Økologisk handel!

Idag har jeg fått tid til å være litt sosial, og det trengte jeg virkelig 🙂 Kjempehyggelig tur på cafe, og etterpå hadde jeg en handlerunde på butikken. Jeg tok storhandel, da jeg liker å planlegge langt frem i tid. Det er jo også billigere i lengden, selv om det koster litt der og da.

DSC_0049

Fikk endelig tak i økologisk bacon idag, fra Grøstad Gris. Jeg var kjempeheldig, da det var en pakke igjen. Jeg skal komme mer tilbake med hvordan det smaker, når jeg har smakt. Har ikke prøvd det før, og det er litt usikkert om jeg i fremtiden kommer til å få fatt i baconet her i området. Jeg spurte nemlig om det kom inn igjen snart, og det var faktisk ikke sikkert at de skulle ta inn flere ganger. Det var jo veldig synd å høre, for det er ingen andre som selger disse produktene fra Grøstad Gris her i området.

DSC_0058

Ellers så fant jeg en god del økovarer idag også, og det er faktisk ikke så dyrt som jeg forestilte meg. Litt prisforskjell er det jo gjerne, men langt fra så mye som jeg trodde. Dagens fangst ble 12 økologiske egg, 2 pakker med økologiske hakkede tomater. Her var det tilbud, 2 for 25 på coop extra. Ble så glad inni meg når jeg ser økologiske varer på tilbud 🙂 Jeg kjøpte melk (ikke til meg) 2 økologiske 1 liters til 25 kroner. Fant frisk og fin økologisk paprika, økologisk squash og økologisk rødløk. I tillegg måtte jeg jo selvfølgelig har påfyll med økologisk kokosmelk, til chiagrøten min.

Nå kan ikke jeg skryte på meg og kjøpe absolutt alt økologisk, men at jeg nå spiser kanskje 50-70% økologisk er en stor fremgang. Jeg kommer til å fortsette med dette, og ser nå at det er fullt mulig uten å blakke seg helt. Det er rett og slett ikke så mye dyrere enn vanlig mat, om man  bare følger litt med på tilbud ol. Det dyreste er kanskje det økologiske Røros smøret, som koster 37 kroner for 250 gram. Kunne ønske de kunne kommet med 500 grams pakker, men aner ikke om de har tenkt til det 🙂 Uansett er smøret så godt, at det er vel verdt prisen sin i grunnen. Jeg veksler på å bruke økologisk smør og økologisk kokosolje, så jeg klarer meg veldig fint.

Hvorfor spiser jeg mer økologisk nå? 

Jeg har tenkt på økologisk mat mang en gang, men jeg har blitt mer og mer inspirert til det. Spesielt den senere tiden, og jeg er veldig overbevist om at det er det beste for helsen vår. Vi trenger rett og slett ikke mer gifter i maten vår, og for meg er det helt klart at økologisk mat er renere mat. Jeg tror ikke de giftstoffene som grønnsaker ol. blir sprøytet med, er bra for kroppen vår. Jeg er også veldig skeptisk til at det stadig tillates å bruke mer og mer sprøytemidler i matproduksjonen, det kan umulig være bra for oss å spise dette.

Det er ikke bare økologisk mat jeg driver med for tiden, jeg holder også på med å prøve å få ordentlig orden på magen min. Jeg er rett og slett møkka lei, da jeg har slitt med irritabel tarm så lenge jeg kan huske nesten. Økologisk mat tror jeg nok er veldig gunstig i det tilfelle også, men jeg holder også på å prøve meg frem med mengden fiber ol. i kostholdet. Når jeg har jobbet med å gå ned i vekt, har jeg bare vært glad om magen har vært i gang egentlig.

