Vekttap og helse! 

//reklamelenker// 

Mange tenker på å starte med lavkarbokosthold, og vekttap er i hovedfokus for mange. Det er fullt forståelig, og jeg vil si at 99% av de jeg veileder er veldig interessert i vekttap først og fremst. Det er klart at når man gjerne sliter med vekta, så blir fokuset automatisk dratt i den retningen. 

Får også mange spørsmål om hva forventet vekttap av en kostholdsplan er, da spesielt boostmenyen (adlink) vår. Det er bestandig like vanskelig å svare på, fordi noen kan rase ned 5 kilo første uka og noen kanskje lander på 1-2 kg ned.Det er egentlig umulig, da man er så forskjellig. Dette med vekttap går også sjeldent jevnt, men bare kurven går nedover over tid så er jo alt som det skal være.

Men hva betyr god helse egentlig? Betyr det utelukkende vekttap? Svaret er jo helt klart nei, sånn egentlig. God helse betyr at man tar vare på seg selv, spiser næringsrik mat og som et resultat av dette blir kvitt noen (eller mange) overflødige kilo. God helse dannes først og fremst på kjøkkenet, med sunn mat. Gode spisevaner er heller ikke laget på en uke, det å få inn nye vaner tar gjerne litt lenger tid enn som så. 

Jeg mener at fokus på helse er minst like viktig som vekttapet i seg selv, det at man har det bra. Føler seg sunn, du vet den gode og lette følelsen i kroppen. Uten oppblåst mage, og med massevis av energi til det du ønsker å gjøre. Vi kjenner vel alle igjen den tunge følelsen man får av for mye karbohydrater, den evige trettheten og middagsluren som nesten er umulig å unngå. Mange går rundt uten energi, til tross for en god dose mat inn iløpet av en dag. 

Et lavkarbo kosthold fremmer absolutt en god helse, stabilt blodsukker og godt med jevn energi. Fett gir en god metthetsfølelse, og det at man får opp fettforbrenningen gjør at man enklere går ned i vekt også. Det er iallefall det de fleste opplever 🙂 

Kort fortalt, en god helse er noe man ikke må glemme. Det er helt på sin plass å være opptatt av vekttap, særlig om man virkelig trenger å gå ned. Er det noen som forstår det, så er det meg 🙂 Det jeg mener er at vekttap i seg selv er ikke bra som eneste fokus. Mest av alt fordi det fort kan knekke motivasjonen, når disse små dumpene kommer. 

Det er nemlig slett ikke unormalt å gå ned 2 kg, for å gå opp 0,5 kg. For så å kanskje stå litt stille, og så gå nedover igjen etc. Har man kun fokus på vekt da, knekker det nesten all motivasjon. Da må man ha noen andre tanker og motivasjoner å trekke frem, og det må da gjerne være: 

  • Jeg føler meg lett og fin i magen/kroppen.
  • Jeg har masse energi til det jeg vil. 
  • Jeg vet at jeg spiser sunt og bra. 
  • Jeg har mindre smerter i kroppen. 
  • Jeg bevarer min bedre helse, selv om vekta nå står litt stille. 

Ved å ha noen støttetanker når det butter imot på vekta, kan man mye lettere holde ut. Jeg har sagt det før, jeg har aldri opplevd at jeg ikke har fått betalt for å holde ut. Vekta vil fortsette nedover, med mindre man gjør noe «feil» over tid såklart. Uten at man klarer å finne helt ut av hva 🙂 

Er du veldig usikker, eller bare trenger en veileder. Da kan starthjelp være en god ide, se vårt tilbud på lavkarbohelse.no (adlink). Send gjerne spørsmål først ang tilbud til info@lavkarbohelse.no 

  

Det finnes altså flere gode grunner for å spise lavkarbo, god helse er definitivt en av grunnene. Har nå forresten tatt i bruk både det økologiske krydderet og kokosoljen, alt er veldig, veldig godt 🙂 Brukte sitronpepperen på fisken idag, aldri smakt så god sitronpepper før. Anbefaler virkelig disse her, jeg har skrevet mer om disse i dette (link) innlegget. 

Da ønsker jeg alle en god kveld, og håper jeg kunne inspirere litt til å tenke i et litt større bilde. 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s