Stopper det vekttapet mitt? 

//reklamelenker//

Jeg får mange spørsmål, og dette er definitivt et av de mest vanlige. 

Kan det stoppe vekttapet mitt? 

Ikke bare jeg som får disse spørsmålene, de blir også ofte stilt i plenum og med mange forskjellige svar. De tingene som oftest blir spurt om er: Pepsi Max, Cola Zero, sukkerfri sjokolade, Atkins barer, annet sukkerfritt godis, LK «brød», meieriprodukter. 

Om du spør om dette i en stor gruppe, får du garantert like mange «nei» som «ja». Du er fremdeles like forvirret ja? 

Svaret er i mange tilfeller ja, iallefall når det er snakk om LK (såkalt «sukkerfritt» godteri) Noen spiser dette på daglig basis og sier de ikke merker noe. Det får så være og kan godt hende 🙂 Men for mange vil ikke dette være noe gunstig for vekttap. LK brødmat og meieriprodukter er litt mer usikkert, men felles for alle potensielle vektstoppere er at du må prøve deg frem selv! 🙂 Kun på den måten kan du finne det ut. 

Alikevel er det en annen ting jeg også vil ta opp! Uavhengig av om det stopper vekttap eller ikke, vil det ikke automatisk si at det er sunt og bra å spise det. Dette gjelder spesielt Atkins og generelt alt av såkalte sukkerfrie godteri produkter. Felles for mange av de er en ingrediens liste lenger enn tlf katalogen, okei, så overdriver jeg litt. Men lista er laaaaang, og mange av ordene klarer man ikke uttale riktig en gang. Ta en Atkins bar selv og se, så ser du hva jeg mener 🙂 Er det sunt? Nei, er mitt umiddelbare svar. 

Du bør altså tenke på mer enn om det stopper vekttap eller ei! Tenker du litt på egen helse også, så bør du ikke spise dette på fast basis. Så enkelt er det. Mange bryr seg mye om vekta, men jeg håper flere ønsker å bry seg mer om helsa også 🙂 Spis ordentlig mat, det er det enkleste og ofte det beste. Spis grønnsaker, naturlig fett og naturlige proteinkilder. Da kommer du svært langt, både helsemessig og mest sannsynlig kommer vekta til å samarbeide også. Velg gjerne økologisk der du kan og har muligheten. Det er rett og slett litt bekymringsverdig at folk er mer redd for karbohydrater i grønnsaker over jorden, enn i en dårlig og unyttig Atkins bar. 

Jeg for eksempel kan drikke Pepsi Max, uten at det har noe å si for vekta mi eller ikke. Men drikker jeg det? Stort sett nei, med få unntak 🙂 Jeg drikker det stort sett ikke, nettopp fordi det ikke er sunt. Jeg drikker vann, økologisk te og kaffe er vel den eneste lasten. 

 
I våre kostholdsplaner (adlink), er det kun vanlig mat. Ikke noe annet, og det er en grunn for det 🙂 Det er sunt, det fremmer vekttap på en best mulig måte og det er mat man trenger. Om man tenker etter så trenger man ikke søte saker (sukkerfrie eller ei) i det daglige! Når man vil ned i vekt handler det om å endre vaner, ikke å prøve å fortsette gamle vaner på en ny måte 🙂 Sukkerfritt godteri, kaker og bakverk er okei, av og til. Men bør aldeles ikke inngå i den daglige kosten! 

NB! Siste innspurt på januar salget nå, 10% rabatt i nettbutikken (adlink) ved bruk av rabattkoden 23F23F72 ved bestilling! 😉 Varer ut januar! 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Stopper det vekttapet mitt? 

 1. Guro sier:

  Veldig viltig og riktig, Ingrid ! 👍🏼👍🏼👍🏼

 2. atennes sier:

  Den kokosolja du bestilte fra iHerb, er den uten kokossmak? Mener jeg har lest at dette finnes, til bruk til steking ol. Liker godt kokosolje i kaffen, men noen morgener syns jeg det blir litt kvalmt med den kokos-smaken. 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Den jeg bruker som er extra virgin, er med smak. Jeg bruker utelukkende extra virgin, fordi den er best for kroppen. Men det finnes uten smak, som den brune cocosa. Den er lettere raffinert, derfor uten smak. Ville ikke ha brukt den på samme måte som extra virgin, kan være grei å steke i. Men for å innta i kaffe ol. ville jeg brukt extra virgin 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s