Problemet mitt er spesielt stivelse, inntar jeg korn for eksempel stopper magen min tvert. Magen stopper ikke bare der og da, men den blir i ulage i lang tid. Jeg får gang i magen igjen ved å spise lavkarbo igjen, men jeg tror jeg trenger å justere mengden fiber i kostholdet mitt for å få ordentlig orden. For å få mer fiber inn, har jeg nå begynt med chiagrøt jevnlig. Jeg spiser chiagrøt med økologiske chiafrø, og økologisk kokosmelk nesten hver dag. Jeg bruker jordbær oppi, der har jeg ikke fått fatt i økologiske. Jeg bruker jordbær fra frysedisken nå, synest det er enkelt og greit. Jeg tenker definitivt å kjøpe Norske jordbær når sesongen starter, og fryse ned for bruk  senere også.

Jeg spiser en solid mengde grønnsaker hver dag, det har jeg egentlig prøvd på generelt i alle årene på lavkarbo. Selv om det har vært perioder hvor jeg har boostet for å komme på spor igjen, eller perioder hvor rett og slett «latskapen» har fått grep. Det er jo ikke bare viktig med mye grønnsaker for fiberet sin del, det er jo også viktig pga alle vitaminene og mineralene. Så jeg har enda mer fokus her, og jeg prøver å ikke la latskapen ta meg lenger. Jeg prøver å kjøpe mesteparten økologisk av grønnsaker, det jeg får fatt i rett og slett.

Så kostholdet mitt har endret seg noe, og det er kanskje litt naturlig også, siden jeg har nådd målvekten min og andre ting betyr mer for meg nå. Allikevel er jeg i en fase hvor det er viktig for meg å finne balansen også, jeg prøver å hente alle mine karbohydrater fra grønnsaker og litt fra frø og bær. Jeg spiser minst mulig «tull» og spiser så rent jeg bare kan. Atkins kommer ikke innom døra her, og det gjør heller ikke andre søtsaker som er kjemisk fremstilt. Skal jeg ha sjokolade, skal den være økologisk raw sjokolade, eller mørk 86% sjokolade. Det gir iallefall noe tilbake til kroppen, istedenfor en hel mengde maltitol som  bare gir magetrøbbel. Pluss gjerne en haug med andre kjemiske ingredienser…

Samtidig passer jeg på så jeg ikke skal få søtsug som blir vanskelig og takle. Det virker som om jeg har funnet den balansen nå, da det går veldig bra om dagen 🙂 Jeg er jo sukkeravhengig og sliter med overspiseren i meg til tider. Akkurat nå tror jeg at jeg har funnet en god balanse, hvor jeg klarer å innta passelig med karbohydrater for min kropp, samtidig som jeg får i meg nok fiber til at magen kan bedre seg litt. Magen er fremdeles ikke tipp topp, men jeg kan merke at det begynner å bedre seg litt. Tenker at jeg må ha litt tålmodighet, det blir ikke perfekt på et par uker liksom. Dette med fiber er også en balansegang for min mage, blir det for mye stopper det opp. Blir det for lite blir det feil andre veien igjen…

I det store og det hele har jeg det bra om dagen, det er herlig å endelig kunne fokusere 100% på helsen og bare glemme den delen med vekttap. Vekttap blir fort veldig altoppslukende mens man holder på med det, selv om jeg hele tiden har tenkt på begge deler. Nå kan jeg vie min oppmerksomhet 100% til den biten, og jeg driter helt ærlig i vekta. Det eneste jeg bryr meg om nå er å spise sunt og bra, i tillegg til å trene. Da kan det liksom ikke gå så galt på den vekta, heller tvert om. Så lenge man holder seg sunn, så holder man vekta også 🙂

Så sånn har jeg det om dagen, det at jeg nå klarer å tenke på andre ting enn vekt er en stor seier. På tide egentlig, etter nesten 5 år med vekttap i tankene. Nå skal det sies at helse har vært en god motivasjon hele veien også, uten fokus på helse hadde jeg sikkert gitt opp for lengst. Det er bare så befriende og faktisk kunne fokusere kun på helse, for en gang skyld. Kan faktisk ikke huske at jeg har fokusert på kun helse før, enten har jeg ikke brydd meg (som ung). Eller så har jeg bare tenkt på vekt og at jeg var feit, uten å tenke på helse. Husk det om dere er i startfasen, det er viktig å ha begge deler i tankene. Selv om vekttap kanskje tar mer fokus enn helsa, sånn rent generelt. 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015 og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s