Lchf burgertallerken!

Dagene går veldig fort for tiden, og det er både godt og vondt det. Det nærmer seg mer og mer foredrag på kostholdskonferansen i Larvik, og det er kjempe spennende for min del. Konferansen er den 27. februar i Larvik, og de som ønsker mer info rundt den og påmelding kan finne det HER

Idag har det vært en litt rar dag, og jeg hadde egentlig ikke lyst til å lage meg middag. Det er ikke ofte det skjer, men idag stod jeg der kl. 16.00 og var sulten, men hadde ikke lyst til å lage noe. Det eneste som fikk lysten litt på gli da,det var en skikkelig burger! En skikkelig feit burger med ost og bacon! Fikk du vann i munnen nå? 😉 Kan love deg at denne er skikkelig god, og det var verdt min lille innsats. Kanskje også din?

Lchf burgertallerken!

 • 200 gram karbonadedeig (jeg liker den best)
 • 300 gram sellerirot
 • 35 gram hvitost
 • 30 gram stekt bacon, jeg brukte Grøstad Gris Økologisk
 • 10 gram smør til å pensle sellerirot med
 • 20 gram majones til dressing
 • Litt tomatpure, knapt en halv teskje er nok

Gjør slik:

 • Kna ønsket krydder inn i kjøttdeigen/karbonadedeigen, jeg brukte økologisk hvitløkssalt og økologisk nykvernet pepper. Har helt dilla på de to, og bruker det til det meste. Kna dette inn, og form den til en burger.
 • Skjær sellerirot i staver, pensle med litt smør og strø ønsket krydder over. Jeg brukte det samme som i burgeren her.
 • Stekes på 200 grader i 25-30 minutter.
 • Rør sammen majones (helst Hellmanns, da Mills dessverre har begynt å bruke soyaolje igjen) og tomatpure. Smakt til med litt krydder.
 • Stek burgeren når selleriroten er nesten ferdig, legg på ost og stekt bacon.
 • Server med dressingen og nyt!

Næringsinnholdet ser slik ut (med karbonadedeig):

Kcal 795, fett 57 gram, karbohydrater 9 gram, fiber 10,5 gram, proteiner 57 gram

Kraftig middag, men så utrolig god. På lavkarbo er det så fint at om man spiser et stort måltid, så varer det lenge og man trenger uansett ikke spise før man er sulten igjen. På lavkarbokosthold spiser man ikke etter klokken, men etter sulten og kroppens signaler. Slik det burde være, spør du meg 🙂

Ønsker du mindre karbohydrater i middagen, kan du halvvere mengden med sellerirot. Men husk! Ingen grunn til å ha grønnsaksfrykt!

DSC_0129.JPG

En ting er sikkert, man har det ikke akkurat vondt i et lavkarboliv nei! Mett og god nå, og klar for en avslappende kveld. Imorgen skal jeg ut å løpe intervaller, og jeg gleder meg. Det er rett og slett veldig deilig å ha fullt opp av energi, og føle at man lever godt.

Ønsker alle sammen en god kveld, og husk at kostholdskonferansen er stedet om dere vil høre meg og flere andre holde foredrag. Blir også mulighet for å hilse på meg, om noen ønsker det 🙂 

Dette innlegget ble publisert i #teamlavkarbotips2015, Lavkarbo middag! og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Lchf burgertallerken!

 1. Stine sier:

  Hadde burger av reint, kverna oksekjøtt, godt krydra og steikt i smør i går kveld. Surra litt paprika og vårløk og kokte ut panna med ein skvett kremfløyte og ei ts soya – heilt himmelsk og mett til midt på dagen i dag 😋
  Hellmanns produseres av Nestlé, prøver å unngå dei griske, øddeggande gribbane der…
  Vurderer å prøva Salatmesteren når tuben er tom, håper den smaka godt 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s