Dette er jeg skikkelig stolt av!

//reklamelenker//

Jeg har ikke skrevet så veldig mye om mine studier i det siste, så nå tenker jeg å komme med en liten oppdatering der.

Som dere vet så startet jeg med nettstudier på Tunsberg Medisinske Skole i August ifjor. Jeg meldte meg opp på forkurs i anatomi og fysiologi først, siden det var anbefalt og ta før kostholdsveileder studiet. Jeg tenkte det var veldig greit, også som en slags test på om nettstudier kunne fungere for meg. Jeg angrer ikke et eneste sekund på at jeg gjennomførte det først, for det hjelper meg mye allerede på studiet for kostholdsveileder. Jeg ble litt sein med forkurset, da jeg ifjor kunne begynne å jobbe med dette allerede. Jeg hadde på mange måter tenkt å ta studier først, for så å begynne å jobbe med å veilede andre. Skjebnen ville det annerledes, og jeg hoppet på toget som stoppet ved min stasjon.

Det har jeg heller ikke angret et sekund på, og alle de menneskene jeg har vært så heldig å få hjelpe i gang, er jeg veldig stolt over. Ta gjerne en titt på lavkarbohelse.no (adlink) om du er nygjerrig på hva vi kan hjelpe med. Kostholdsplaner, veiledning eller en kombinasjon. Ta gjerne kontakt først om du lurer på noe på info@lavkarbohelse.no

Samtidig har det jo vært en utfordring og kombinere studier og jobb, men det går overraskende greit når jeg disponerer tiden bra. Jobb kommer uansett i første rekke, men klart studiene må gjøres de også. Jeg havnet litt på etterskudd med forkurset, og endte opp med å måtte utvide studietiden min litt. Når jeg hadde utvidet studietiden, var jeg ferdig på to dager liksom. Så det var helt og holdent min egen feil at jeg ikke hadde disponert tiden godt nok, og kanskje brent litt for mye krutt i starten.

DSC_0044.JPG

Da jeg var ferdig i starten av januar, var jeg utrolig lettet. Idag fikk jeg kursbeviset i posten, og selvfølgelig skal det rammes inn og henges på kontoret. Skulle bare mangle, jeg er faktisk skikkelig stolt. Temaene var utrolig lærerike, jeg har lært en hel masse som jeg ikke visste fra før. Dette er jo selvfølgelig allerede veldig nyttig i jobben min, det er viktig å faktisk ha en innsikt i hvordan kroppen vår er satt sammen og fungerer.

Nå er jeg kommet i gang med hovedstudiet mitt, og det føles utrolig godt. Det er jo kostholdsveileder studiet som er hovedgreia og foreløpig hovedmål. Jeg merker jeg vet veldig mye fra før, men det er også mye ny og bra lærdom. Absolutt verdt det, og er kjempenyttig i forhold til å bli en enda bedre veileder. Jeg forventer at jeg må bruke nesten hele 2016 på studiet, det er iallefall målet jeg har satt meg. Det kommer jo veldig anpå hvor enkle eller vanskelige jeg føler oppgavene er, for jeg er like opptatt av å lære og gjøre det ordentlig. Ikke bare haste igjennom, for det ser jeg virkelig ikke vitsen med. Studiene skal jo gi meg noe, jeg skal utvikle meg enda mer og jeg skal bli en enda bedre veileder. Da hjelper det ikke å skulle være så kjapp man bare klarer, og så ryker lærdommen inn ene øret og ut det andre. Overrasker jeg meg selv, og er ferdig før nyåret er det jo utelukkende bra. Men jeg har forsåvidt god tid, og må ta tiden til hjelp.

Når det gjelder skolen er jeg superfornøyd, har absolutt ingenting negativt og si. Trenger man hjelp fra lærer, får man kjappe svar som  regel. Jeg for eksempel spurte lærer om noe idag, fikk svar noen timer etterpå og nå er det lørdag. De hjelper, svarer og støtter der det trengs. Jeg er for ordens skyld på ingen måte sponset av skolen, jeg betaler mine studier 100% av egen lomme. Verdt hver eneste krone, og jeg gleder meg virkelig til jeg har hatt eksamen og er ferdig utdannet. Et stykke frem dit, men jeg gleder meg virkelig.

Føler meg ganske heldig som jobber og studerer samtidig, perfekt kombinasjon i grunnen. Nå er det tid for å lage kvelds her i huset. Biff står på menyen med masse sellerirot og en god saus. Det blir godt, er helt hekta på sellerirot for tiden 🙂 Om dere ikke har prøvd, bør dere prøve. Pensle med smør (gjerne økologisk Røros smør) og steke på 200 grader i ca. 25-30 minutter. Selleriroten bruker jeg å skjære opp i staver som pommes frites, men selleriroten blir ikke sprø. Men den blir atskillig mer smakfull enn pommes frites, jeg digger det til alt mulig. Fisk, kjøtt og fugl.

Imorgen skal jeg virkelig prøve å få ferdig en oppgave på studiet, og komme meg videre. Har brukt mye tid på å lese, så har gjort meg opp en tanke om hvordan jeg skal skrive den. Som dere skjønner så er det ikke et eneste kjedelig øyeblikk her i gården, her går det stort sett i et banka kjør. Belønningen må vel være å vite at det kommer roligere tider igjen, og at jeg får betalt for innsatsen min.

God helg 🙂

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015. Bokmerk permalenken.

1 svar til Dette er jeg skikkelig stolt av!

  1. Siv Eines sier:

    Har en stund på hvordan studiene går så det var godt å høre at det går bra. Å så var jeg soent fordi jeg også har bestemt meg for å gå samme vei som deg, å bli kostholdsveileder.

    I min jobb med rusavhengige og psykisk syke trur jeg at kostholdet kan hjelpe på å få en bedre helse, men siden jeg ikke har en medisinsk bakgrunn så har liksom ikke våre erfaringer innen kosthold noe å stille opp mot sykepleiere og legers ord. Derfor ønsker jeg å bli kostholdsveileder med lav karbohydrater og høy fett som utgangspunkt.

    Følger spent med det du skriver, synes spessielt din vinkling mot økologusk og naturlig mat er interessant .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s