning i hele januar måned. Ved å bruke rabattkoden: 23F23F72 ved bestilling, får du 10% rabatt 😉 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s