Laksetallerken!

//reklamelenker//

Så var det en ny uke, med nye muligheter. Har vært litt tøft den siste tiden, med mye smerter. Så jeg er nødt til å gjøre litt om på mine treningsmål, men fortsetter jo helt klart med trening. Det er når man sliter med sånt, man trenger trening og bevegelse mest.

Idag har jeg hatt laks til middag, og det er bare så sinnsykt godt. Jeg fikk også ny type kokosolje hjem med posten idag, samt en pose til med uraffinert havsalt fra Celtic.

Laks med blomkålmos og sellerirot!

 • 1 laksefilet
 • 200 gram blomkål
 • 250 gram sellerirot
 • 35 gram smør
 • Krydder, og da gjerne økologiske krydder og uraffinert havsalt. Jeg brukte økologisk sitronpepper og litt økologisk hvitløkssalt på fisken. I blomkålmosen brukte jeg økologisk Røros smør og økologisk pepper. Samt uraffinert havsalt fra Celtic.

Gjør slik:

 • Rens og skjær sellerirot opp i biter. Smelt 10 gram smør, pensle selleriroten som er skjært i staver. Krydre med ønsket krydder.
 • Skjær blomkål i buketter og legg i litt vann.
 • Steik selleriroten 30 minutter på 200 grader i ovnen, pass på-tiden kan varierer fra ovn til ovn. Sleng inn fileten med laks når det er 7-8 minutter igjen av steketiden på selleriroten. To fluer i en smekk.
 • Når det er 15 minutter igjen av steketiden på selleriroten, koker du blomkålen.
 • Mos blomkålen og 25 gram smør sammen med stavmikser, smak til med uraffinert havsalt og økologisk nykvernet pepper. Klart du kan bruke krydder du ønsker istedenfor.
 • Serveres og nytes 🙂

Så får jeg sikkert spørsmål, hva inneholder denne retten her. Så da skal jeg prøve å formidle det enkelt og greit her:

647 kcal, 11,5 gram karbohydrater, 13 gram fiber, 33 gram proteiner og 49,5 gram fett!

DSC_0114.JPG

 Vil du ha mindre karbohydrater er det ingenting i veien for å halvere grønnsaksmengden, dette er litt avhengig av hvor strikt du er. Jeg spiser to hovedmåltid for tiden, og spiser rundt 20-30 gram karbohydrater totalt. Det passer meg ypperlig viser det seg, så jeg koser meg her. Alle karbohydratene mine kommer fra grønnsaker (omtrent), så jeg er strålende fornøyd. Vi trenger grønnsaker, og jeg elsker grønnsaker. Jeg er jo ferdig med vekttap, så jeg tenker ikke lenger på å være så veldig strikt her. Man skal også huske på å ikke bli redd grønnsaker 🙂 Det er en ubegrunnet frykt når alt kommer til alt!

Så tenkte jeg å nevne litt om disse tingene jeg fikk hjem idag.

DSC_0076.JPG

Celtic havsalt, uraffinert. Du finner det HER (link) på iherb.com. Det er altså uraffinert og har alle mineraler og sporstoffer inntakt. Dette saltet smaker helt annerledes enn det saltet man får i butikken. Gir nydelig smak til maten, og smaker ikke kjemisk eller kunstig. Denne er også litt grålig på farge (slik som denne), men er litt mer finmalt.

Jeg har en rabattkode på iherb:BOF961 Da får du minimum 5 dollar i rabatt på din første ordre, det er et gratis krydder det for eksempel 🙂 NB! Husk tollgrensen på 350 kr. inkl fraktkostnad, stiger du over det får du toll i tillegg. Jeg handler aldri over grensa, av den enkle grunn. Da deler jeg heller opp pakker om jeg må. Du får allikevel ganske mye for 350 kr. på iherb, en verden av (gode) muligheter. De har så mye der, og er kjempegode på økologiske produkter.

DSC_0075.JPG

Ellers så fikk jeg denne (link) kokosoljen her, tipper den smaker mye likt som annen extra virgin kokosolje. Men skal komme tilbake til smak og lukt når jeg får åpnet den 🙂 Bruke den første jeg kjøpte meg først, den finner dere HER (link). Den luktet litt mer kokos enn cocosa sin, og smakte ørlite mer kokos. Merker ikke noe forskjell på smak i kaffen allikevel, så det er marginalt. Det at det lukter og smaker litt mer kokos, tar ikke jeg som noe negativt iallefall. Det er vel heller et tegn på kvalitet tenker jeg.

DSC_0111

Ellers så må jeg (igjen) tipse om de økologiske krydderene til Simply Organic, de er så sinnsykt bra og smaker så utrolig godt. Du finner et bredt utvalg her (link).

DSC_0099.JPG

Med herlig krydder og masse gode grønnsaker, var dette en aldeles nydelig middag! Koser meg med mat, hver eneste dag. Det er en herlig følelse, etter mange år med problematisk forhold til mat. Tenk å kunne spise så bra og så mye godt, og samtidig være sunn og holde vekta/gå ned i vekt.

Om du trenger veiledning innenfor lavkarbo, eventuelt en kostholdsplan. Da kan du ta en titt på vår hjemmesiden HER (adlink). Vi kan også skreddersy ditt opplegg, om det er ønskelig. Ta gjerne kontakt på info@lavkarbohelse.no om du har spørsmål rundt våre tjenester 🙂

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Laksetallerken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s