Lavkarbo er farlig!

Du har kanskje hørt det før? Jeg har hørt og sett det mange ganger…

«Lavkarbo er farlig»

Jeg har lest dette i diverse forum, og jeg blir like oppgitt hver gang. Du vet dem som skriker ut med en gang lavkarbo blir nevnt som  noe positivt:

Lavkarbo er faktisk farlig..

Ikke noe mer begrunnelse enn det, annet enn at de mener det er farlig. Jeg kjenner hjertet mitt gråter litt, fordi jeg vet hvor mye bra lavkarbo kan gjøre. Selv har jeg blitt kvitt svært så helseskadelig fedme, og jeg har det veldig mye bedre med meg selv. Jeg har mindre muskelverk fra FM (fibromyalgi) og såklart fungerer kroppen mye bedre med noenlunde normal kroppsvekt. Når man har gått fra 140 kilo, og ned til rundt 78-80 kilo merkes det.

Jeg har spist lavkarbo i 5 år nå, i 5 år har jeg levd etter det noen mener er farlig. Disse 5 siste årene er de beste årene jeg noen gang har hatt, jeg har fått livet mitt tilbake.

Det som er litt ironsik er at de som mener det er farlig, ofte kan være dem som kanskje hadde trengt det. Nei, da tenker jeg ikke nødvendigvis på vekta. Jeg tenker ut ifra helsesituasjon.

Om du har noen av disse diagnosene og sliter med helsa, kan lavkarbo hjelpe deg:

 • Diabetes type 2
 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • PCOS syndrom
 • FM (fibromylagi)

Dette er (desverre) helt vanlige diagnoser idag, og mange tusen mennesker lider. Jeg har selv FM og PCOS, og har det helt klart mye bedre på lchf. Ikke er det noe annet feil med meg, blodprøver er så fine som de aldri har vært før. Bare skryt og høste, perfekt som legen sier.

Har man en diagnose, skal man følges godt opp av lege. Men kom ikke her å si at lavkarbo er farlig! Dere skulle bare visst hvor mange mennesker som har fått et helt nytt liv ved hjelp av dette kostholdet. Lavkarbo er ikke farlig, men du skal vite hvordan du spiser lavkarbo. Du må lære deg prinsippene, og ha kunnskapen du behøver. Det som er farlig, er å begynne å blande masse karbohydrater og masse fett sammen. Det vet alle, det er ikke helsebringende i det hele tatt.

Fett i et lavkarbo kosthold er ikke farlig, fettet er vår hovedenergikilde. Hadde man spist samme mengden fett i et høykarbo kosthold, ja da snakker vi farlig. Det er forresten ikke funnet noen link mellom fett og hjerte kar-sykdommer i nyere forskning (link). Fettet er ofte det folk argumenterer med, men se heller mot sukker og karbohydrater sier jeg. Sukker og stivelse er roten til så mye av de helseproblemene vi ser idag, det er jeg ganske så overbevist om. Vi må spise mer naturlig, mer mat som ikke er tuklet med.

Det er rent kjøtt, ren fisk, egg, grønnsaker (på lavkarbo de over jorden) og naturlige fettkilder. Ikke lettprodukter som er så behandlet og tuklet med, at det ikke ligner noen ting. Hvorfor skal man ta bort fett og tilsette sukker og stivelse for å få konsistensen og smaken bra? For meg virker det helt fullstendig galskap, og ikke metter lettproduktene noe heller.

Naturlig mat er da ikke farlig, jeg skjønner ikke hvordan noen (fremdeles) kan mene at lavkarbo er farlig. De er faktisk helt naturlig mat det er snakk om, ikke noe annet. Jeg stoler mer på naturen enn en fabrikk, om jeg skal si min mening.

smør-vs-margarin

Jeg synes denne sier det så bra, og det er ingen tvil i meg når det kommer til hva som må være best for oss.

Vi kommer selv fra naturen, hvorfor skal vi da spise mengder av unaturlig mat? Det må jo bli feil det, sier seg selv.

Før du sier at lavkarbo er farlig, bør du vite hva lavkarbo er! Jeg tror det fleste tror det er farlig, pga. diverse oppslag i medier. For å si det sånn, du skal ikke sluke alt som står i media rått. Vær kritisk til det du leser, og lytt til kroppen din 🙂  

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Lavkarbo er farlig!

 1. Marit Skare sier:

  Godt skrevet Ingrid, jeg er så enig i alt det du skriver.Jeg har spist LCHF i flere år. Jeg har en stoffskiftesykdom og hvis jeg spiser som jeg gjorde tidligere, blir jeg dårlig med en gang og med all den deilige maten man spiser på dette kostholdet, har kroppen det supert.

  • Lavkarbotips sier:

   Ja, hurra for LCHF. Om man skeier ut ifra dette kostholdet merker man det fort…. Så har man først oppdaget fordelene ved å spise sånn, vender man sjeldent tilbake 😊 Det er først når man er vant til å brenne på fett, at man virkelig ser hva karbohydrater gjør med kroppen om man inntar mye av det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s