Når fokuset endres!

//reklamelenker//

I flere år har jeg nå blogget om vekttap, hatt mye fokus på det og jobbet hardt for det. Underveis har jeg hatt flere krav fra helsevesenet og oppfylle, hvilket jeg har klart. Selvsagt har jeg under hele min reise, fokusert på egen helse også. Skulle bare mangle, for det bør være en like stor drivkraft som vekttap. Når man endrer sitt kosthold, så bør man reflektere over flere ting enn bare vekttap i seg selv. Det har allikevel ikke vært til å unngå at det har blitt mye vekttap, oppturer, nedturer ol.

Nå har mitt fokus endret seg drastisk i grunnen, og det føles bedre og bedre. Mitt hovedfokus er endelig nesten utelukkende på god helse, spise sunt og ta vare på meg selv videre. Jeg har blitt mer og mer opptatt av økologisk mat, sammensetning av kostholdet og kanskje oppnå enda bedre helse. Det finnes alltid forbedringspotensiale, og jeg liker å ha ting å jobbe med. Tiden min om dagen er veldig travel, jeg jobber mye med veiledning osv. Det stortrives jeg med, og er den mest meningsfylte jobben jeg har hatt. Besøk gjerne hjemmesiden Lavkarbohelse (adlink) for mer info der. I tillegg til det, så studerer jeg og videreutvikler meg. Alt dette tar mye tid, men er så verdt det. Når man har det så travelt, så er jo kostholdet destod viktigere, man skal ha god energi til å gjennomføre alt.

Energi på lavkarbo er jo sjeldent et problem, og jeg har god energi gjennom hele dagen og sover bra om natta. Trening går det tipp topp med, bare jeg klarer å planlegge det hele. Alt i alt er jeg storfornøyd med min nye hverdag, tross alt har jeg fått livet i gave på ny. Jeg er selvstendig, jobber med noe særdeles meningsfylt og jeg utvikler meg stadig videre. Jeg nyter hver eneste stund, og er veldig spent på hva årene fremover har å tilby. I tillegg til jobb og studier, forbereder jeg meg til kostholdskonferansen i Larvik den 27. februar. Jeg skal holde mitt første foredrag forran en stor forsamling, og det kribler godt i magen 🙂 Mer informasjon om kostholdskonferansen finner dere her (adlink) Der finner dere info om priser, påmelding og hvem som holder foredrag. Jeg vet en god del av mine blogglesere kommer, og det er jo veldig gøy.

Mitt hovedmål fremover er rett og slett å spise sunt og trene regelmessig, begge deler er viktig for min helse fremover. Jeg har aldri hatt til hensikt å bare miste overvekt/fedme med lavkarbo (lchf), jeg har hele tiden vært innstilt på at dette blir min livsstil. Det er et viktig poeng også, for slutter man med noe så mister man virkningen. Enkelt og greit. Jeg vet jeg har problemer i forhold til karbohydrater, noe mange har. Da sier det seg selv at å innføre mye stivelse og sukker i kostholdet igjen, ville vært et stort feilskjær. Jeg nyter livet, bryr meg lite om vekta (annet enn at jeg holder en viss oversikt). Føler meg bra, treningen funker og jeg får riktig næring.

Hver eneste dag jobber jeg mot å bli en bedre veileder for andre også, hver eneste dag lærer jeg også nye og intressante ting. En kan jo si at livet mitt er meningsfylt og innholdsrikt, og det er ikke værst etter mange år i «ulykka».

  
Som jeg har nevnt, jeg satser mer og mer på økologisk mat for tiden. Jeg spiser ikke alt øko, men der jeg kan velge det gjør jeg nettopp det. Jeg har også prøvd å finne måter å få i meg chiagrøten uten å bruke kremfløte. Hvorfor? Jeg har nok litt problemer med magen når det kommer til for mye melkeprodukter, så jeg søker alternativer. Kokosmelk har nå blitt prøvd, og det ser ut som at det kan funke veldig godt for meg. Jeg har hatt store problemer med kokos generelt, da jeg lett har blitt kvalm av det. Men den siste tiden har jeg lært meg til å like kokosolje extra virgin og nå kokosmelk.

I tillegg er det et mål for meg å få inn mer lever i kostholdet mitt, minst 1 lever middag pr. uke er målet. Lever inneholder jo en god dose av forskjellige næringsstoffer, som kroppen vår trenger. Om du liker lever, men ikke er noe flink til å spise det. Ja, da anbefaler jeg at du begynner. Billig mat, og sunn mat.

DSC_0101.JPG

Levergryte lager jeg stort sett av storfelever, kremfløte og rosenkål. Det er det hele, og her er jeg (dessverre) avhengig av kremfløten 🙂 Såklart kan du bruke hva du selv ønsker av grønnsaker, men rosenkål synest jeg at passer bra. Jeg steker renskåret storfe lever i biter, steker først i litt smør og så tilsetter jeg kremfløte. Koker dette inn, sammen med rosenkål i noen minutter. Må selvfølgelig smakes til. Fin middag 🙂 Jeg har også planer om å lage leverpostei, men må finne et bra tidspunkt for det. Oppskrift skal dere selvfølgelig få når den tid kommer.

Må si at det er herlig å finne et annet fokus, og komme seg forbi den evige jakten på vekttap. Jeg er fornøyd med kroppen min slik den er nå, ja, den har litt å tære på. Men det er helt greit, og jeg føler meg både bra og vel.

IMG_0062

Jeg fungerer og har det strålende! 🙂 Noen har kanskje fått det med seg, men det er en omtale på kostdoktorn.se idag. Jeg visste ikke når den skulle komme, men så kom den idag. Det var litt ekstra moro å oppdage, dere kan lese den HER (link) 🙂

Mine mål for dette året går det strålende med så langt, og jeg har lagt til et nytt også. Nemlig dette med mer øko-mat.

  • Mer økologisk mat
  • Mindre utskeielser og ingen lange utskeielser
  • Regelmessig trening

Det går veldig fint som sagt, og det er veldig befriende at fokuset er endret fra vekttap til dette. Hvert eneste år siden 2011 har målet alltid vært vekttap i en eller annen form. At jeg nå har dette som fokus, føles deilig. Det er viktig å huske på, når vekttapet er ferdig skal man ikke slutte å leve sunt. Dette med vekttap og sunnhet er en ferskvare, på samme måte som trening. Slutter man med det, mister man effekten. Derfor er jeg veldig bevisst på dette i veiledningen av andre, det er viktig å tenke livsstil helt fra starten. Ikke henge seg opp i utelukkende vekttap, helse er minst like viktig. Man opprettholder ikke en god helse, om man går tilbake til gamle vaner som gjorde oss syk i utgangspunktet. Viktig å huske på 🙂 Nå er det studier for min del, samt videre arbeid med foredraget som nærmer seg mer og mer.

Om du trenger hjelp, veiledning eller kostplan. Ta en titt på Lavkarbohelse.no (adlink) Det finnes flere muligheter, og lurer du på noe kan du sende mail til info@lavkarbohelse.no 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s