Forslag til 4 deilige lavkarbomåltider! 

//reklamelenker//

Ja, nå er det søndag alt. Denne helgen gikk for fort, rett og slett. Det merkes at det er starten på et nytt år, mye å gjøre og det er så bra 🙂 Jeg prøver jo samtidig å blogge jevnt og trutt her, noe som foreløpig går fint iallefall. 

Her skal dere få flere forslag til deilige lavkarbomåltider!

  
Laksefilet med salat og rømme! Jeg er veldig glad i laks, det er favorittfisken uten tvil for meg. Feit og god, og smaker godt med det meste. Steik laksen i 7-10 min. Litt avhengig av hvor stekt du liker den. Kutt opp grønnsaker du liker godt, her har jeg brukt paprika, agurk og ruccola. Min favorittsalat er definitivt ruccola, den har så god og krydderaktig smak. Bruk rømme ved siden av, eller smeltet smør. Eller kanskje begge deler? 🙂

  
Middagssalat! Dette er gjerne ikke et måltid nei, men dette er veldig godt tilbehør til det meste. Bruk det til både kjøtt og fisk. Eksempel: 

  • 100 gram agurk 
  • 50 gram paprika 
  • 10 gram vårløk
  • 35 gram majones eller aioli 
  • Smak til med salt, pepper, gressløk og sitronsaft. 

Utrolig kjapt å lage, og smaker faktisk veldig friskt og godt til det meste. Bruker dette mye om sommeren jeg, som grillsalat. Men ingenting i veien for å ha dette som tilbehør om vinteren heller. 

wpid-img_20151009_184732.jpg
Biff med hvitløkssmør og sellerifrites! Dette er skikkelig digg, og det kan godt være at du liker sellerifrites selv om du ikke liker selleri. Med det mener jeg at stekt og varmebehandlet, smaker den helt annerledes enn den lukter rå. Mange takler ikke lukten, og tror de ikke like. Mitt råd er prøv 🙂 Stek biffen som du ønsker den, de fleste har personlige meninger om hvordan en biff skal være. 

Sellerifrites lager du ved å kutte opp sellerirot i staver, krydre med salt, pepper og vend inn en god olje. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter.

Hvitløkssmør er kjempe enkelt: 100 gram smør, 1 fedd finhakket hvitløk, litt salt, pepper, chilipulver og evt. urter. Bland det hele sammen, og oppbevar på frysen i tett boks. Fornuftig mengde smør til biffen vil jeg si er rundt 30 gram til magert kjøtt. Pass på mengden salt du tilsetter, slik at det ikke blir for salt. En knivsodd er nok, om du bruker saltet smør. 

Server gjerne med grønn salat og andre grønnsaker om du ønsker. Spørs hvor strikt du er. 

  
Hamburger! Digger de fleste, og det er ikke rart. Svært lite slår en saftig burger, med ost og bacon. Bruk 150 gram kjøttdeig ca. og kna inn ønsket krydder. Salt, pepper, hvitløk, chili og provenceurter liker jeg godt. På burgeren her brukte jeg burgerosten man får kjøpt, den har en del mer karbohydrater enn vanlig ost. Men den smaker utrolig godt 🙂 Vil du spare karbohydrater der du kan, bør du heller bruke vanlig Norwegia eller annen vanlig ost. To skiver bacon på og salat til, så er du i mål. Om du ønsker en knallgod og hjemmelaget burgerdressing, kan du følge denne oppskriften. Den er inneholder mye mindre karbohydrater enn ferdigkjøpt, og smaker mye bedre. Ca. 3 gram karbohydrater pr. 100 gram.

Da håper jeg dere fant noe av interesse her hos meg 😉 Alle disse måltidene passer på strikt LCHF/ketose. Bon apetit! 

Trenger du støtte og konkret matplan i starten? Klikk deg inn på Lavkarbohelse (adlink) og se hva vi kan tilby! Se forskjellige uttalelser fra kunder her (adlink)  Finn rabattkoden med 10% avslag ved bestilling her (adlink). 

Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo frokost/kvelds/lunch!, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Forslag til 4 deilige lavkarbomåltider! 

  1. Marit Skare sier:

    Supre forslag til måltider du lager på bloggen din. Nå spiser jeg boostmenyen deres, jeg var med på prosjektuken i mai. Tusen takk for alle forslag. Kjempesupert 👏🏻👏🏻👏🏻😃

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s