Chiagrøt med kokosmelk og jordbær!

//reklamelenker//

Jeg går igjennom en ny prosess for tiden, fokuset har endret seg som jeg skrev om i dette (link) innlegget. I det store og det hele så er jeg nå inne i en fase hvor jeg setter meg enda mer inn i hva jeg spiser, og da med tanke på helse og ikke vekttap. Såklart så har jeg vært opptatt av dette i mange år nå, er ikke det jeg mener. Men jeg holder gradvis på å gå mer og mer over til økologiske matvarer, for min egen helse sin skyld. Klart jeg blir påvirket av studiene jeg holder på med, men dette med økologisk mat er ikke noe nytt for meg sådan. Jeg har bare ikke lagt inn fullt fokus der før, men har lagt vekt på å spise ordentlig lchf mat for å gå ned i vekt. Nå er jeg på jakt etter noe som kanskje kan bedre helsen mitt ytterligere, så det er vel kanskje et nytt personlig prosjekt om man kan kalle det for et prosjekt 🙂

Jeg har tatt inn kokosolje extra virgin i kosten for en stund siden nå, har hatt et trøblete forhold til kokos hele livet. Men kokosoljen glir nå ned på høykant hver eneste dag, uten kvalme eller ubehageligheter. Jeg har vært glad i disse økologiske chiafrøene lenge, og de er gode for magen min. Problemet har bare vært at jeg har vært avhengig av å bruke kremfløte i grøten, noe magen min ikke er så veldig glad i. Jeg bruker kremfløte til tider, men minimerer bruken der jeg kan. Så da stod jeg med kokosmelk som valg da, og tok mot til meg og prøvde her i forrige uke. Første gang tok jeg en boks i farta, da jeg nesten holdt på å glemme å kjøpe. Det sier kanskje sitt om at jeg ikke pleier å bruke det fra før, måtte løpe fra kassa og finne en boks. Jeg så ikke økologisk i farta, men sist vi handlet fant jeg den økologiske varianten. Eller det vil si, mannen min hadde øynene med seg når jeg sa hva jeg lette etter 😉 Her er den sa han, og dro frem den grønne boksen…

DSC_0039

 

Da var jeg klar da, for å teste den ut idag tidlig til frokost.

Det ble en herlig chiagrøt med kokosmelk og jordbær!

 • 2 dl økologisk kokosmelk eller fullfett kokosmelk (ikke light)
 • 2 ss chiafrø, økologiske
 • 50-100 gram bær, bringebær har minst karbohydrater
 • Søtning etter smak, for eks. sukrinmelis om du trenger

Bland sammen kokosmelk og chiafrø på kvelden. Pisk litt med en gaffel i noen minutter, sett den så kaldt i kjøleskap over natta. Grunnen for at du må piske litt i den først, er at chiafrøene ellers klumper seg lett.

DSC_0033

Ta frem grøten på morgenen, pisk den opp. Chiafrøene eser ganske mye ut iløpet av natta, pga det høye fiber innholdet. Så ikke fortvil om den ser tynn ut om kvelden. Tilsett tinte bær, og smak til med søtning om du føler du trenger det. Vips så er frokosten klar på 1-2-3.

DSC_0040

Chiafrø er supersunne frø, og jeg bruker denne pakken her. De er rike på omega-3-fettsyrer som de fleste av oss får for lite av. De er også veldig fiberrike, så de kan hjelpe riktig så godt på fordøyelsen. Jeg spiser dette til frokost kanskje 4-5 ganger i uken nå, og synest det er en fin start på dagen. Må legge til at jeg faktisk synes at den økologiske kokosmelken smakte bedre, kanskje det ikke er så rart det 🙂 Idag har jeg løpt 3 km igjen, og formen er stigende. En ting er sikkert, denne frokosten ga meg den energien jeg trengte på treningen og jobben for øvrig. Nå skal det sies at jeg ofte venter med frokost når jeg står opp, starter med litt kokosolje i noen kopper kaffe. Så spiser jeg «frokost» når jeg føler meg klar for det.

NB! Siste innspurt på januarsalget i nettbutikken (adlink) nå, få 10% rabatt på din bestilling ved å bruke rabattkoden: 23F23F72 Varer ut Januar! Kostholdsplan, veiledning eller begge deler. Ta kontakt på info@lavkarbohelse.no ved spørsmål om hva vi kan tilby akkurat deg 🙂

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Lavkarbo frokost/kvelds/lunch! og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

11 svar til Chiagrøt med kokosmelk og jordbær!

 1. Linn sier:

  Tusen takk for tips-det ser supergodt ut! Har selv gått ned 20 kilo siden mai på lavkarbo-og helsen er bedre enn noen gang. Mye takket være deg og din blogg 🙂 Men så til spørsmålet: er det riktig med 2 dl væske og 2 ss frø? Høres ut som alt for lite frø i forhold til væske og med tanke på å få en god porsjon ut av det…. Og det skal ikke kokes eller noenting? 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Mengden er riktig 👍🏻 det som skjer er at frøene sveller mange ganger sin str. over natten. Dette er pga høyt fiberinnhold. Grøten spiser jeg kald, med bær oppi 😊 høres ut som lite med 2 ss frø. Men det er akkurat passe synest jeg. Blir passe tykk for min smak.

 2. Britten sier:

  Hej! Jag har chiafrön i ett skåp men aldrig gjort någonting med dem. Nu undrar jag, 2 dl vätska förstår jag men hur mycket är 2 ss frö! Vi har inte det måttet i Sverige! matsked eller tesked?

 3. Dina sier:

  Det så jo helt nydelig ut! Nam! 😀 Men hvor mye karbohydrater inneholder denne posjonen sånn ca tror du? Redd jeg ikke holder meg i ketose hvis det er mye karbohydrater i denne. Så jo bare fantastisk godt ut da!

  • Lavkarbotips sier:

   Rundt 10 gram med 100 gram jordbær. Jordbær gjør grøten her, eller bær generelt synes jeg. Du kan selvsagt lage uten, og da går den an på ketose. Men blir jo ikke helt det samme 😊

 4. Ann-Kristin sier:

  Hva gjør du med alt det hvite harde i kokosmelken

 5. Åse-Lill sier:

  Hei 🙂
  Hvor kjøper man chiafrø? Og hvor får jeg tar i sukrin melis?? 🙂

  • Lavkarbotips sier:

   Sukrinmelis har de på helsekost 😊 chiafrø også, men noen dagligvarer har også chiafrø nå. Se etter en økologisk, men vet at flere og flere matbutikker får inn dette. Jeg kjøper på Iherb, men da må man jo fort vente litt på levering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s