Stangekylling med sellerirot og peppersaus!

//reklamelenker//

Denne middagen skulle blogges igår, men jeg rota det til med bildene så da ble det vanskelig. Hadde det samme til middag idag, bare at idag var det lår og ikke bryst av Stangekylling. Jeg er ikke sponset på noen måte av Stangekylling (selv om det ikke hadde vært meg imot), men personlig så liker jeg den kyllingen best. Når man først har prøvd Stangekylling, er det vanskelig å gå tilbake til den vanlige kyllingen de har i varmdisken i butikken 🙂 Stangekyllingen er rett og slett overlegen god i forhold.

DSC_0028

 

Jeg bare elsker det nye økologiske krydderet fra iherb.com (adlink) Krydderene fra Simply Organic er bare helt fantastiske, jeg har ikke brukt annet siden de kom og jeg har bestilt flere for å utvide sortimentet mitt. Om du aldri har handlet fra Iherb før, kan du bruke min rabattkode om du vil: BOF961 Da får du minimum 5 dollar i rabatt på din første ordre, det er et gratis krydder det for eksempel 🙂 NB! Husk tollgrensen på 350 kr. inkl fraktkostnad, stiger du over det får du toll i tillegg. Jeg handler aldri over grensa, av den enkle grunn. Da deler jeg heller opp pakker om jeg må. Du får allikevel ganske mye for 350 kr. på iherb, en verden av (gode) muligheter. De har så mye der, og er kjempegode på økologiske produkter. Som for eksempel denne kokosoljen her (extra virgin såklart)

DSC_0115

Veldig god i kaffen synest jeg, lukter litt sterkere kokos enn cocosa. Men jeg merker ikke noe mer kokossmak i kaffen min, og liker den kjempegodt. Kokosoljen kan du finner HER (adlink). De har den også i et større glass på nesten 1 kg.

Idag hadde jeg altså Stangekylling, jeg brukte som dere ser hvitløkssalt og svart pepper som krydder. Kjempegodt. For å helsteke Stangekylling, krydrer du den godt og steker den ca. 1 time på 200 grader. Det er mulig du må steke den noe lenger, men la den gjerne uansett hvile i ovnen i 30 minutter før du skjærer i den. La den da hvile på ca. 100 grader, og ikke 200 🙂

DSC_0024

 

Ved siden av elsker jeg stekt sellerirot, det er bare helt nydelig tilbehør til det meste. Kunne seriøst spist stekt sellerirot til alle måltider, er helt hekta. Det er også veldig enkelt, her skal dere få se hvordan jeg gjør det.

  • Rengjør og skrell rota.
  • Skjær i passe staver.
  • Smelt (gjerne økologisk smør fra Røros) ca. 1 ss smør.
  • Pensle selleriroten med smøret.
  • Krydre, gjerne med økologisk krydder som jeg gjør, eller det krydderet du liker. Jeg brukte hvitløkssalt og sort pepper på selleriroten også.
  • Stekes på 200 grader i ca. 25-30 minutter. Følg litt med, for den er ikke god som svidd.

DSC_0026

 

Sånn liker jeg de best, da har de stått ca. 30 minutter i min ovn (ikke varmluft). De blir ikke sprø, de blir myke. Må ikke veksles med pommes frites sådan. Uansett, jeg kan med hånden på mitt hjerte si at jeg liker dette mye bedre enn pommes frites! Selleriroten har mye smak, den smaker søtaktig med krydder. Om du ikke har prøvd, bør du prøve. Det er virkelig en smaksopplevelse.

Så da har man sellerirot og Stangekylling, ved siden av kan man godt lage en saus. For alt du gjør i verden, ikke kast den stekeskyen som kommer i den ildfaste formen du steker kyllingen i. Det må du ikke finne på, om du ikke bruker den der og da og velger å spise uten saus. Da heller du den over i en boks, og fryser den ned for  bruk seinere. Kraften som blir etter steking er altfor god til å kastes, sånt gjør man bare ikke 😉

Når du så skal lage sausen siler du kraften over i en kjele, tilsett kremfløte og spe ut med litt vann om du føler behov for det. Kok det opp, og så må den gjerne jevnes litt. Her er det veldig greit å bruke såkalt JBK (johannesbrødkjernemel) eller Xanthan Gum. Har du ingen av delene kan du bruke Maizena eller potetmel for eks. Om jeg anbefaler det som første valg er noe helt annet 🙂 Men har du ikke JBK eller Xanthan Gum så kan du bruke det, og det utgjør kanskje ikke den værste karbosynderen. Så dette må hver enkelt vurdere selv. Smak til slutt til, jeg brukte også her hvitløkssalt, pepper og havsalt til å justere smaken med. Kraften gjorde mesteparten i sausen, så her trengs kun justeringer.

DSC_0113

Jeg bruker dette havsaltet her, det er også kjøpt på iherb. Du kan finne det HER (adlink). Dette er lett grålig på farge, og er grovkornet. Smaker veldig bra, men de har også et som er mer finmalt og hvitt. Det koster litt mer, jeg venter på å få levert dette i skrivende stund. Men varer fra iherb tar gjerne ca. 1 uke å få hjem, siden det kommer fra USA.

DSC_0032

 

Her er altså lår av Stangekylling, peppersaus og sellerirot. Anbefaler sterkt, ufattelig smakfullt og godt. Synest jeg  hadde tatt i på sellerirota, men kunne lett spist mer av den. Men brukte nesten en halv rot, og tenkte det burde være rikelig. Det er bare det at det smaker så utrolig godt 🙂

NB! Vi har fortsatt 10% rabatt ved bruk av rabattkoden: 23F23F72 i nettbutikken (adlink) vår ved bestilling. Kostholdsplaner både med og uten veiledning, eller bare veiledning. Ta kontakt på mail: info@lavkarbohelse.no for evt. spørsmål. 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s